"מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת..." טל יונאי שרייר מגיעה לאתניקה בהרצליה פיתוח ומגלה מסעדה כשרה ואקסקלוסיבית המשדכת בחוכמה בין אוכל איכותי, חומרי גלם בשריים הנבחרים בקפידה ונגיעות חזקות ומדויקות ממטבחים אוריינטליים-מסורתיים
"הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי..." מסעדת אנה היא סיבה טובה להגיע לירושלים. ניוקי מעולה, פסטה נהדרת, פוקצ'ה ריחנית ועוד מנות שעשויות בדיוק כמו שצריך. יונתן שטרנברג חזר עם כמה המלצות
אם גם אתם חושבים שאין כמו ריח של בשרים הנצלים על האש, הכתבה הזו מיועדת בדיוק עבורכם. ירושלים שופעת במסעדות בשר, כך שמי שמחפש נתח אנטרקוט טוב בעיר הקודש, יודע לאיפה ללכת, ולמי שלא יודע, הכנו עבורו מורה נבוכים למסעדות בשר מומלצות בירושלים. תכינו את הסכין והמזלג - אנחנו מגיעים!
"לא חיכינו הרבה זמן, עד שהיינו שקועים כבר באנטרקוט הנהדר שקיבלנו. נתח 250 גר' צרוב במדויק במידת העשייה שביקשנו (מדיום, אלא מה), משויש ועסיסי. גם הסינטה שהגיעה אחריו לא נפלה ממנו, גדולה, טעימה ובעלת נוכחות..." הקונספט של רשת 'רק בשר' ממגנט אליו אלפי קרניבורים הנהנים מחוויית בשרים משובחת, יין ללא הגבלה, מוזיקה טובה, תחרויות שתייה ופרסים. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב מה קורה ברשת שבה הבשר הוא השחקן העיקרי, כמעט היחידי בתפריט
"הרביולי, מבצק ששומר על מוצקות וגמישות, לא הוטבעו ברוטב כפי שקורה לפעמים, אלא שכשכו בעדינות ברוטב של חמאה, שום ולימון, ואליהם נלוו ארטישוק איטלקי מוחמץ, פרחי ברוקומיני ועגבניות מיובשות, שהוסיפו עניין למנה..." במבנה אבן יפהפה בפאתי יפו שוכנת ג'מה המצליחה לרגש עם כוכבי המטבח האיטלקי הקלאסי הזוכים לטוויסט המרים אותם מעלה-מעלה. שפרה צח חזרה עם כמה רשמים וצביטות לב טובות
"התחלנו עם 'נימיקיש' המציע שידוך מוצלח בין תרד, מנגולד, גבינת פטה 5%, שום ושומשום. המשכנו עם קיש על בסיס תערובת בצלים מקורמלים שחבק תאנים, קשקבל ושקדים. דגמנו גם קיש על בסיס חצילים קלויים..." הפעם, כרמית אופק, יצאה לבחון מקרוב אלו הפתעות מחכות לכם אצל 'קייטרינג פזית ספיר', קייטרינג בוטיק איכותי, שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו
גם אזור הדרום שופע בעשרות בתי קפה שכונתיים מעולים, העובדים סביב השעון ומפנקים מלבד בקפה משובח גם בתפריט אוכל עדכני וטעים. שתינו כמויות אדירות של קופאין וזללנו שלל מנות כדי לאתר את בתי הקפה המומלצים בדרום. מי מצטרף לקפה?
"הטריו שלנו כלל מיני-צ'יזבורגר עם תערובת מיוחדת של המון גבינות, מיני בורגר ג'ק דניאל'ס - המבורגר אמריקאי קלאסי עם רוטב ג'ק דניאלס, בצל כבוש ואננס, והאחרון מיני-מקסיקנה עם תערובת מיוחדת של חלפיניו וצ'דר..." קרין אביב יצאה לבדוק מקרוב את סטייק בר, התוספת החדשה והמרעננת בעיר התחתית של חיפה. מכורים לבשר - אל תפספסו את המקום הזה!
