Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מקסיקנה תל אביב

מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טאקוס מתירס כחול כשעליו מונח פילה דג קוד בבלילת בירה, פיקו דה גאיו, סלסלת חלפניו בגריל ושמנת חמוצה. גם במנה זו זכינו ל"משהו ליד" בדמות פאפס בצי'פולטה שהם פלחי תפוח אדמה ברוטב צי'פוטלה מיונז..." כרמית אופק מתבלת את יום הסידורים שלה בעיר הגדולה עם בוריטוס, פחיטס, טאקוס, צ'ילאיקילס, וכמובן מרגריטות. כן-כן, היא הגיעה לביקור צבעוני במקסיקנה, המקסיקנית הכי וותיקה בתל אביב

הייתה זו שעת צהריים טיפוסית בתל אביב, הרחוב הומה, חוף הים מתמלא אט אט ברוחצים, ואני שבדיוק סיימתי יום של סידורים, חשבתי שאין זמן מתאים יותר מזה, לבקר במקסיקנה, אחת המסעדות האהובות והמפתיעות שיש לעיר להציע. מקסיקנה השוכנת ברחוב בוגרשוב 7 מציעה לסועדים בה את המיטב מהמטבח המקסיקני העשיר כל כך בטעמים, ויחד עם הקרבה לחוף הים הנמצא יוצרים יחדיו אווירה של קיץ, חופש ופינוקים.

התחלנו את הצהרים שלנו במשקאות מרעננים, כוונתי למרגריטות ליים, מנגו וקוקוס חלבי – טקילה קווארבו, טעמם הצונן של המרגריטות הוא בדיוק מה שהיינו צריכות. בחרנו לשבת בחלל הפנימי, בעוד שאם תחפצו תוכלו גם ליהנות מהמבט אל הרחוב ולשבת בחלל החיצוני של המקום.

התחלנו במנת פתיחה צ'ילאיקילס - חטיפי נאצ'וס, גווקמולה, חלפניו כבוש, צ'ידר, קסו פרסקו, שמנת חמוצה וביצת עין עם סלסלה ורדה. נהנינו מהפיקנטיות של הצ'ילאיקילס, כמו גם מהקריספיות הנפלאה שיש במנה.

הפחיסט ובוריטוס של מקסיקנה


חלק חשוב בתפריט, אשר מבחינתי לא ניתן לדלג עליו בשום אופן הינו הפחיטס, יש לי חיבה עמוקה אליו וידעתי שאין סיכוי שאוותר עליו. אי לכך ובהתאם לזאת, בחרנו בפחיטס ווג'טריאנו ששידך בין פלפלים צבעוניים, בצל, כרובית, גזר ופטריות שמפניון טריות. הפחיטס מוגש יחד עם אורז ופריחולס שזו שעועית שחורה. לצד זה קיבלנו גם סלסות: פיקו דה גאיו (עגבניות) וסלסה בלנקה וגוואקמולה ׁ(שמנת). לא זו בלבד שהפחיטס כולל את התוספות הללו, אלא שגם הוגשו לנו באלגנטיות גם טורטיות, האחת מתירס כחול והשנייה מחיטה רגילה. בעיניי, לא רק שהפחיטס טומן בחובו אפשריות מגוונות, הוא גם נותן מענה ראוי לטבעונים שבינינו. מרקמי הטעם של הפחיטס יצרו אצלנו חגיגה אחת שלמה, מדובר בפחיטס שהוא חובה.

עיון ממוקד בתפריט של מקסיקנה מגלה עוד טפח חשוב מאוד האופייני לאוכל המקסיקני, כוונתי לבוריטוס, רובנו יודעים מהו בוריטוס, אך מאחר ומדובר במאכל שאהוב עליי, אפרט מעט, מדובר בטורטיות חיטה מגולגלות במגוון מילויים. במקסיקנה דואגים להגיש אותם עם משהו ליד, ולא זו בלבד, שכן ניתן להוסיף חלפיניו לכל סוגי הבוריטוס. בחרנו בווג'טריאנו ארטישוק שחיבר בחוכמה בין ארטישוק בגריל, אורז ליים, פריחולס, גווקמולה וגבינת צ'דר.

תוספת חיננית ביותר הייתה אסקיטס שזה סלט תירס קלוי וחם עם מיוקרמה צי'פוטלה וקסו פרסקו. אהבתי כל כך את האסקיאס שניסיתי גרסה שלו בעצמי, הצלחתי קלות אפשר לומר. בחרתי בוריטוס טבעוני, תוכלו לוותר על הגבינה אם אתם טבעוניים, יש כל כך הרבה אופציות בתפריט, וחשוב להדגיש שיפה למצוא כמעט בכל מקום אופציות טבעוניות מעניינות, בקיצור, בכל הנוגע לאוכל מקסיקני, אי אפשר בלי פחיטס ובוריטוס.

הצלחנו בגבורה להשאיר עוד מקום לפינוק מקסיקני איכותי ביותר, טאקוס מתירס כחול כשעליו מונח פילה דג קוד בבלילת בירה, פיקו דה גאיו, סלסלת חלפניו בגריל ושמנת חמוצה. גם במנה זו זכינו ל"משהו ליד" בדמות פאפס בצי'פולטה שהם פלחי תפוח אדמה ברוטב צי'פוטלה מיונז. הפילה היה עשוי היטב והיה בו משהו מעודן, פלחי התפוח אדמה היו בדיוק הטוויסט שהייתי צריכה.

מתוק לי מתוק...


החלק החביב עליי בארוחה הגיע, ובתפריט של מקסיקנה מצאנו כמה דברים מעניינים. לצד הצ'ורוס והפלאן הסטנדרטיים, או אורח בדמות פאדג' שוקולד, הופיע, למשל, קינוח מסקרן בשם קרמה דה מנגו: קרם מנגו, טוויל שקדים קריספי, קרם שוקולד לבן, קולי מנגו ומשולש נאצ'וס מתוק. או בראוניז קון במבה: שברי בראוניז חמים, פרוסות בננה, רוטב טופי מלוח, מוס שוקולטה וקרמבל במבה. מודה, שבשלב הזה היינו מלאות עד מאוד, כך שבחרנו לנו מתוק קליל בדמות טרס לצ'ס, עוגה מקסיקנית ביתית קרמית רכה, ספוגה בשלושה סוגי חלב ומעל רוטב פירות יער. פשוט תענוג.

במקסיקנה פותחים שערים מהשעה 12 בצהריים ועד חצות כדי שאף מקסיקני מכם לא יחמיץ את החוויה האותנטית שיש למקום להציע. מקסיקנה הינה מקום ייחודי המלא במגוון טעמים אשר כבר מזמן הפכו לחלק מהנוף הקולינרי הישראלי. ההיצע המעניין של המקום נותן מענה לכל סועד, החל מארוחה עסקית, משקאות מיוחדים, קינוחים שלא ישאירו אתכם אדישים וכמובן שלל מאכלים מקסיקנים מסורתיים המוגשים בטאץ' שיש בו מן החדשנות.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש