לפחות פעם ביום צוות האתר שלנו מקבל פנייה או בקשה בסגנון: "איפה אפשר לחגוג עם המשפחה בת מצווה? באיזו מסעדה הכי שווה לחגוג את חתונת הכסף של ההורים? "להיכן לוקחים את כל העובדים כשרוצים לארגן ערב גיבוש?" במיוחד בשבילכם, ריכזנו המלצות על מסעדות לאירועים בשרון, שיש בהן אקוסטיקה לא פחות ממעולה, ישיבה נוחה ומרווחת, חנייה קרובה ולא פחות חשוב אוכל יצירתי וטעים שישאיר אצל האורחים שלכם טעם של עוד
כרמא שוכנת בתוך מבנה דמוי טירה עתיקה, במרכז שכונת עין כרם בירושלים. כדאי מאוד להגיע אליה בצהרי היום, כך שתיהנו גם מנופי ההרים הגבוהים, וודיאות והטרסות העתיקות, גם מטיול שמשי בסמטאות הציוריות, והכי חשוב – מארוחה נהדרת במחירי עסקיות אטרקטיביים.
"הנחנו בצד את כל עניין הקלוריות והדיאטה, והתפרענו עם פיצה ארבע גבינות שחיברה בין מוצרלה, פרמז'ן, בולגרית ועיגולי גבינת עיזים. כל זה הגיע על בצק דק, ורוטב עגבניות עדין..." היא נפתחה לפני מספר חודשים וכבר תפסה לה מקום של כבוד בקרב תושבי הצפון. קרין אביב מבלה ערב איטלקי משפחתי בגוסטה די נונה בקיבוץ מורן
היא קרובה לים, משמשת כעיר נמל, מאובזרת בטיילת ארוכה ויפה, ויש בה גם קיבוץ גלויות מעניין של עדות שונות, כך שהתפתחה בה סצנה קולינרית חיה ובועטת. נסענו לדרום הקרוב, וריכזנו במיוחד בשבילכם רשימה של מסעדות מומלצות באשדוד
"פיצה טרטופו - פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, עם קרם כמהין ומסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו, פרמז׳ן ומוצרלה. הטעמים של הפיצה עשירים והפטריות משתלבות נהדר עם הבצק והרוטב..." ענבל לורן מגלה את ג'מה, פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
גם מחוץ לתל אביב אפשר למצוא אוכל טוב: בשקט-בשקט התפתחה לה מיני-סצנת קולינרית מפתיעה בכפר סבא. זה הזמן להיכנס לאוטו, להפעיל את הוויז, ולבחור מה מתאים לכם לאכול הפעם, איטלקי או אסייתי, או בכלל אתם בקטע של נטו בשר? הכנו לכם רשימה של מסעדות מומלצות בכפר סבא ששווה להגיע אליהם במיוחד
"טורטליני חצילים – מוכתרת ללא ספק כפסגת הארוחה: כיסונים מבצק רך מאוד על בסיס גבינת ריקוטה, ומילוי עז-טעם של חצילים שרופים עם ריקוטה ופרמזן, משכשכים ברוטב חמאה וזעתר עם פיסות אספרגוס..." מהרגע שנפתחה ההייפ סביבה מסעדת אלנה תל אביב לא נרגע. היא מלאה בסטייל יוקרתי, מנות בהשראה אירופאית עם נגיעות ים-תיכוניות ושפע של יצירתיות מתפרצת. שפרה צח והאיש שלצידה חוגגים את יום הנישואים שלהם בארוחה באלנה - המקום שלא תרצו לעזוב מהרגע שנכנסתם אליו
לאכול אל מול הים הפתוח, היאכטות העוגנות, השחפים החגים בשמיים והשקיעה המרהיבה. לחם בשר שוכנת במתחם המרינה היפהפה של הרצליה פיתוח ומציעה אוכל משובח וכשר, נוף מרהיב, עיצוב עדכני ושירות חייכני ואדיב. רעבים בצהריים? תשמחו לגלות שמגישים כאן גם תפריט עסקי משלתם. אז מה מזמינים הפעם?
