גליאנו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גליאנו היא מסעדה איטלקית בצפון הירוק המציעה תפריט המבוסס על פיצות, פסטות, סלטים, בשרים ודגים, וקינוחים מעולים. הכל בניצוח ביד רמה של השף גיא בן שמחון. קרין אביב ובן זוגה נהננו מערב של אסקפיזם והמריאו לאיטליה לשעה קלה.

קצת מלחיץ להתחיל ארוחה איטלקית כשפני ראשי מאפייה איטלקיות מביטים לך לצלחת מעל ראשך, יחד עם זאת בהמשך הערב התיידדתי מאוד עם טוני סופרנו, אל פצ'ינו ועוד מפורסמים שהזכירו לי, שלא רק להם מגיע יראת הכבוד, אלא גם למטבח אותו הם מייצגים, יש שיאמרו הכי טוב בעולם.
לא רק תמונות המכובדים מלוות את האורח עם כניסתו למסעדה, כי אם גם מוסיקה איטלקית נעימה ומתגלגלת, חומרי גלם מאיטליה מוצגים בחלל, בקבוקי יין ורדרדים בעיצוב משגע מונחים בין השולחנות, כך שאי אפשר שלא להכנס לאווירה.
נפגשנו עם צוות מקצועי לאורך כל השהות, איכפתי ושירותי וניהננו לראות את המטבח הפתוח בעשייה הבלתי פוסקת.

איך בוחרים בין הראשונות המעולות??


פתחנו את הארוחה עם פוקצ'ה חמה מהתנור, בליווי מתבל קרם חצילים, שמן זית וחומץ בלסמי וסלסת עגבניות. מי צריך יותר מזה? הכל היה טעים ונעלם בשניות.
טעמנו קרפצ'ו סלק – פרוסות סלק חתוכות דק ששמרו על קריספיות עליהם הונח ארטישוק שרוף קלות עם רוטב לימוני וגבינת סנט מור שרופה ומקורמלת בעדינות. מנה מעולה, רעננה עם שילוב טעמים מנצח.
פולנטה היא תמיד בחירה טובה, הפולנטה הגיעה במרקם בינוני עם נטייה לדק, המנה היתה מלוחה במידה מדוייקת, מעל הפולנטה הונחו פטריות מעושנות וטוויל פרמז'ן. המנה כל כך טעימה שהייתי יכולה להזמין עוד אחת ולסיים גם אותה.

בעיקריות הלכנו לאיבוד


נדלקנו בתפריט על מנה מיוחדת שלא נתקלנו בה עד כה במסעדות אחרות שנקראית Panino Pazzo.
כריך משוגע מבוסס על הבצק של הפוקצ'ה ממולא בעוף בפסטו ובזיליקום, או אנטיפסטי של ירקות גריל או ראגו בשר, יין פורט ועגבניות. אנחנו טעמנו את הכריך עם ראגו הבשר שמאוד מזכיר את הבשר של בלונז, מנה ענקית, משביעה מאוד ובליווי סלט ירקות רענן עם עגבניות מיובשות מהמשובחות שאכלתי אי פעם.
לא יכולנו לוותר על טעימה ממנות הפסטה שבתפריט והזמנו פטוצ'יני טרטופו עטוף ברוטב שמנת רוקפור, יין לבן וקורנית. בין לבין בלטו פטריות היער הגדולות והבשרניות. המנה מתאימה גם למי שלא אוהב פטריות (כמו בן זוגי שחלק עימי את המנה) מאחר והן חתוכות גס, אבל הרוטב יחד עם הפטריות מביא את המנה לשלמות.
מאחר ואנחנו מכירים את השף על חלל, גיא בן שמחון, מהמסעדה הקודמת אותה הוא הוביל, ידענו שלא נוותר על מנת סטייק שידענו שתצא לא פחות ממושלמת, זכר לסטייק הכי טעים שאכלנו בחיינו במסעדה הקודמת שלו. ואכן, גם הפעם לא התאכזבנו, גיא מקפיד להזמין את הבשר למסעדה מאותו הספק כבר שנים ובכלל לשתף פעולה עם ספקים מקומיים לרווחת והעצמת העסקים באיזור.
סטייק הפילה הונח על קרם שורשים לבנים וכמהין מלווה בירקות ירוקים ויין מרסלה. עמד בכל הציפיות ומעבר.

נשאר מקום לקינוח אחד ויחיד מנחם


לצערי הרב, נשאר מקום בבטן רק לקינוח אחד אותו חלקנו. בחרנו בקינוח שוקולד שחיתות, כדורי שוקולד חלב ומריר מונחים על פאדג' שוקולד ומעוטרים בטוויל פולי קקאו. המנה משלבת מגוון מרקמים, השוקולד איכותי, המנה לא מתוקה בכלל, הצילחות היה מהמם. המנה משדרת עוצמות שוקולדיות אשר כל רובד מאזן את השני ומביא שקט לסערה שמתחוללת בצלחת.
למסעדה תפריט יינות עשיר, קוקטיילים מקוריים ומיוחדים. יין החודש שעל השולחן היה של יקב תבור, אך כל חודש הם מפתיעים עם יקב אחר.
המסעדה נמצאת באגמון מרקט ליד אגם החולה, מתחם המשלב חנויות מזון וביגוד בוטיק יחד עם דוכני מזון מיוחדים. אם תרצו לטעום את הפיצה של המסעדה ניתן גם להנות בה בדוכן החיצוני למסעדה וספיישלים מתפריט השף המתחלף.
המקום מתאים למשפחות, כולם ימצאו משהו בתפריט, עלויות נוחות לכל כיס. ניתן לערוך אירועים עד 120 איש. מומלץ בחום לכל מי שנוסע להנות בצפון. מי שגר קרוב, כיף לו, יש להם מקום ברמה קרוב לבית.
גליאנו שילוב מנצח של גליל ואוכל איטליאנו.