בעיר התחתית של חיפה תמצאו את סטייק בר המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית בסטייקים משובחים בשיטת סו-וויד, צ'יזבורגרים, נתחי עוף עסיסיים, בוריטוס וטאקוס ממש כמו במרכז אמריקה, וכמובן שלל בירות ויינות מיוחדים. יש כאן גם ארוחות עסקיות טעימות במחיר המנה העיקרית - פשוט אסור לפספס!
"הסטייק היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים והגיע בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך..." יונתן שטרנברג מגלה את הקסם של לחם בשר ירושלים: מיקום המחבר בין ישן-חדש, עיצוב מוקפד ומרהיב, מנות המשדכות בין בשר ולחם וכשרות מהודרת
"הבשר האיכותי היה רך וכמעט ולא היה צורך ללעוס אותו. הוא הגיע ברמת עשייה מושלמת של מדיום והרוטב היה מעודן עם מתקתקות כמעט בלתי מורגשת. אפילו השומן היה טעים לי ואכלתי אותו בלי למצמץ..." כל ביס כאן הזכיר ליעל ניישטוט את הסטייק האוס המעולים של ניו יורק. כן, כן, קרניבורים וחסידי הפליאו זה הזמן להכיר את מקדש הבשר החדש שלכם - גסטון במכבים-רעות
מה עושים כשמתעורר החשק לאוכל איטלקי אמיתי, כזה שיסחוף למסע טעמים ממש כמו ברומא או בכלל יוביל אחר הניחוחות של מסעדות טוסקנה. אפשר להחתים דרכון ולטוס לארץ המגף מספר פעמים בשנה או פשוט להכיר את הנבחרת של מסעדות איטלקיות מומלצות בישראל, שיספקו לכם חוויה איטלקית קולינרית ברמה גבוהה
במרכז הכרמל תגלו מסעדה איטלקית אותנטית המביאה אליכם את הטעמים והריחות של המטבח האיטלקי עם המון אהבה ובאווירה משפחתית חמימה. הפסטות הטריות נעשות מדי יום בעבודת יד במקום, הפיצות נאפות מקמח מחמצת המגיע היישר מאיטליה, וגם הריזוטו, הלזניה והקינוחים - הכל נעשה לפי המסורת של ארץ המגף. יש גם עסקית משתלמת החל מ-49 ש"ח. מי מצטרף?
"השרימפס היו שמנמנים, טריים ופריכים, והקלמרי – חישוקי חשק מפתיעים ברכות שלהם, בציפוי פריך, עם נגיעות של רוטב טעים שלאט לאט חלחל לתוך הציפוי והפך דומיננטי יותר. זה הכניס אותי לדילמה..." בלוקיישן עם נוף לים וליאכטות העוגנות, מציעה מסעדת בני הדייג בהרצליה פיתוח שלל מאכלים טריים ממעמקי הים לצד סלטים שפשוט אסור לפספס, תשאלו את אורית צמח, שגילתה שכאן לא רק הדגים נשארים ללא מילים!
"במחבת המרוחה במחית של קרם חצילים, הונחו בשר בקר וכבש שנחו בשלווה יחד עם גרגירי חומוס, צנוברים ותבלינים ארומטיים, והכל נעטף בבצק, והוכנס לטאבון לבישול איטי. זה הכישרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית..." עידית כהן ברגר מגלה את הקסם של לחם בשר בני ברק: מיקום מפתיע, עיצוב ירושלמי אותנטי, אוכל המשדך ביד מדויקת בין לחם ובשר וכשרות מהודרת
"רשימת המרכיבים שלו כוללת פורל מעושן, ביצה רכה, אנשובי, תפוח אדמה סגול, צלפים וזיתי קלמטה. כל אלו היו שם בנדיבות, יחד עם עלי חסה רעננים ותרמילי שעועית ירוקה חלוטים קלות, כשאיולי יוגורט ושום קושר את כולם יחד..." הקילומטראז' של שפרה צח כולל סיקורים בשלל מסעדות בארץ: אסייתיות, מקסיקניות, צרפתיות, גיאורגיות, רוסיות ויפניות, והפעם, היא יצאה לבדוק מה מתבשל בסנטה רוזה, המביאה את המטבח הקליפורני לתל אביב
"המנה שבאמת הפילה אותנו הייתה ספייריבס טלה, שהגיעה חתיכית ויפה כאילו הביאו אותה היישר מתכנית בישול בערוץ האוכל. עם בשר רך ונוזלים הניגרים ממנה למגע הסכין בצורה פוטוגנית מגיעה לה תכנית משל עצמה..." יעל ניישטוט מגיעה לבישיקיו במשמר איילון, מסעדת ברביקיו כשרה במבשלת בירה משפחתית, המציעה ארוחות שחיתות על טהרת הבשר - תחנת חובה עבור כל חובבי הבשר והקרניבורים!
"סלט אמורה שידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן..." כרמית אופק מגיעה לאמורה מיו תל אביב שהיא טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית. אז מה היה לנו הפעם?
החיים בתוך העיר הגדולה מלאי תזזיתיות ומהנים, אבל גם המכורים לשאון העיר מפנטזים לפעמים על בית ברמת הגולן, כשמסביב הכל מוריק, ועל האוכל המקומי העשיר בטעמים של טבע. הקולינריה באזור זה מתהדרת במרקים מהבילים, קדירות חורפיות, סטייקים משובחים וקינוחים סופר מתוקים. אז גם אם עדיין לא עברתם לגור באזור מרהיב זה, ובינתיים רק קפצתם לטייל בו, כדאי שתכירו את המסעדות המומלצות ברמת הגולן
הגעתם לרחוב הכי מרהיב, הכי תוסס והכי מתוייר בתל אביב. בין שלל בתי הבאוהאוס המיוחדים, שדרת העצים הירוקה והמטופחת ומבני התרבות והאומנות - תמצאו גם עשרות מסעדות ברוטשילד, המתאפיינות במטבחים שונים מרחבי העולם. בואו לגלות איפה ימגנטו אתכם עם אוכל איטלקי משובח, איפה הקינוחים הם רק תירוץ לארוחה ומי מציעה שיק אירופאי קסום.
"בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום..." בין החלפת טיטולים, ניקוי בקבוקים ומחוסר קשה בשעות שינה, הצליח יונתן שטרנברג לקחת את האישה שלצדו לדייט זוגי, מלא בהפתעות קולינריות, באריא תל אביב
"פיסות הסלמון הטריות משולבות בסלט של כל הירוקים מהשוק - מלפפון, קולורבי, אבוקדו, עולש, כוסברה ונענע, כשרוטב פונזו יפני עוטף את הכל וקונכיות ירק "פאני פורי" מטוגנות מעטרות אותו מעל..." שפרה צח מתפנקת בחצי יום טיול בבירה, וכמובן משלבת ארוחה בחדשה של ירושלים, ואלרו, רסטו-בר באווירת שוק צבעונית ותוססת שמאחורי שרביט המנצח תמצאו את השף אביב משה. נשארנו עם טעם של עוד!
"חתיכות דג אדמדם, מנוקדות בקרם אבוקדו וואסבי (דואט מושלם!) ועליהן גרגרי רימון ופיסטוקים קלויים – הייתה מנה של ריקוד. הניגוד הזה בין הרכות והנימוחות של הדג לבין הקראנצ'יות של הפיסטוקים והחריפות הקלה והמתקתקה של הקרם היה מרגש ממש..." אורית צמח הגיעה לסלבה וידה תל אביב וזכתה לחוויה בלתי נשכחת הכוללת נוף מרהיב לים התיכון, קוקטיילים עם טוויסט, מנות שף מלאות תשוקה ואווירה צעירה ואינטימית
בתקופה האחרונה מתחם הבורסה ברמת גן מנקה מעצמו את האבק והופך למקום בילוי אטרקטיבי למי שחשקה נפשו (ובטנו) בארוחה טובה. מסעדות הצהריים המזינות את עובדי ההיי-טק ומלטשי היהלומים מתחילות לקרוץ גם לאלו שלא הולכים לישון כל כך מוקדם. בואו להכיר את המסעדות המומלצות במתחם הבורסה שאסור לפספס בכל שעה של היום
בעיר התחתית של חיפה, ברחוב הנמל השוקק חיים תמצאו את צ'יז בר אוכל, המתפקדת כשילוב בין בר למסעדה אורבנית, ומעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי-ים תיכוני עם פרשנות ישראלית. יש גם ארוחות עסקיות משתלמות במחירים מעולים - לא תבואו?