Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> איטלקיה בפשפשים יפו

שיר שחלמתי על איטליה: איטלקיה בפשפשים יפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב..." ככה סוגרים את היום: אבי לוטם מגיע לאיטלקיה בפשפשים ביפו ונהנה מאוכל איטלקי עממי, פשוט, איכותי בתוספת טאצ'ים נכונים של השף. ככה זה שלא קופצים מעל הפופיק

אין כמו יפו בלילות ואין כמו שוק הפשפשים שגם לאחר רדת החשיכה הוא אחד המקומות היותר מעניינים בעיר לבילוי, כזה הכולל ארוחה טעימה וכוס יין טוב. את איטלקיה בפשפשים קל למצוא. המטבח הפתוח של המסעדה הממוקמת באמצע השוק, מפיץ ניחוחות משכרים בין שלל סמטאותיה הציוריות של יפו. המסעדה שוכנת בתוך מבנה באוהאוס עתיק וקסום, בפינת הרחובות עולי ציון ומרגוזה, השולחנות במקום עטויי מפות משובצות, ברקע מתנגנת מוזיקה טובה וסביב השולחנות יושבים זוגות, חברים ומשפחות, וכולם נהנים מחוויה איטלקית נעימה ורגועה.

להתחיל עם פנצלנה וריזוטו


הפעם הצטרף אליי אחי הקטן, שחר, שהוא חובב מושבע של המטבח האיטלקי. ידעתי שהוא הפרטנר המושלם לאיטלקיה בפשפשים, וכך היה. התפריט במקום מבוסס, איך לא, על מנות מהמטבח האיטלקי העממי, אולם נעים לגלות שהשף מוסיף להן את הפרשנות האישית והמיוחדת שלו, מה שהופך את האוכל לחגיגה של ממש.

השקנו את הערב עם יין רופינו קיאנטי מאיטליה בשבילו, יין פירותי בעל ניחוחות עשירים של פרחים, פטל ופלפל, בעל גוף בינוני עם חמיצות מאזנת. בשבילי, אורבייטו קלאסיקו, יין איטלקי לבן יבש, בעל גוון זהוב, עם ניחוחות רעננים של תפוח עץ ירוק, אננס וליצ'י.

סלט פנצלנה היה הראשון שהגיע לשולחן, והוא חבק בתוכו עגבניות שרי, זיתי קלמטה, מוצרלה, בזיליקום וקרעי פוקצ'ה. הכל היה רענן וטרי ועשה בדיוק את העבודה - לעורר את בלוטות הטעם להמשך. את אווירת השיירינג המשכנו גם במנה הבאה, ריזוטו פטריות מצוין עם פורטבלו ושמפיניון צלויות, בצל ירוק, שמן כמהין, קרם פרש מדהים ומעל הכל גילופי פרמזן.

כל אחד עושה לקיבתו


מן המטבח של 'איטלקיה בפשפשים' יוצאות מנות איטלקיות עממיות עם הטוויסט הנכון, כך שברגע שנתבקשנו לבחור את העיקרית שלנו, כאן כבר כל אחד מאיתנו בחר את הפייבוריט שלו ממטבח זה. שחר התענג על מנה גדולה של רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב. המנה זכתה לשבחים רבים משחר, שכבר טעם לא מעט רביולי במסעדות איטלקיות בארץ. אני הלכתי על הניוקי רוזה עם פרחי ברוקולי ואפונה. כאן מרגישים את היד המדויקת של השף, הניוקי היה נימוח ובמרקם הנכון, וכל שחקני החיזוק בצלחת הקפיצו עוד יותר את המנה מעלה. אומנם זו מנה מעט כבדה אבל כזו שיוצרת חיוך גדול.

השירות באיטלקייה בפשפשים הוא ברמה גבוהה ועם זאת לא מתאמץ. המלצרים זורמים עם האורחים ודואגים שתמיד ירגישו בנוח. זו הסיבה ששמענו לעצתם ולמרות שכבר הרגשנו שבעים לחלוטין הזמנו מנות אחרונות. הראשון היה, איך לא, האפוגטו. מדובר בכדור גלידת וניל שעליו שופכים אספרסו חם. אכלנו מהר עוד לפני שהגלידה נמסה בקפה ולבסוף שתינו את הקפה שנותר, מתובל בגלידה המומסת. איזה תענוג. דגמנו גם עוגת פולנטה אפויה עם שזיפים מעל וכף שמנת של פעם - הכי כיף שיש.

אם מתעורר בכם חשק לטעמי איטליה העממיים והפשוטים, אלה העושים חסד לחומרי הגלם המקוריים בלי הרבה רעש וגינונים מיותרים, תקפצו לאיטלקיה בפשפשים, היא בדיוק מה שאתם צריכים.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש