מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכוני דלעת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

Halloween, הלאווין, ליל כל הקדושים – איך שלא תקראו לזה, מדובר בסיבה טובה להיזכר בקיומה של הדלעת ולהכין ממנה מטעמים. לפניכם שלושה מתכוני דלעת: מרק דלעת, קיש-ביס-דלעת וקציצות פראסה ברוטב דלעת. שיהיה חורף חם

Halloween, הלאווין, ליל כל הקדושים – איך שלא תקראו לזה, מדובר בסיבה טובה להיזכר בקיומה של הדלעת ולהכין ממנה מטעמים. התזמון, אגב, לא יכול להיות טוב יותר, כי מרק הדלעת הולך לחמם אותנו בחורף הזה כפי שהוא לא חימם אותנו מעולם. בשביל הצמחונים / טבעונים / סתם בריאים שביניכם – מדובר בירק דל קלוריות, שאינו מכיל שומן או כולסטרול, עשיר בוויטמינים A, C ו-E שעוזרים לשמור על הלב וכלי הדם, בריאות העיניים, העור והמערכת החיסונית. גרעיני הדלעת, גברים יקרים, עשירים במינרלים בכלל ובאבץ בפרט, שבריא לעור ולשיער וגם ממלא תפקיד חשוב בנוזל הזרע. ומה אפשר להכין מדלעת? הנה שלושה מתכונים: מרק דלעת באדיבות פולה במושבה, קיש-ביס-דלעת מאת השף אלרן גולדשטיין מהמעדנייה של גולדשטיין וגם קציצות פראסה ברוטב דלעת חריף של השף שאול בן-אדרת למסעדת קימל.

מתכון למרק דלעת – פולה במושבה

מרכיבים:
חצי קילו בצל
2 וחצי ק"ג דלעת
50 ג' שום
80 ג' חמאה
80 ג' דבש
2 כפות מרק עוף
20 ג' מלח
2 ג' צ'ילי גרוס
250 CC שמנת מתוקה
1 לימון פרסי
10 ענפי טימין
3 ליטר מים

ההכנה: לאדות בצל ושום בחמאה כ-10 דקות. להוסיף דלעת, דבש, לימון פרסי, טימין כ-5 דקות נוספות. להוסיף מים ומרק עוף, לבשל כ- 1/2 שעה. להוסיף שמנת ולבשל עוד 15 דקות, להוציא את הטימין ואת הלימון הפרסי, לטחון ולסנן. הגשה: ליצוק לצלחת עמוקה ולקשט במעט שמנת.

מתכון לקיש-ביס-דלעת – השף אלרן גולדשטיין, המעדנייה של גולדשטיין

מרכיבים לבצק:
1 כוס קמח
1/2 חבילת חמאה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית סוכר

מרכיביים למילוי הבצק:
350 ג' דלעת
2 בצלים
קורט מלח

ההכנה: מערבבים את הקמח, החמאה המלח והסוכר יחד עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את השמנת המתוקה בבת-אחת ולשים עד קבלת מרקם אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל המתאים לתבנית הקישים שברשותכם (תבנית קישים קטנים). מהדקים את הבצק בכל גומחה ומסירים את העודף. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ואופים אותו בתנור שחומים מראש ל-180 מעלות כ-12-15 דקות. מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1X1 ס"מ, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הדלעת. ממשיכים באידוי עד לריכוך הדלעת. ממלאים את הבצק שהונח בתבנית בתערובת הבצל והדלעת ומחזירים לתנור ל-15 דקות בחום של 180 מעלות.

מתכון לקציצות פראסה ברוטב דלעת חריף – שף שאול בן אדרת למסעדת קימל

מרכיבים לפראסה:
2 ק''ג כרישה
3 ביצים
3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
1 כוס קמח מצה

מרכיבים לרוטב הדלעת:
1 ק''ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2 כפות סחוג אדום
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות נענע קצוצה

ההכנה: חותכים את הכרישות לפרוסות ומרתיחים. מבשלים עד ריכוך כ-20 ד'. מסננים מנוזלים. טוחנים את הכרישה ואת תפוחי האדמה במטחנת בשר ידנית (ואם אין אז במג'ימיקס). מוסיפים את קמח המצה, הפלפל, המלח והביצים ויוצרים קציצות. מטגנים 2 דקות מכל צד עד להשחמה. מבשלים את הדלעת עד לריכוך במשך 1/2 שעה. מוציאים ומועכים עם מזלג גס. מוסיפים את המלח, הסחוג, השמן הדבש והנענע. מערבבים. להגשה: כף רוטב עם 2 קציצות פראסה. אפשר להגיש חם או קר.