מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פונדק עין כרם ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פיצה ארטישוק ששידכה בין פרוסות ארטישוק, בצל, טימין, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מוצרלה, פומדורו ופרמזן. חשוב להדגיש לטבעוניים שבינינו שפיצת הארטישוק יכולה להיות טבעונית לחלוטין..." בין שביליה הקסומים של שכונת עין כרם הציורית בירושלים נמצא פונדק עין כרם. כרמית אופק קפצה לביקור חוזר ושמחה לגלות שהמקום ממשיך להציע חוויה איטלקית מיוחדת וטעימה

בעמק יפה בין כרמים ושדות... זהו הפתיח האולטימטיבי לכתבה על 'פונדק עין כרם' השוכן בלב השכונה הקסומה והציורית, עין כרם, שהינה אחת השכונות האהובות עליי ביותר בעיר הבירה. המסעדה נמצאת בתוך בניין ספרדי המיועד לשימור, והיא מזמינה את העוברים והשבים לנגוס ולהתענג ממטעמיה המשובחים היוצאים מהמטבח האיטלקי המאפיין את המקום, אמרתם איטלקי, אמרתם הכל.

פונדק עין כרם אינו זר לי כלל וכלל, פעמים רבות סרתי לשם עם חבריי ללימודים ובילינו שם לא מעט פעמים, במקום תמיד אפשר למצוא אוכלוסייה מעורבת, בין אם מדובר במקומיים או כאלו שהגיעו מחוץ לעיר או גם אלו שהגיעו מארצות הים פשוט כי שמעו על קסמו של הפונדק. יש משהו בשכונה הזו עין כרם שהינה נסתרת במידת מה, המקום מזכיר לי כפר ציורי או כפר אמנים, או שאולי בעצם יש למקום קצב משלו וזה מוסיף לו את הנופך המיוחד רק לו. הצטרפה אליי לחוויה חברה ותיקה, בחרנו לשבת בחוץ וליהנות מהמראה של הרחוב, נראה כי השילוב בין הפונדק לרחוב הינו טבעי לחלוטין, ובכלל הנוף הכפרי ניבט אלינו במלוא הדרו, הירוק הזה והשקט השורר במקום, יש משהו באוויר שהינו שונה מהמולת העיר ואני בהחלט אוהבת את זה. באם חפצתם לשבת פנימה, הרי שתוכלו לעשות כן, הואיל ולפונדק יש כמה אפשרויות ישיבה.

המטבח האיטלקי בירושלים – חגיגה לעיניים


התחלנו את הערב בחן,אני נהניתי מיין אדום (יקב רופינו, איטליה) וחברתי התענגה על בירה מהחברית של ויינשטפן. בהוד והדר הגיעו אלינו המנות הראשונות, האחת פטריות ממולאות - תערובת גבינות עטופות בפנקו, פסטו ועשבים ארומטיים כאשר המילוי במנה עושה את העבודה, ביס מוביל לביס, הנימוחות והניחוח הופכים את הפטריות הממולאות למנה ראשונה שהיא מבחינתי חובה. שנייה הגיעה אלינו "שניצל" חציל, חציל בשלמותו על האש, עטוף בפירורי לחם ופרמזן, טחינת לימון כבוש, סלט עגבניות פיקנטי ולבנה. "שניצל" החציל היה עבורי בחירה טבעית, לא רק כי חציל הינו הירק האהוב עליי, אלא שתמיד כל צורת בישול או אפייה שלו מפתיעה אותי מחדש ואכן הופתעתי, זו הייתה חגיגה של טעמים. כבר בתחילת הערב ניכר היה כי ישנה הקפדה על חומרי הגלם ובכלל המטבח האיטלקי בירושלים הינו חגיגה לעיניים ולחך.

הפונדק והטאבון


פונדק עין כרם מצטיין בקטגוריית פיצה מהטאבון וטבעי שלא יכולנו לפסוח על אופציה מפתה שכזו, ועל כן, בחרנו בפיצה ארטישוק ששידכה בין פרוסות ארטישוק, בצל, טימין, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מוצרלה, פומדורו ופרמזן. חשוב להדגיש לטבעוניים שבינינו שפיצת הארטישוק יכולה להיות טבעונית לחלוטין וכל שעליכם לבקש הינו גבינה טבעונית. היה לי כיף עד מאוד ליהנות מהאופציה הטבעונית שבתפריט, הפיצה הייתה עשויה לעילא ולעילא.

עוד חברה הצטרפה לחגיגת הטאבון של הפונדק, הלא היא פוקצ'ה אשר הייתה משוחה בשמן זית ועשבי תיבול בליווי שלושה ממרחים משתנים ובמקרה שלנו היו אלו פסטו, סלסלת עגבניות וטפנד זיתים, השילוב של הממרחים עם הפוקצ'ה הוא כל כך מנצח, אין כמו האיכות של אפייה בטאבון, אני אוהבת את הניחוח, את הארומה של עשבי התיבול ויכולתי לאכול מהפוקצ'ה עוד ועוד ועוד.

כמעט סיימנו את הערב והצלחנו להשאיר מקום לעוד מנה שכל כולה היא פינוק אחד גדול מגזרת דגי הרשת שבתפריט, דגמנו לנו את הפילה דניס המוגש על הפלנצ'ה בשילוב שמן זית, יין לבן, לימון ועשבי תיבול. הפילה חבר בשלמות לשמן הזית ולעשבי התיבול, הפריכות והחמימות שבו היו בהחלט פינוק.

קחי לך תפוחים בקרמל...


פונדק עין כרם מצטיין במתן שירות אדיב עד מאוד ולכן המארחים לא ויתרו לנו על קינוח שיש בו מן המסורתיות, טארט טאטן - פלחי תפוחים אפויים בקרמל על מצע של בצק פריך המוגש עם כדור וניל. כל קינוח אשר בו מופיעים תפוחים, מהווה מבחינתי אקורד נהדר לסיום הערב שלנו בפונדק.

בפונדק ממתינים לכם מראשון עד שבת החל מהשעה 9:30 בבוקר ועד 23:45 כאשר ארוחות עיסקיות מוגשות בימים ראשון עד חמישי מהשעה 12:00 עד 17:00. במקום יש גם קומת אירועים היכולה לאכלס עד 55 סועדים וחשוב לא פחות שהמקום נגיש לכולם. אל תחמיצו את כל מה שיש לפונדק עין כרם להציע, החל ממטעמי המטבח האיטלקי המפיק מרגליות של ממש, האווירה הקסומה ובכלל המקום הציורי שבו הוא שוכן. הרחק מהמרכז הסואן, ישנה פנינת חמד של ממש, בה תוכלו ליהנות משני העולמות, השכונה הציורית והפונדק.