Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות סושי מומלצות

איפה תמצאו את הסושי הכי טוב בארץ?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הישראלים אוהבים לאכול סושי, והוא זוכה למקום של כבוד לא רק בסושיות אלא גם במטבחי שף מובילים. הסושי מתאים לכל שעה של היום והכי כיף להרכיב את הקומבינציה האהובה כי זה סוג של משחק. לכבוד יום הסושי הבין-לאומי שייחל באמצע החודש, ריכזנו רשימה של מסעדות מכל הארץ המציעות סושי מעולה. חשק לרול?

סיטרה, תל אביב


כדאי לכם לדעת שבסיטרה, ביסטרו שף יוקרתי בצפון תל אביב, מסתתר לו תפריט סושי מרשים ואיכותי מאוד, שאסור לכם לפספס. המטבח של סיטרה מוציא סושי וסשימי, ניגירי ואורהמאקי, וכמובן גם שלל קומבינציות, והכל תוך שימוש בדגים טריים ובחומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר, כך שכל ביס הוא חגיגה של ממש. בתפריט הרגיל תמצאו גם סלטים אסייתיים חביבים ביותר ומנות דגים מרעננות. ויש בונוס - מבט אל עבר קו חוף הים התיכון ובריזה קרירה.

טופולופומפו, תל אביב


מסעדת שף מובילה נוספת הנותנת מענה לאוהבי הסושי האיכותי היא טופולופומפו. כאן אתם מוזמנים לחוויה קולינרית אסייתית מלאה בניצוצות של יצירתיות וחדשנות. המסעדה משתרעת על פני שטח רחב ידיים, עם שולחן ארוך במרכזה וכמה מפלסים (מעין טראסות) לישיבה, כשאריג נחושת זהוב וגמיש מרחף מעל הסועדים ומעניק תחושה עוצמתית סוחפת. טופולופומפו מגישה למבקרים בה חוויה קולינרית מיוחדת וסוחפת, ותוסיפו לזה את הסושי האיכותי, והנה מקום שחובה לבקר בו.

שיראטויה, תל אביב


"שיראטויה" היא איזקאיה, כך שהדגש בה הוא על אלכוהול ועל מגוון מנות שהולכות איתו. אך בניגוד לאיזקאיה היפנית, כאן המקום מרווח מאוד, מואר ומכיל מקומות ישיבה הן ליד שולחנות והן ליד הבר. והתפריט - הוא נאמן לארץ המקור, עם תפריט יפני אמיתי כולל שף יפני שמלהטט בחומרי הגלם המיובאים מיפן, לכדי יצירה קולינרית סוחפת. הצצה לתפריט הסושי: פוטומאקי, סושי של סרטן רך שריון, וסומטאקי, סשימי אומסקה ועוד שלל טעמים מארץ השמש העולה.

פריים, תל אביב


באגף הראול-ולנברגי של רמת החייל תמצאו את פריים, כך שתמהיל המבקרים כולל את הגיק-שיק של אנשי ההיי-טק מרחוב הברזל, אבק כוכבים של הטאלנטים של "קשת", ואנשי פרסום מתוחכמים ממשרדי מקאן-אריקסון. כאן יש משחק קולינרי מתוחכם בין המטבח של טוקיו לאלו של מנהטן ולונדון. אבל אנחנו כאן בשביל לנשנש מטעמי יפן, כך שממליצים על רול ריזוטו וסלמון, מאקיטורי טונה, טוביקו רול, טטאקי טונה ותפוח עץ, ספיישל רול שרימפס ועוד שלל טעמים נלאים.

מיסטר אנד מיסיס לי, תל אביב


מסעדת Mr & Mrs Lee של השף השף שאול בן אדרת, נולדה מהשראה של סיפור אהבה יפני בין בעל, אישה והאוכל שביניהם. כאן תמצאו מסעדה ביתית קטנה השופעת מטעמים מן המטבח היפני האוריינטלי, כאשר שדרת עצי בונזאי, פסלי בודהה, קערות מצוירות, תקרת נחושת אומנותית וצבעים של ירוק ורוד וזהב בולטים במקום. בחלל הפנימי יש פינות ישיבה סלוניות ובר סושי, והחלל חיצוני כולל מרפסת המורכבת מגזיבויים מעוצבים, כורסאות ישיבה ססגוניות ובר רחב. התפריט האסייאתי מגוון מאוד השם דגש על סושי וסשימי יפני מדויק לצד משקאות סאקה הסוגרים את הפינה.

דרבי בר דגים, תל אביב


שומרי הכשרות יכולים ליהנות בדרבי בר דגים ממבחר עשיר של דגים, סושי וכל הטוב המגיע מן הים. האווירה במסעדה נינוחה, נעימה וחסרת יומרות. אם במבט ראשון היא נראית מרווחת, כאשר נכנסים מעט פנימה מגלים שהיא רחבת ידיים ממש. תפריט הסושי המוצע כאן מגיע בשלל קומבינציות וצורות וניתן ביד רחבה ובחיוך אדיר - ככה אנחנו אוהבים את הסושי שלנו!

אונמי, תל אביב


כאן אתם מוזמנים לחוויה קולינרית אותנטית כמו ביפן. זה מתחיל בברכת 'היראשיימאסה', ברוכים הבאים ביפנית, של כל הצוות, ואז אתם מובלים כלאחר כבוד על ידי המארחת לשולחן שהזמנתם. הסושי בר של אונמי הוא מהמגוונים והעשירים ביותר ובו הקפדה יומית על דגה טרייה וחומרי גלם משובחים המגיעים מיפן. סושי מאסטרים עם ידע, ניסיון וחוש אמנותי יוצרים רולים, סשימי וניגירי יפים כמו ציור, שמונחים על מגשי במבוק מעוצבים. תוסיפו לזה משקה יפני מסורתי - ואתם מסודרים.

מינה טומיי, חיפה


מפגש שכולו קסם קולינרי אסייתי. מינה טומיי היא צומת בו נפגשים חמישה מטבחי אסיה (יפן, וייטנאם, הודו, תאילנד וקוריאה) כאשר השף משמר את הייחוד של כל מטבח וגם מחבר בין הטעמים, הצבעים, הניחוחות והצלילים לכדי חוויה אחת מפתיעה. מנות הסושי של מינה טומיי לוקחות את האורחים לחוויה קולינרית סוחפת ומומלץ לכם לטעום אגורו מיסו רול, סקה יקי, קומבו טומיי, טייפון סשימי פוטומאקי, ועוד שלל שילובים וקומבינציות המאתגרות את החך.

טאיפיי, חיפה


בבירת הצפון תמצאו את טאיפיי, מסעדה אסייתית מסורתית, המשלבת בין מטבחי סין, יפן ותאילנד. טאיפיי מעוצבת בסגנון המתכתב עם תפריט המקום, כלומר באביזרים ופריטים מתרבות המזרח ובגוונים של אדום עז. צוות המטבח, המגיע אף הוא מהמזרח הרחוק, מציע למבקרים במסעדה מנות גדולות ומשביעות. בתפריט עצמו תשמחו לגלות מגוון עשיר הכולל מעל ל-150 מנות של סושי, פירות ים, דגים ובשרים.

סוהו, ראשון לציון


באזור התעשייה של העיר שוכנת אחת המסעדות היותר מוכרות ומצליחות בארץ - סוהו. כאן אתם מוזמנים לצאת למסע אל עבר טעמים מהמטבח האסייתי עם קצת נגיעות איטלקיות המקבלות פרשנות אסייתית מעניינת ומפתיעה. המנות פה ענקיות, הווייב מסיבתי תמיד והמנות העצומות מאפשרות חלוקה קבוצתית ובעיקר טעימה מכמה שיותר אופציות. הכיף מתעצם עוד כשזה מגיע לסושי. ונאמר זאת מיד - תכינו את הבטן ותתחילו לנשנש גולדן רול, פרייד ססמי, צ'יקן קראנץ' רול, סשימי דניס, סאקה מאקי ועוד שלל טעמים מטריפים.

אישימוטו, אבן יהודה


במושבה הקטנה של אבן יהודה תמצאו את אישימוטו, מסעדה אינטימית, חמימה באווירה משפחתית, המציעה לבאים בשעריה חוויה אסייתית אותנטית. כאן, מתמקדים בהגשה של מנות פשוטות בעלות טעם ממכר הנסמכות על חומרי גלם טריים ואיכותיים. אפשר להתחיל עם מנות פתיחה קלאסיות, הכוללות את כל מה שיש למטבח האסייתי העילי להציע, ולהמשיך באי אילו קומבינציות סושי מיוחדות.

דרבי הוילה, הוד השרון


בלב השדות הפתוחים של הוד השרון תמצאו את דרבי הוילה – מסעדה כשרה למהדרין המציעה לצד מנות דגים ובשר גם תפריט סושי משובח שמכינים במקום. בדרבי הוילה מתהדרים גם בצורת הגשה שונה, כזו שתכבוש אתכם בשל היצירתיות והמחשבה המושקעים בכל מנה. לשדרוג החוויה, מומלץ בחום לתפוס שולחן בגינה הפסטורלית וליהנות מהשקט ומהשלווה.

קיוטו, הרצליה פיתוח


מכורים לקולינריה איכותית כמו זו שפגשתם בטיול ביפן? קיוטו שבהרצליה פיתוח מציעה מפגש מרתק, ססגוני וסוחף עם תרבות האוכל היפני על שלל מרכיביו וסגנונותיו. האוכל היפני שובה את העין, והשילוב עם סידור מוקפד בצלחת לצד הטעמים מיוחדים מתקבלת חוויה הרמונית, צבעונית וטעימה. הסושי ידוע כבריא לגוף ואינו מכביד, כך שאתם מוזמנים ליהנות מסשימי צלופח, קיוטו צ'יז, סקלופ פיקנטי עטף בטונה ועוד.

נאמוס, הרצליה פיתוח


עוד בהרצליה פיתוח תמצאו את נאמוס היפנית המציעה למבקרים בה תפריט סושי ברמה גבוהה מאוד, ומאופיין במינימום של תיבול. כאן הסושי איכותי מאוד ומסתמך על חומרי גלם טריים המיובאים מארץ המקןר. הצצה לעבודת השף: ספייסי לובסטר רול, סלמון שרימפס רול, ניגירי טאמגו, סשימי סי בס, ומאקי צלופח. בנוסף מגישה המסעדה לובסטרים ואוייסטרים ושלל דגה טרייה.

קמפאי, באר שבע


ביפנית פירוש המילה קמפאי זה לחיים, ואכן זה הקסם של מסעדת קמפאי הוותיקה השוכנת במרכז ביג בבירת הנגב. כאן מתמקצעים במגוון מנות סושי יפניות, מנות ווק, ומנות בשר מהמזרח הרחוק. בתפריט הסושי שווה לכם להתמקד בסנדוויץ' סושי של סלמון וסלמון סקין במילוי אבוקדו ובטטה, עטוף שבבי טמפורה ורוטב טריאקי; בסנדוויץ' ספייסי טונה במילוי טונה פיקנטית, אבוקדו, בצל ירוק, בטטה, עטוף בשבבי טמפורה וספייסי מיונז. במסעדה קיים גם בר רחב ידיים המציע יינות, בירות, משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים מיוחדים.