Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ג'יוקוסו- מסעדת שף איטלקית בחיפה

ג'יוקוסו: החדשה של חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ג'יוקוסו הוא בדיוק המקום שתרצו לצאת אליו עם חברים. מסעדת השף החדשה של השפים רועי גרבר ושחר גדסי. תפריט חדשני בהשראת המטבח האיטלקי ובו מנות מגוונות אליהן מותאם משקה אלכוהולי ובחלקן האלכוהול משולב בתוך המנה.

מסעדה איטלקית, צצה לה בחיפה, האחות השובבה של מסעדת צ'יז ברחוב הנמל. האחות בגירסתה החדשה הפכה לחובבת אלכוהול ובילויים. היא בעד הרפתקאות וחווית מסעדנות שמשלבת אוכל ברמה גבוהה עם דרינק אלכוהולי המותאם לכל מנה.
את גיוקוסו הכרתי בשעות אחר הצהריים הנעימות של שבת חורפית, אך מהסבר שקיבלתי הבנתי שבשעות הלילה, הקצב משתנה, הווליום עולה, האנרגיות עפות והחוויה מתגלה במלואה.

חלק ממנות הדגל של מסעדת צ'יז הקודמת נשתמרו וחלקן חודשו. כאמור, לכל מנה מותאם משקה במחיר מוזל והשף מקפיד גם לבשל עם אלכוהול בצורה שמדגישה את המנה, אך לא משכרת את הסועד.
את הערב התחלנו עם פוקצ'ה חמה מהתנור שהגיעה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי, סלסת עגבניות, חמאת כמהין וטחינה ירוקה. הדרך האהובה עלי להתחיל את הערב, הכל נטרף כלא היה.
בין הראשונות, הזמנו גם פולנטה, חמאה ושמנת עטפו את גרעיני התירס שנחתכו בחיתוך גס, פטריות שמפיניון צלויות, כמהין ופרמז'ן הונחו על הקרם. אם הייתי יכולה הייתי מזמינה עוד שתי מנות כאלה ובטוח מסיימת הכל מהצלחת, אבל התאפקתי והשארתי מקום לבאות. הצלחת, למי שלא ברור, הוגשה נקייה בחזרה למלצר, כאילו זה עתה יצאה מהמדיח.

למסעדה תפריט קוקטיילים שנרקח במיוחד להם, מבינהם טעמנו את הבלאק מוחיטו, המבוסס על סמבוק שחור, לימון, נענע וסודה, טעים ומומלץ לחובבי הסמבוק.

במסגרת הסלטים טעמנו את הסנט מור אפרול. סלט שופע חסות המשולבות עם פירות העונה. גבינת סנט מור מקורמלת מלמעלה. הצלחת מעוטרת ביוגורט סלק עדין. סלט רענן וטעים.
טעמנו את הרביולי של צ'יז, רביולי גבינות עם קוביות סלק, בקרם סלק ויין לבן. למי שאוכל עם העיניים, המנה נראית כאילו נלקחה מחנות ממתקים. הרביולי קטנים, מתוקים ואדומים ממש כמו סוכריות. למנה מתיקות מפתיעה (תתכוננו).
על מנת לאזן את המתיקות, טעמנו גם את הרביולי די טורו בוויסקי, רביולי בעבודת יד במילוי בשר מפורק בבישול ארוך עם יין אדום, בצל וגזר. הרביולים היו עטופים בקרם שמנת, וויסקי, ציר בקר ושוקולד. מבחינת הערב, בשבילי, זאת היתה מנת הדגל, שילובים מפתיעים שעובדים מעולה ביחד, מנה פשוט מעולה.
החצי השני, שלא קלט שהוא במסעדה איטלקית, בחר להזמין המבורגר. הבשר עצמו הוא תערובת של נתחי שייטל ושפונדרה, טחונים עם עגבניות, גבינת פקורינו ובזיליקום. הטוויסט במנה בא בדמות הלחמניות שמוגשות כוופל בלגי על בסיס בירה. על הקציצה הונחה גבינת מוצרלה מותכת. המנה באה עם תפוח אדמה שרוף כמו במדורה ורטבים טעימים בצד. מנה טעימה, הולכת נהדר עם בירה וכך גם המלצת השף בתפריט.

התפריט שופע מנות של דגים ופירות ים. אני טעמתי את מנת הדניס שמוגש על טורטליני בעבודת יד במילוי קרם ארטישוק ירושלמי. על הפלנצ'ה הונחו ירקות שורש ברוטב חמאת מרווחה ויין לבן. המנה מומלצת לאכילה בליווי וודקה ספרייט ליים. הדניס הוכן להפליא, היה פריך ועדין, מנה שמשאירה רושם ואינה כבדה.
את הערב סיימנו עם שני קינוחים שאינם שוקולדיים. חשוב לי לציין זאת, כי אנחנו בדרך כלל נזמין קינוח שוקולדי, וכמו שסיכמתי את החלק של הקינוחים "צלחנו בהצלחה ערב ללא קינוח שוקולד". אז מה כן היה לנו? קרם ברולה מצד אחד של הצלחת וקינוח לימוני המבוסס על עוגיות בצק פריך מלמעלה ולמטה ובינהן קרם לימון עדין אך חצוף.

התפריט שופע מנות טבעוניות וללא גלוטן, רוב הפסטות, הפיצות והלחמים מוכנים במקום. הנאמנות לקינוחים נשמרה לקונדיטורית המופלאה של מסעדת צ'יז שמכינה את הקינוחים בקונדיטוריה בבית הלל.
המסעדה מציעה תפריט טעימות זוגי הכולל 380 ₪ ובו 8 מנות לטעימה, ע"פ החלטת השף או בשיתוף ההחלטות עם הלקוחות. אותו תפריט עומד לרשות רביעית אורחים בסכום של 570 ₪. תפריט הטעימות כולל שתיה וקינוח.

ההמלצה שלי רותחת, המקום מזמין, המוסיקה מעולה, רואים שהיתה חשיבה עמוקה על התפריט המקורי ושילובו עם השתייה. זה בדיוק המקום שתרצו לצאת לשם עם חברים.