Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> יוליה נמל תל אביב

חודש איטליה ביוליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הרעיון העיקרי היה ליהנות מכל מה שיש לך להציע, אבל התפריט, שפרש בפנינו מגוון רחב של מנות ים ויבשה מכל אגן הים התיכון, הקשה עלינו לעמוד במשימה. מה גם שהתברר שבדיוק החלטת לחגוג את חודש איטליה, מה שאומר עוד תפריט ספיישל, עם עוד מנות שקורצות לנו.

יוליה יקרה,
רציתי להודות לך באופן אישי על ארוחת היומולדת שהרמת לבן שלי. תני לי לספר לך שמכיוון שהוא ואני שני חובבי הדגים היחידים במשפחה, זה תמיד הפינוק הפרטי שלנו – לבחור מסעדה כמוך, שמתמחה כבר שנים בענייני הים, ולחגוג בה זמן איכות משותף. אמנם היינו אמורים להגיע לפנות ערב, כדי ליהנות עד הסוף מהלוקיישן שלך על שפת המים, עם מראות השקיעה והגלים המתנפצים אל המזח, אבל היות וילד היומולדת הוא כבר לא ממש ילד אלא איש צעיר ועסוק, התפשרנו על השעות הרגועות של הערב.

ים, יבשה ותפריט מיוחד

הרעיון העיקרי היה ליהנות מכל מה שיש לך להציע, אבל התפריט, שפרש בפנינו מגוון רחב של מנות ים ויבשה מכל אגן הים התיכון, הקשה עלינו לעמוד במשימה. מה גם שהתברר שבדיוק החלטת לחגוג את חודש איטליה, מה שאומר עוד תפריט ספיישל, עם עוד מנות שקורצות לנו. אז סליחה שלא הצלחנו כל כך להיסגר על עצמנו. ככה זה כשמצד אחד מונחים על הכף (או על המזלג במקרה הזה) שלל דגים - מעושנים, צרובים, אפויים ומטוגנים, ומצד שני מיטב להיטי המטבח האיטלקי החביב עלינו. טוב שלפחות על היין הצלחנו להסכים – פינו קליל ופירותי מתוך מבחר היינות של "לוריא" המוצעים במסגרת יקב החודש. מזלך ומזלנו שיש לך אחראי צוות עם ראש פתוח, שבו-במקום החליט להפוך את הראשונות שלנו לשורה של דגימות מוקטנות משני התפריטים, שיאפשרו לנו לטעום מהם כמה שיותר ועדיין להשאיר מקום לעיקריות.

סלט כמו באיטליה, הרינג כמו באמסטרדם

ואיזה מצעד מנות כיפי שזה היה! והכל טרי-טרי ועשוי במקום: התחלנו עם פוקצ'ה זהובה וחמימה ואיתה שלישיית מטבלים של טחינה-פלפלים, חומוס תוצרת בית ומטבוחה פיקנטית. מהתפריט האיטלקי בחרנו את המנה הכי מיוחדת – סלט רדיקיו, ששילב בין מרירות קלה של גבעולי עולש ורוקולה, חריפות מעקצצת של גונגורזולה פיקנטה,מתיקות של ענבים ופריכות של אגוזי מלך. מכאן התקדמנו אל שתי ראשונות מאגף הדגה – בשבילי סביצ'ה דג ים, שהצליחה לאזן באופן מוצלח בין פיסות לוקוס טרי לקוביות אבוקדו, בצל סגול, כוסברה וטוויסט עונתי של ענבים שחורים, ובשבילו פירות ים על הפלנצ'ה ("תכתבי שיש כאן כמות נדיבה של שרימפס וקלמארי, ושהחיבור שלהם עם סלט עגבניות ובצל ירוק, יחד עם שיני שום קלויות ויוגורט צאן מלמטה, מרים את כל העסק"). ואז הגענו להיי-לייט – ורסיה מוקטנת של "פלטת דייגים", ובה פרוסות סלמון מעושן בכבישה ביתית עם תלולית שמנת, איקרא מצויינת, מקרל מעושן, והכי-הכי – הרינג, שמנוני ועסיסי כמו שצריך ומוגש על פלח תפוח אדמה אפוי שמאזן את טעמי הכבישה המודגשים. "מזכיר לי את אמסטרדם" נאנח הבן שלי בנוסטלגיה, ונדמה לי שאין מחמאה גדולה מזו. פלא שלא התאפקנו והזמנו רה-פיל?

וגר דניס עם טורטליני

בעיקריות שוב הצלחת לשלב לנו בין שני העולמות. מתפריט איטליה – פיצה מחולקת, מחציתה פיצה ביאנקה עם קרם ארטישוק, ומחציתה פיצה עגבניות-גבינה קלאסית בעיטור עלי רוקט, ובשני הסוגים הבצק פריך ומתפצפץ והטופינג נדיב וטעים. ומתפריט הדגים - פילה דניס שבשרו הלבן והעסיסי קיבל מעטה צרוב-פריך, והוא נח לו על טורטליני שמנמנים במילוי תרד וריקוטה וטובלים ברוטב רוזה, וכל ביס פותח את החיך לקשת של טעמים.

בשלב הזה, כמו שבטח הבנת, היינו כבר מאוד-מאוד שמחים. ואולי גם הכוס השניה של ה"פינו" תרמה לזה. בכל מקרה, תה עם נענע וטירמיסו קלאסי מתוק-במידה היו בדיוק מה שהיינו צריכים כדי לחתום את הארוחה הנהדרת הזו. נתראה ביומולדת הבא, ואולי אפילו קודם, אם לא נצליח להתאפק עד אז.