לינק ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסטייק היה עשוי טוב, מדיום בדיוק כפי שביקשנו עם חריכה טובה מבחוץ ועסיסי ומלא טעם מבפנים. הקבב היה מצוין אף הוא, קבב טלה עם צנוברים, ירוקים ותיבול עדין ומדויק. המנות בלינק נדיבות מאוד..." עמוס בזיכרונות טובים וטעימים, חזר יונתן שטרנברג ללינק ירושלים, וגילה שהמקום ממשיך להציע אוכל מוקפד כיאה לבראסרי הכי אירופאי בעיר

בירושלים, יש כמה מסעדות וברים ותיקים שעם השנים הפכו למוסדות קולינריים של ממש עם קהל לקוחות קבוע, מנות מפורסמות ו"פרלמנטים" שמתכנסים כדי להתעדכן בנעשה בעיר. לצידם גם נפתחו מסעדות חדשות ומעולות בשנים האחרונות דוגמאת מחניודה, פרימיטיבו, מנזה ואנה אבל כ"סאקר" של נוסטלגיה אני עדין אוהב מקומות עם ותק.

בין המוסדות בעיר אפשר למצוא מגוון מסעדות מסגנונות וז'אנרים שונים, כמו פרש וקדוש בגזרת בתי הקפה-מאפיות-חלבי, עזורה, חצות ו-אימא שכולן בקרבת השוק ומגישות מגוון תבשילים מנחמים, מרקים ומנת המעורב המפורסמת בעיר לצד מקומות כמו הצ'אקרה, שאנטי, בארוד וכמובן הלינק שלכל אחת מהן אופי וסגנון שונה אך לחובבי האוכל הירושלמים ולרבים מחבריי, אלו הם ה-מקומות לבקר בהם כשמחפשים טעם מוכר ובטוח.

לינק - לחזור לכאן פעם אחר פעם


עם וותק של 21 שנה, הלינק שוכן, ברחוב המעלות שבמרכז העיר במבנה אבן ירושלמי מרשים. המסעדה מחולקת למספר אזורי ישיבה, כולל דק חיצוני רחב ידיים, חלל פנימי ובר עץ גדול - בחדר כמעט מופרד בו גם מותר לעשן. התפריט אקלקטי עם מגוון רחב של מנות והשפעות קולינריות שונות, ממנות בר קלאסיות ומטוגנות לצד סלטים מרעננים, קציצות ואורז עם טעם של בית, סטייקים, המבורגר משובח, קארי נחמד שמוגש בגרסה בשרית או צמחונית, פירות ים ועוגת גבינה מהטובות בעיר.

בלינק יצא לי לבקר הרבה פעמים וכשגרתי בעיר במהלך התואר הראשון, גרנו כ-15 דקות הליכה מהמסעדה ולא פעם מצאתי את עצמי מתחיל את היום עם כוס קפה ומאמר על הדק, וממשיך עם המבורגר, מרק גולש או סתם בירה ככל שמתקדם היום. הביקור הפעם היה מהול גם בעצב שכן לפני מספר חודשים נפטר במפתיע, יהודה אסלן, מי שהקים וניהל את 'לינק' ואחראי גם לעוד כמה שמות ירושלמיים מוכרים כמו ה"יהושוע" ו"מומנט". קשה לדמיין את הלינק בלי אסלן שהיה הרוח החיה של המקום והכיר את כולם, ולאחר פטירתו, החליטו מספר חברים-שותפים, להמשיך ולנהל את הלינק ברוח של "יודה".

לקבלת הסטייק - הקהל יעבור לדום


אנחנו שייכים לעם המורגל למעברים חדים, אז במעבר חד שתינו צ'ייסר וכך התחלנו את הערב. ברבוניות מטוגנות, פטה כבד וכרובית מטוגנת עם בירה קרה, היא תמיד דרך טובה להתחיל ארוחה. הפטה היה מעט גרגירי ותובל בצורה מדויקת. פשוט וטעים. הברבוניות היו בסדר אך ספגו יותר מדי שמן אך עליהן פיצו פרחי הכרובית שהיו בדיוק במרקם הנכון עם מעטפת פריכה ופנים רך אך לא מושי מדי.

עוד צ'ייסר בשבילי וכוס קולה לגברת, ולעיקריות בחרנו להתמקד בגזרת הבשרים. על פלטה לוהטת הוגשו סטייק אנטריקוט וקבבים לצד פינוקים נוספים. הסטייק היה עשוי טוב, מדיום בדיוק כפי שביקשנו עם חריכה טובה מבחוץ ועסיסי ומלא טעם מבפנים. הקבב היה מצוין אף הוא, קבב טלה עם צנוברים, ירוקים ותיבול עדין ומדויק. המנות בלינק נדיבות מאוד ואם אתם כמה סועדים, מומלץ להזמין מגוון מנות ולחלוק יחד.

עוד נחזור לקינוח


הזמן עבר מהר מדי והבייביסיטר המכונה "סבא" כבר היה צריך לנסוע אז נאלצנו לוותר על הקינוח ולהסתפק באספרסו זריז לפני הנסיעה. השמועה אומרת שעקב עניינים נדל"ניים, הלינק, לפחות במתכונת הנוכחית תיסגר עוד פחות משנה ומנהלי המקום מחפשים בית חלופי. בינתיים היה יפה לראות איך הם עדין ממשיכים את המסורת של "יודה" ואני לקינוח עוד אחזור.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש