טייגר לילי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי בלונדי חזרה לערב אחד של זכרונות קסומים מהאווירה והטעמים של תאילנד.

כשנכנסתי בדלת הכניסה של טייגר לילי לא היה לי מושג מה הולך לקרות בהמשך, ובטח שלא ציפיתי למה יקרה כשנחזור הביתה, בסה"כ רציתי לבלות ערב זוגי עם בעלי במסעדה טובה.
היה זה אמצע שבוע בעלי ואני יוצאים למסעדת טייגר לילי, מאז הפעם האחרונה שלנו בתאילנד עולה בנו הצורך לשחזר שוב ושוב את הטעמים של המדינה האסיאתית הכל כך ממכרת, את הנינוחות, את האווירה. אז החלטתי להציע והוא זרם מיד.




טייגר לילי רמת החייל, גם באמצע שבוע מלא ולכן הזמנו מקום. קיבלה את פנינו מלצרית מחייכת והתיישבנו בשולחן שקט בחלק הימני של המסעדה. אווירה קסומה, מראה יוקרתי ותאילנדי כאחד.
מהר מאוד הוגש לנו התפריט ומיד הבנו שקל זה לא לא הולך להיות, התפריט עשיר מאוד , חלקו במילים שלא הבנו, פחדנו כך כך לפספס ולכן נעזרנו במלצרית לבחירה מוקפדת של המנות.
התחלנו במה שנראה לנו מוכר השתייה אני התפנקתי בשייק של בננה קוקוס וקשיו ובעלי הלך על בירה ליאו.




למנות ראשונות בחרנו לחלוק וכל אחד מאתנו בחר את האחת שלו, בעלי לקח את מנת ה "יאם פלא טוד" של בייבי אנשובי, חייבת להודות שבתור אחת שאיננה חובבת אנשובי ואף לעיתים נרתעת מהקטנטנים האלה , זו מנה מפתיעה במיוחד, מנה של בייבי אנשובי קריסיפים, עם עגבניות שרי, נענע כוסברה ברוטב פיקנטי של סרצ'ה ולימון. משהו בשילוב הזה של הנענע עם הלימון והחריף הפכו את המנה לטעימה במיוחד , המליחות של האנשובי כמעט ולא מורגשת, מומלצת בחום להתנסות.




יחד עם הבייבי אנשובי חלקנו עוד שתיים, האחת את מנת סלט הפפאיה המוכרת, "סום טאם" בעיניי היא תמיד מנצחת וקשה לי אסיאתית בלעדיה, פשוטה, מתקתקה וכיפית.
מנה נוספת היא ה"פאד טוד קאתייאם" של נתחי אווז בטמפורה מוקפצים ברוטב צדפות עם שאלוט, ברוקולי, בצל ירוק, כוסברה וקריספי שום. מנה צבעונית, עסיסית, הטמפורה מושלמת וקריספית ואין ספק שיש עליה על המנה הזו עם הרוטב המיוחד.




כבר קצת פחות רעבים, נינוחים הרבה יותר, לוגמים עוד טעימה מהשתייה התפנינו להביט במקום ובעיצוב האלגנטי והמזמין, למרות שהמסעדה הומה הקולות אינם מורגשים, משפחות, לצד זוגות לצד חברות ונראה שכולם כמונו מרגישים מאוד בנוח. הריחות והטעמים של תאילנד החזירו אותנו אחורה לטיול האחרון שלנו, כל כך התענגנו על הרגעים המופלאים שחווינו שם שלרגע אמרנו למה לא שוב
בעודנו מהרהרים ברעיון הגיעו המנות העיקריות והמשיכו להפתיע בשילובים האחת הינה מנת ה גאנג קאי-וואן שמבושלת בהרבה חלב קוקוס עם קארי ירוק וטופו יש בה הרבה ירוק , היא קצת פיקנטית והאורז המאודה שלצידה קצת מאזן את החריפות והופך אותה למושלמת. איתה לקחנו את פאד סאן ליאנג – הפעם מנת אטריות ביצים עם מולים ברוקולי, בזיליקום ושאלוט ברוטב קארי צהוב, ושוב עם חלב קוקוס.




התאילנדים האלה יודעים להכין אוכל ואין ספק שטייגר לילי יודעת להתאים ולאזן ולעדן בהתאמה לחיך הישראלי. לא ויתרנו על קינוח של טפיוקה בצבעים ובננה לוטי כי זה באמת להרגיש תאילנד.




כל כך אהבנו וכל כך התענגו על הזיכרונות שמיד כשנכנסנו הביתה התחלנו לבדוק כרטיסי טיסה ולגלגל את הרעיון של ביקור חוזר ואת זה לא לקחתי בחשבון...
אין ספק שטייגר לילי מעוררת את החושים, האווירה, הטעמים, השילובים, משאירים טעם של עוד.
למסעדה סניף נוסף בשרונה, יש תפריט אירועים וניתן לחגוג עד 30 איש.
התפריט מגוון ונותן גם אופציות לטבעונים, מנות ללא גלוטן וכמובן תפריט ילדים.
טייגר לילי, את איכותית, מזמינה, טעימה וללא ספק העלית שלל של זיכרונות קסומים! אני אהבתי.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש