מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדות כשרות לפסח

מסעדות כשרות לפסח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ימי חול המועד הם הזדמנות נהדרת לטייל בחיק הטבע עם המשפחה והחברים, לפקוד שלל אטרקציות, ובעיקר להתפנק בארוחה טובה מחוץ לבית. לשומרי הכשרות שבינינו, תשמחו לבטח לדעת שישנן מסעדות, מצפון ועד דרום, שמירקו כל פינה, הכשירו את המטבח, ורקחו תפריטים מיוחדים לימי החג. זה הזמן להתעדכן אלו מסעדות כשרות פתוחות בפסח

ביסטרו 56, הרצליה


בקניון ארנה בהרצליה פיתוח, אל מול נוף עוצר נשימה של ים כחול, יאכטות עוגנות ושחפים החגים בשמיים, תמצאו את ביסטרו 56, מסעדה כשרה המתמחה בבשרים ודגים, ומציעה תפריט ים תיכוני קלאסי לצד מנות מהמטבח העכשווי. השנה, המסעדה תהיה פתוחה בימי חול המועד ותציע שלל מנות מיוחדות ביניהן גם פלטת בשרים עשירה מנתחים מובחרים, המוגשת למרכז השולחן. ביסטרו 56 היא הזדמנות לחוויה קולינרית קצת אחרת.

משה שגב, נתניה ובאר שבע


בשנה האחרונה פתח השף המוערך שגב משה שתי מסעדות כשרות - בנתניה ובבאר שבע. שתי המסעדות הללו יוכשרו לחג ויגישו לסועדים את התפריט הקבוע של המקום כשכל מנה נבנתה מחדש בגרסה כשרה לפסח. ניתן ליהנות מסלמון בורגר עם אריסה, ירקות ואיולי לימון, קבב מתובל צלוי על הגריל לצד מג'דרה וסלט עגבניות פיקנטי, דג רסננדה - פילה דג צלוי על גריל בסגנון תאילנדי, עם אורז לבן, ועוד שלל טעמים מיוחדים של השף.

אנג'ליקה, ירושלים


צמד השפים מרגי וגרשקוביץ' מציעים לבאים בשערי המסעדה חוויית גורמה חמימה, יוקרתית, נעימה ומהוקצעת הכוללת מטבח עונתי המשתנה לפי היצע השוק ומזג האוויר. חלל המסעדה מעוצב בסגנון חדשני ומזמין, כך שאם הגעתם לטייל בעיר הקודש בימי חול המועד, כדאי שתדעו שהמסעדה פתוחה ומציעה תפריט מיוחד הכולל מנות דוגמת כבד אווז ברוטב דובדבני אמרנה, סלט שקדי עגל, פילה סלמון עם ארטישוק ירושלמי צלוי, חזה אווז עם פירה כמהין וקרם גזר, ועוד שלל טעמים מיוחדים.

ואלרו, ירושלים


בלב רחוב אגריפס נפתח לפני מספר חודשים רסטרו-בר כשר באווירת שוק צבעונית ותוססת - ואלרו, שעל מטבחו אמון השף אביב משה. השף משלב מנות קלאסיות עם טוויסט ירושלמי עדכני, בדגש על שימוש בחומרי גלם טריים המגיעים מדי יום מהשוק. בחול המועד תרחיב המסעדה את שעות הפעילות ותהיה פתוח גם בשעות הצהריים. השף יצר גם תפריט מיוחד לחג עם מגוון ספיישלים חגיגיים, בהם שקדי עגל עם קרם שורשים ומח עצם, דג שלם אפוי בתנור עם קונפי שום ואריסה, ועוד הרשימה ארוכה.

קפה יפו, יפו


בלב שוק הפשפשים הססגוני תמצאו את קפה יפו - מסעדה חמה וביתית המציעה תפריט חלבי-דגים כשר השואב השראה מהמטבח האיטלקי הקלאסי ומהשורשיות של המטבח הישראלי. האווירה במקום קסומה, ובכל שעה של היום, יש כאן חגיגה קולינרית שכדאי להצטרף אליה. קפה יפו תהיה פתוחה לסועדים בימי חול המועד ותציע תפריט בופה מרהיב, בין השעות 9:00 עד 16:00, ועד שעות הלילה המאוחרות גם מזנון חופשי מכובד.

מאמא חלסה, קרית שמונה


כאן תמצאו לא רק מסעדה אלא שילוב בין מיני מוזיאון המספר את תולדות היישוב העברי בצפון ולבין מסעדת בשרים איכותית וכשרה. מאמא חלסה מציעה טעמים של בית, ממש כמו שאמא מבשלת, עם ניחוחות ממכרים, מגע אישי והמון אהבה. בימי חול המועד המסעדה תהיה פתוחה לקהל הרחב ותציע שלל בשרים על האש, מנות ילדים וכמובן ספיישלים בדמות צלעות כבש, סינטה ופלטות 'מיקס בשרים' ליחיד במשקל 450 גרם או לזוג במשקל של 900 גרם.

איסקנדר, ראש פינה


בתוך קומפלקס בנוי עץ יפהפה, ממש על גדות הירדן, אל מול הגולן הירוק והפורח שוכנת לה מסעדת איסקנדר, המזמינה את המבקרים בה לחוויה בשרית-כשרה באווירה כפרית פורחת. הצמידות לאתר הרפטינג בנהר הירדן מאפשר לשלב בין בילוי כיפי וארוחת גורמה מענגת לקול מי הנהר הזורמים. אפשר להתחיל עם סלטי הבית וכנפי עוף בצ'ילי, להמשיך עם נתח קצבים עם ירקות קלויים, ולסיים עם קינוח מתוק. במקום יש גם מנות ילדים ומנות צמחוניות.

יאקימונו, תל אביב


המסעדה הוותיקה במלון הילטון בתל אביב הפכה, מיום הקמתה, למוסד קולינרי מוביל ומוערך שזכה לשבחים רבים, והיא הצליחה להראות כי אפשר לייצר אוכל יפני ברמה הגבוהה ביותר ועדיין לשמור על כללי הכשרות. קהל שומר הכשרות המכור לחוויה היפנית, יוכלו למצוא כאן תפריט מהודק, כשר לחג, ללא חשש קטניות ואורז. בין המנות:סשימי מאקי מורי אווסה, שיפודי דגים של סלמון ולוקוס, מגוון סלטים ועוד.

המוציא, ירושלים


השף אבי לוי יכשיר לפסח את מסעדת "המוציא" הירושלמי ויציע בחול המועד תפריט עשיר על טהרת המטבח האלג'יראי והמרוקאי עם שלל מנות הדגל של במקום, לצד מנות ספיישל אותן רקח השף. בין המנות תמצאו פילה דג מטוגן ברוטב אלג'יראי פיקנטי, ארטישוק ממולא בפרגית ברוטב זיתי קלמטה וחומוס, לשון עגל פרוסה דק וביצה עלומה בציר עגל פיקנטי ועוד שלל טעמים מיוחדים. המסעדה עברה בקיץ האחרון למשכנה החדש והגדול בסמוך לשוק "מחנה יהודה".

החצר, ירושלים


השף מוטי אוחנה למסעדת החצר משתמש ברכיבים טריים, והמנות שיוצאות ממטבחו מדגישות את הטעמים הים-תיכוניים תוך שילוב טכניקות בישול קלאסיות. המסעדה ממוקמת בתחנת הרכבת הישנה בעיר ותציעה למבקרים בה בימי חול המועד מנות דוגמת שקדי עגל על סלט טבולה ושקדים קלויים או אסאדו עגל ברוטב צ'ימיצ'ורי וירקות מדורה. מנות ילדים ימכרו ב-58 שקלים, וארוחת טעימות ב-280 שקלים לסועד.