גאורגיה חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבשר בושל לאורך זמן רב והיה רך מאוד, והשילוב עם הירקות רק הקפיץ אותו מעלה. מנה מנחמת מאוד, משביעה, כזו המזכירה את האוכל המסורתי של אימא..." גאורגיה בחיפה יודעת לתת שואו מטורף עם מאכלים אותנטיים סוחפים, משקאות מארץ המקור, הופעות חיות של אמנים גאורגיים, וכמובן, נוף מהפנט למפרץ כולו. קרין אביב הצטרפה למשתה הגאורגי הכי שמח בעיר

טרנד האוכל הגרוזיני השוטף את מרכז הארץ הגיע גם למרומי הכרמל. ברחוב הכי יפה בחיפה, כשנוף המפרץ כולו נפרס מבעד לחלונות הענק, גאורגיה, המסעדה, מטיסה את אורחיה, באופן וירטואלי, למסע טעמים וחושים אל גאורגיה היפה, עם שלל מנות אותנטיות מארץ המקור הנותנות כבוד לניואנסים הביתיים ביותר, וזאת לצד יין גאורגי ומוזיקת רקע שמחה.

בליל השפות ששומעים מכל עבר מרמז שלכאן מגיעים לא רק תושבי חיפה והאזור המבקשים ליהנות ממטעמי המטבח הקסום הזה, אלא גם לא מעט תיירים. למי שלא גדל אצל אימא גרוזינית, כמונו למשל, התמונות המוצגות בתפריט לצד שם המנה, עוזרות מאוד להבין במה מדובר.

גרוזינים אוהבים שפע


את הערב השמח שלנו התחלנו עם סלט ירקות חתוך גס עם תיבול של חומץ - מנה קלאסית, אירופאית ורעננה - בדיוק כמו שצריכה להיות מנת פתיחה. ואז הגיעו לשולחן שלוש צלוחיות של סלטים קרים המוגשים בצורה יפה ואסתטית על עלה של חסה, היה שם סלט גזר, סלט שעועית וסלט חזה עוף. המרכיבים של כל סלט נשמרו בסוד, ולאחר הביס הראשון מכל אחד מהם, שחררתי את הרצון להיות בשליטה ולדעת מה מרכיב כל סלט, כי כולם יחד וכל אחד לחוד היו טעימים מאוד.

ואז היא הגיעה, אחת הקלאסיקות המוכרות והאהובות של המטבח הגאורגי, החצ'פורי. ואם לרגע חשבתם לאכול אותה ככה סתם, טעות בידיכם, כי היא מגיעה יחד עם 'הוראות הפעלה' מדויקות מהמלצר שלנו: יש לבצוע את החלק של הבצק, לתבול אותו במיקס הגבינה וביצת העין, ואז לנגב ממש כמו חומוס. פשוט תענוג. קלאסיקה נוספת, לפחות למי שלא מכיר טוב את המטבח הזה, הוא החינקלי, שלושה כיסוני בצק ממולאים בגבינה גאורגית רכה ואוורירית מאוד, הנעימה לחך.

המשתה השמח של גאורגיה


מסביב הכל שמח, המוזיקה סוחפת, ויש הופעה חיה של זמרים גאורגיים הדואגים שכאן תהיה חלפה אמיתית. לפני שהמשכנו עם האוכל, רעננו את החך עם משקה מוגז בטעמי אגס וטרגון, המיובא במיוחד מגאורגיה,. זהו משקה בעל מתקתקות עדינה מאוד, שמכין אותך להמשך לבוא. וההמשך שלנו היה בדמות שני מרקים: האחד, צ'אכאפולי, שכלל בשר עגל, שזיפים וטרגון, והשני, חארצ'ו, שמתבסס על בשר עגל והמון תיבול. שני המרקים סמיכים ומעולים. האחד מתוק יותר בעוד שהשני מושך לכיוון החמוץ. כף מזה, וכף מההוא, ונהנינו לנו ממשחק המתוק-חמוץ הזה.

בשלב הזה כבר היינו שבעים מאוד, אז בחרנו לחלוק מנה עיקרית אחת, אוג'אחורי, המשדכת בין בשר עגל לבצל, שום, עגבניות, תפוח אדמה והמון תבלינים. הבשר בושל לאורך זמן רב והיה רך מאוד, והשילוב עם הירקות רק הקפיץ אותו מעלה. מנה מנחמת מאוד, משביעה, כזו המזכירה את האוכל המסורתי של אימא.

אל תשכחו להשאיר מקום לקינוח


שטרודל אגוזים סגר לנו את הפינה המתוקה של הערב. מאפה בצק פריך שעטף בחום מלית אגוזים, צימוקים וסוכר, ובעל מתקתקות עדינה מאוד, שאינה משתלטת על טעמי הארוחה כולה. שוב, גם כאן, מנה בניחוח ביתי, לא מתיימרת לקרוץ לקונדיטוריית העילית כי אם לאוכל הביתי המסורתי.

המטבח הגאורגי מתהדר בשלל מנות בשר, אך גם קהל הצמחונים והטבעונים יכולים להתענג כאן ממנות דוגמת חינקלי במילוי תפוח אדמה, סוקו אוג'אחורי או סוקו צ'אשושולי הכולל פטריות, עגבניות חתוכות גס עם שום ובצל, בתיבול של אימא, כלומר טעים מאוד שאינו משתלט על המנה. גאורגיה גם מחייכת לסועדים הצעירים עם מגוון מנות, כמו שהם אוהבים.

גאורגיה, היא בדיוק מה שהיינו צריכים. אווירה ביתית, טעמים עזים ומנחמים, והזדמנות לחוויה קולינרית קצת שונה, כזו שיש במה להתגאות בה.