"חצ'פורי אצ'רולי. איזה יופי! בצק עשוי בעבודת יד בצורת סירה, בתוכו מלית עשירה של גבינות ומעליה מתנוססת בגאווה ביצת עין. הבצק היה נפלא, והשילוב עם הגבינות והביצה הניגרת הוסיף המון. תוך שניות כל הטוב הזה חוסל...". ליאור פנחסי הגיע לאכול בסופרה ראשון לציון ונשאב אל תוך משתה גאורגי מלא שמחה הכולל שולחנות עמוסים בשלל מנות אותנטיות, מוזיקה מסחררת ורקדנים בלבוש מסורתי שלא ישאירו אף אחד יושב על הכיסא. בקיצור, היה שמח!
"ספרינג רול מטוגן, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, טובל באותו רוטב טריאקי מתקתק, שנגמר מהר מידי. לצידו, צ'יז רול מטוגן, עם סלמון וגבינת מוצרלה שהעניקה לו רכות גבינתית מפתיעה..." הפינה האסייתית הקסומה ברחובות, ג'פניקה, חוגגת שנתיים, מה שהביא את גיא סופר-זמרני לבדוק מקרוב את תפריט הטעימות. לעוד הרבה שנים קולינריות מרתקות!
בלב השדות הפתוחים שליד הוד השרון, תמצאו את דרבי הוילה, המציעה שילוב של קירבה לעיר, אווירה כפרית וקולינריה מקומית כשרה למהדרין. כאן מתמחים במנות בשר ודגים טריים, לצד מגוון צבעוני של סלטים מרעננים. אם אתם עובדים באזור או שהגעת אליו לפגישות, כדאי שתכירו את העסקיות המפנקות של המקום. טיפ קטן, מומלץ לתפוס שולחן בגינה הפסטורלית וליהנות מהשקט ומהשלווה
מתחם שרונה המחודש הפך לאטרקציה הכי מבוקשת בעיר הגדולה, זאת בזכות השילוב המרתק בין היסטוריה וחדשנות, שבילים מוריקים לצד מבנים, חנויות בוטיק השוכנות בסמיכות לחנויות מותגים, וכמובן השילוב המפתיע בין שקט לשאון העיר. הצד הקולינרי אף הוא בולט כאן, כך שתמצאו לא מעט מסעדות במתחם שרונה. במיוחד בשבילכם ריכזנו המלצה על מסעדות מומלצות במתחם שרונה
"קרואסון גדול ובתוכו נתחים של סלמון מעושן וביצה עלומה, כשלצדם ממרח ארטישוק צלפים, בייבי תרד, גבינת עיזים מתובלת ובצל ירוק, וגם צלוחית של סלט ירקות טרי ומרענן. שילוב מטורף של חם-קר-מלוח-חמוץ..." חגית גרוס לקחה את ילד היום הולדת לחגוג כמו גדולים, בארוחה מפנקת בקפה לואיז ברמת השרון. לעוד המון שנים בריאות!
"הכוכבת החדשה שנוספה זה עתה לתפריט: טורטליני פולנטה. איזו מנה! בצק גמיש שחובק מילוי בטעם תירסי-מתקתק, ברוטב של חמאה שרופה שעוטף את הכל, ביצה רכה במרכז וגבעולי בצל ירוק מספקים טוויסט של חריפות..." חגיגות יום ההולדת מעולם לא נראו טוב יותר. זה התחיל בשופינג שמח, המשיך עם אוכל מצוין ונוף לים בקפה מצדה תל אביב, היתה שם גם הצהרה על כישורי הבישול של שפרה, והכל הסתיים עם קינוח וזיקוק בוער. מזל טוב!
סופרה מביאה את המשתנה הגרוזיני השמח, הססגוני והצוהל לראשון לציון. זה מתחיל עם עיצוב בסגנון גיאורגי מסורתי הכולל גופי תאורה מדהימים ופריטים דקורטיביים המפוזרים בחללי הישיבה המגוונים, וממשיך עם הופעות של זמרים בליווי רקדנים מסורתיים. רעבים בצהריים? בסופרה מציעים תפריט עסקי משתלם, כך שזו הזדמנות נהדרת להכיר את נפלאות המטבח הגיאורגי הקסום
באר שבע גדלה בקצב מסחרר, ופרט לתואר 'אלופת המדינה בכדורגל', יש לה עוד הרבה מה להציע למבקרים בה. העברנו יום שלם של בליסות ונשנושים בבירת הנגב ומצאנו כאן כמה בתי אוכל מבריקים, כשפשטות היא שם המשחק אצלם, ואנחנו אומרים את זה במובן הכי חיובי שיש. מוזמנים להכיר את המסעדות המומלצות של באר שבע
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
"לברק שלם בתנור, שישב לפני כן במרינדה ים-תיכונית של שמן זית, טימין, מרווה ושרי. מרקם הדג היה רך ועסיסי, והטריות שלו הורגשה בכל ביס וביס, כמו גם המרינדה הייחודית בה הושרה...". ליאור פנחסי מפתיע את ילדת יום ההולדת בארוחה בפיש ראשון לציון, מסעדת דגים ותיקה ואהובה, הנותנת פייט קולינרי מרשים לאחיותיה התל-אביביות, עם מנות הנעשות בהמון תשוקה ואהבה לצד פשטות ישראלית
ירושלים עשירה בבתי קפה, אך השאלה שמעסיקה לא מעט מבקרים המגיעים לעיר הקודש היא איפה נמצאים בתי הקפה הטובים בעיר. לכל שכונה בעיר יש את הקסם והמסתורין הייחודי לה, כזה המזוהה עם התושבים וגם עם בתי הקפה הנמצאים בה. קבלו את הנבחרת שלנו – בתי קפה מומלצים בירושלים
"כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס...." לא צריך לקנות כרטיס טיסה כדי ליהנות מטעמי המטבח הסיני המסורתי, פשוט צריך להיכנס לצ'יינה ביי בחיפה, ולהתענג מחוויה סינית אותנטית - ממש כמו זו שחוותה אורלי פרש-אזולאי
"מי שהכתיבה את הטון ופירוק הדג מהעצמות הייתה חברתי הדר, שלא התבלבלה למראה הדניס השמן שהונח לפניה, נטול קישוטים בצלחת ומתובל בתערובת תבלינים סודית. הדג היה טוב ועסיסי, מלא בשר לבן נימוח ועורו קראנצ'י ומתפצפץ..." כשמתעורר חשק לדגים - הולכים לדרבי בר דגים ברמת אביב. תשאלו את יעל דור, שחזרה עם בטן מלאה בדניס, סלמון, מרק דגים עשיר בירקות, המון סלטים טריים וטעימים, וסוכריות שום מנצחות
"נתחי לברק חברו ביחד עם עגבניות צלויות, צלפים, שום וצ'ילי, יין לבן ופרמזן, למנה סופר טעימה, שהייתה עשויה ללא דופי ושכנעה בטעמיה. הדג השתדך נפלא לבצק הפסטה הנהדר, והרוטב המעודן החמיא לכל המרכיבים...". בשקט בשקט הפך בראון במתחם G תל אביב, לבראסרי של ממש, עם אוכל חמים וכפרי המחובר לאדמה ולמסורת הבישול האיטלקי. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהמקום
"טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם...". תמיד יש פעם ראשונה - ליאור פנחסי הגיע לדלאל תל אביב והתמוגג מהעיצוב האותנטי, מהאווירה העדכנית ומהאוכל בעל הטעמים המיוחדים
ספרינג רול גבינה, סלט וולקנו, סשימי ספיישל עם שלושה סוגי דגים, ריינבואו, מאנו-ספיישל, קונוס שרימפס בטמפורה וסלמון, סאקה קרירה וכמובן גם שני קינוחים מתוקים - כך נראית ארוחת ערב מפנקת בקיוטו הרצליה. ענבל לורן מדווחת בגבורה מהשטח
לקפוץ לאיטליה באמצע היום. טאבולה היא פנינה איטלקית המקבלת את אורחיה עם שדרת עצים עתיקה ומרהיבה, מזרקת מים קטנה ונוף ירוק מכל עבר, המזכירים את אירופה יותר מאת הרצליה. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות מארוחה עסקית משובחת המתאימה לאוהבי בשר, פסטות ונפלאות הים ויש גם תפריט צמחוני-טבעוני. Buon appetito!