אביב הגיע לעמק: מסעדות מומלצות בעמקי הצפון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קחו מקל, קחו תרמיל וצאו לטייל בעמקי הצפון. מזג האוויר נפלא, האזור מלבלב, השדות ירוקים ואולי עוד תזכו לראות כמה מקווי מים יפים שנותרו מגשמי החורף. וכמובן, יש כמה פינות חמד קולינריות מיוחדות באזור ששווה לכם להכיר. במיוחד לעונת הטיולים, ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות מומלצות בעמקי הצפון

קימל בגלבוע, גלבוע


מסעדת קימל בגלבוע של השף המוערך שאול בן אדרת שוכנת במקום עם הנוף הכי מרהיב ועוצר נשימה - למרגלותיו של הר הגלבוע במקום בו רואים את כל עמק יזרעאל במלוא תפארתו. האווירה במקום כפרית וחמימה והתפריט הוא בסגנון צרפתי-כפרי הכולל מנות בשר מפתיעות, דגה טרייה, תבלינים מיוחדים ומתוקים ממכרים. כל המנות הן מחומרי גלם טריים וזה מורגש בכל ביס. חוץ מזה יש כאן בר משקאות ויינות ענק, כך הבילוי שלכם מסודר.

דג על הדן, הגושרים


באמצע הטבע הירוק, באווירה פסטורלית שלווה, ליד אתר קמפינג וקיאקים, שוכנת מסעדת דג על הדן, ממש על גדות הנהר. העיקר כאן הוא דגים, הגדלים בבריכות הדגים הסמוכות למסעדה, כך שהכל כאן מגיע טרי לצלחת. בין המנות תמצאו פורל על הפלנצ'ה, סטייק סלמון, דניס על גריל פחמים, כאשר מנות הדגים מגיעות בליווי פלטת סלטי הבית ורטבים. במקום תמצאו גם מנות לקהל הצמחוני ולילדים.

הטחנה, מטולה


כאן אתם מוזמנים לחוויה קולינרית בסגנון המערב הפרוע עם קירות וריהוט מעץ, חבלים המשתלשלים מהתקרה וקמין המחמם את מקום. הטחנה שוכנת בסמוך לטחנת הקמח ההיסטורית שפעלה בעבר בעיר ומכאן קיבלה את שמה. בטחנה תוכלו להתענג מנתחי בשר איכותיים העשויים כולם מבקר הגדל ברמת הגולן, המיושנים במקום ונצלים על פלטה לוהטת אל מול הסועדים. בנוסף תמצאו בתפריט גם מגוון תבשילי קדרה, אסאדו, סלטים טריים ומנות ילדים.

מיטבלים, ראש פינה


בלב המושבה הציורית ראש פינה, נמצאת מסעדת השף מיטבלים, המושכת אליה מטיילים מהאזור ואת הנופשים בצימרים הסמוכים. התפריט של המקום משדך בין טעמים נוסטלגיים כמו בבית אמא למנות עדכניות ויצירתיות. בתפריט תמצאו מנות בשר ודגים, מנות צמחוניות יחד עם שלל מיטבלים מיוחדים הנעשים במקום. הצצה קטנה לתפריט: כבד אווז בחלבה, 300 גרם פרגיות ברוטב סילאן-תמרים, צלעות טלה ברוטב נענע דבש, חזה אווז, פילה בקר בציר יין ופטריות.

בלה, בית שערים


לאחר שנים בהן השף עידן ליפשיץ שימש כשף בפועל של מסעדת טוטו הידועה בתל אביב, הוא בחר לחזור לשדות העמק בהן גדל, ויחד עם חבר ילדותו, ליאור גולן, הם פתחו את מסעדת בלה. המסעדה ממוקמת בגן רחב ידיים, ממנו נשקף נוף מרהיב המזכיר מצד אחד את האווירה הייחודית של העמק - השדות הירוקים, היבולים ותחושת הכפריות ומצד שני, בעל ניחוח ואווירה של אזור טוסקנה, עם כרם בגן, פסטורליה אביבית ואווירה רומנטית. השף משלב במנות בין תוצרת עמק יזרעאל להשפעות של מטבחים שונים.

צל תמר, אשדות יעקב איחוד


צל תמר אומנם לא שייכת רשמית לעמק המעיינות, אבל היא שוכנת על גבול עמק הירדן, במרחק של שתי דקות נסיעה בלבד ממנחמיה והיא המסעדה שהמקומיים אוהבים - אז כדאי להגיע אליה. האווירה במקום כפרית פסטורלית והיא מתאימה מאוד לבילוי ולארוחה עם הילדים - יש בה גן טרופי גדול, בריכת דגים, גפנים, משחקיה ואפילו נחל החוצה את המתחם שמעליו גשרון עץ קטן. ומה בתפריט? מנות בשר משובחות, דגים ופירות ים טריים לצד מנות צמחוניות, והכל מתבסס על חומרי גלם טריים מהסביבה.

אוקטגון, נהלל


בלב שדות מושב נהלל, טובלת בירוק, שוכנת אחת מהמסעדות האהובות של האזור - אוקטגון. בתוך מבנה עץ כפרי בצורת מתומן הנטוע בתוך מטע פקאן, עם חלונות גדולים מהם נשקף הנוף המרהיב, תוכלו ליהנות מתפריט ים תיכוני של בשרים, דגים, פירות ים, וגם מנות טבעוניות. באוקטגון מאוד אוהבים ילדים, והביקור עימם תמיד נוח בשל העובדה שבחלק החיצוני של המסעדה ישנה מרפסת עם דק הצופה אל הנופים הירוקים, ומחוצה לה מדשאות מושלמות למשחקי הילדים.

שלו ביער, קרית טבעון


בלב היער, כשבאוויר נישא קסם מיוחד, תמצאו את שלו ביער - המשדך בין הרומנטיקה של אירופה הקלאסית לעלייה השנייה, מהאוכל ועד התפאורה. כאן תוכלו לטעום מנות מדויקות בניחוח בורגונדי לצד מנות נוסח מזרח קרוב. על השולחנות פרוסות מפות לבנות כשקמין בוער במרכז המסעדה, על הקירות תלויות תמונות מימי תנועת השומר, ובגינת הירק שליד המסעדה מגדלים עשבי תבלין משובחים המגיעים אליכם לצלחת. שלו ביער - קולינריה משובחת באווירה פסטורלית.

שפר ביר גרדן, רמת ישי


כאן תיהנו מחוויית ביסטרו משפחתית עם הופעות חיות ושפע של אלכוהול וכל זה מוגש לכם אל מול נוף עמק יזרעאל העוצמתי והאוויר הצונן. התפריט מתהדר במנות המשתנות בהתאם לחומרי הגלם הזמינים בעונה לצד מנות בשר, דגים ופירות ים. שפר ביר גרדן מציעה בעצם שילוב של אוכל מוקפד עד מושחת והרבה אלכוהול וברזי בירה עד כדי חגיגה צרופת חטא והנאה. מה אוכלים? חזה אווז צלוי ברוטב ברנדי הדרים, פאייה פירות ים, פלטת רוסטביף ועוד הרשימה ארוכה.

חיר דיאב, טמרה


לקחת הפוגה מהטיול וליהנות מטעמים של המטבח האותנטי. ביישוב טמרה תמצאו את מסעדת חיר דיאב. המקום גדול ומרווח והאווירה משפחתית וחמימה. כאן אתם מוזמנים להתענג משלל סלטים טריים המגיעים למרכז השולחן ואז לעבור לנעוץ שיניים במגוון נתחי בשר על האש, ואל תשכחו לטעום מגזרת המתוקים. הצצה לתפריט: סטייק עגל, צלעות כבש, לבבות עוף, סטייק פרגית, חומוס עם בשר כבש, סלט פטוש, מג'דרה, שרימפס מוקרם ועוד.

גני טמרה, טמרה


כבר שלושה עשורים שמסעדת גני טמרה מציעה לסועדים במקום את המיטב של המטבח המזרחי האותנטי. המסעדה מתהדרת בקשתות בטון גדולות ומרשימות המהוות את סימן ההיכר שלה, ובפנים עצי פיקוס מרהיבים שגזעיהם ניצבים בין השולחנות, ומעניקים למסעדה מראה כפרי-טבעי. מהמטבח יוצאות מנות דוגמת בשרים על הגריל, תבשילים בניחוחות ביתיים, דגים ופירות ים איכותיים וסלטים הכוללים ירקות טריים שנחתכים מדי בוקר, והכל מוגש כאן בנדיבות רבה.