ואלרו – פנינה ירושלמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי נהנה ממנות מקוריות וקוקטיילים מעניינים במסעדת ואלרו השיקית.

כל מי שמכיר את הסצינה הקולינארית של ירושלים יודע שהלב הפועם של הקולינריה הירושלמית הוא שוק מחנה יהודה. בשנים האחרונות נפתחו באזור השוק מסעדות שף המשלבות אוכל מתוחכם עם אווירה שמחה של שוק ירושלמי.




מסעדת ואלרו הממוקמת באזור שוק מחנה יהודה מציעה אווירה שמחה ושיקית. המנות בואלרו מתכתבות עם המטבח הירושלמי האותנטי שהתפתח באזור השוק. בואלרו מעניקים למנות הללו פרשנות חדשה, בעזרת מקוריות קולינארית ויד מהוקצעת, המנות החדשות-ישנות של ואלרו מספקות חוויה נהדרת.




את הארוחה התחלנו בלב חציל שהונח על טחינה שחורה וסלט עגבניות. הטחינה השחורה נעשתה בעזרת קצח והעניקה טוויסט מעניין למנה הירושלמית המוכרת של חציל קלוי בטחינה. סלט העגבניות העניק רעננות נהדרת למנה. בואלרו מגישים גם מבחר מעניין של קוקטיילים. טעמנו את קוקטייל הבית העשוי מפסטיס, מיץ תפוחים, ליים, קינמון ונענע. זהו קוקטייל קיץ אולטימטיבי טעים ומרווה.


משם עברנו למנה ראשונה נהדרת של שווארמה דגים. מבחר של נתחי דגים לבנים מתובלים הוגשו עם סלט קטן המורכב מבצל, פטרוזליה ופלפלים קלויים על האש. לצד זאת הוגשה טחינה ובייגלה ירושלמי קלוי. זאת מנה נהדרת – הדגים היו טריים מחומר גלם משובח, והם נצלו ביד אומן ושמרו על העסיסיות שלהם.

מנה נוספת שהזמנו הייתה פיתות ביס – שמונה פיתות זעירות שבתוכם בשר אסאדו מפורק כשלצידם טחינת-עמבה, מטבל עגבניות מרוסקות וחמוצים. ההגשה של המנה הזאת אפשרה לנו להשתעשע ולגוון את טעמם של כל אחת מן הפיתות הזעירות.

יין החודש של המסעדה היה הסירה רזרב מכרם יחידני של רקאנטי, יין נהדר שנמכר במחיר סביר מאוד וליווה היטב את הארוחה. המשכנו עם ריזוטו ראגו פטריות עם כמהין. זאת הייתה מנה נדיבה ומשביעה, ניחוחות שמן הכמהין השתלבו היטב עם היין המשובח ששתינו.

סיימנו בקינוח נהדר של מקפא טחינה עם פירות יבשים ופקאן וגלידת חלווה. למרות מגבלת הכשרות הקינוח הזה היה מושלם – השילוב של הפירות היבשים במקפא היה מקורי ומענג.




ואלרו היא מסעדה ירושלמית עכשווית שמציעה לאורחיה חוויה נהדרת של אוכל ואווירה ושירות לבבי ומקצועי. מומלץ.