Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ברולו: בואו לפתח תקוה!
גליאנו פירנצה בגליל

לא נרדמת פתח תקווה: ברולו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבחירה לא פשוטה, המבחר אדיר, רציתי גם פסטה, וגם סטייק וגם לטעום מההמבורגר הצמחוני שהוסיפו לתפריט. חבל שבחיים אי אפשר לקבל הכול – אבל אני בטוח אבוא לפה שוב כדי לנסות הכול...". שירלי בלונדי גילתה את קסמו של ברולו, בר המסעדה הראשון שנפתח בפתח תקווה, כשזו עוד הייתה שממה נטולת מקומות בילוי שווים. האם המקום שנפתח כבר בשנת 2006 ממשיך לתת פייט ראוי לכל המקומות שנפתחו בעקבותיו? שלחנו את בלונדי לברר את העניין ולחזור עם רשמים טעימים במיוחד

היו הייתה פעם פתח תקווה – עיר ללא ברים, עיר ללא מסעדות, בית קפה אחד או שניים בכל העיר, האורות כבים כבר בשמונה.
עד ש... פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שהוא פותח את בר המסעדה הראשון בפתח תקווה - "ברולו" כך קוראים לו , על שם אזור גידול יינות באיטליה.
בפתח תקווה של היום מגוון הברים והמסעדות גדל לאין שיעור, אך יש אחד יחיד ומיוחד שהוא החלוץ, כבר מאז 2006. יצאתי לבדוק מה נשתנה ומה הופך את ברולו ליציב ואיתן כבר כל כך הרבה שנים.

היה זה ערב בתחילת השבוע, נכנסנו בעלי ואני למסעדה וכבר בכניסה קיבלו את פנינו בצורה נעימה ומזמינה. בחרנו לשבת בפנים למרות שהמרפסת המפתה עוררה בנו התלבטות מאתגרת.
המקום מעוצב להפליא. קיר אחד מכוסה כולו יינות ושאר הקירות עשויים מעץ מפוספס. לרגעים הרגשנו שאנחנו צפים לנו בתוך חבית גדולה של יין שרק משתבח עם השנים. המקום מושקע עד הפרטים הקטנים ביותר ונראה חדש מהניילון.

גילינו את כבד האווז המושלם



כבר בהצצה ראשונה בתפריט קצת הופתעתי. ציפיתי לתפריט קליל, צפוי ואופייני לבר אך ממש לא כך הדבר – מדובר בתפריט מגוון של מסעדה לכל דבר ועניין. המגוון אדיר, יש מגוון מנות פתיחה, נשנושים, פסטות וסלטים. גם המנות העיקריות מפתות ביותר וניתן למצוא ביניהן בשרים, דגים ושלל מטעמים.
הימרנו על שתי מנות פתיחה שהתגלו כמוצלחות במיוחד: המומלצת ביותר היא מנת כבד אווז. אפשר לומר הרבה דברים על כבד אווז אבל כשטועמים את המנה הזו כאן - זהו טעם בלתי נשכח, נימוח בפה, מוגש לצד ריבת בצל מתקתקה וטוסטונים. מדובר בשילוב מנצח שלא הותיר לי ברירה אלא "ללקק" את הצלחת. נימוסין? חבר'ה, תשאירו אותם בבית! אתם לא יושבים לתה בחברת מלכת אנגליה אלא בבר הכי כיפי בפתח תקווה!
המנה הראשונה הנוספת שהזמנו הייתה מנת הקרפצ'יו סינטה. אני חייבת להודות שלמרות שאני אישית לא חסידת קרפצ'יו, הוא היה מעולה ונאכל במהירות שיא. הקרפצ'יו תובל בכבישה קלה של תבלינים, שמן זית והרבה פרמז'ן - מ.ע.ד.ן. זה מה שזה...

לצד המנות הזמנתי יין אדום. אני בחרתי יין של טפרברג שהיה אחד הטובים, קליל באופן יחסי ליין אדום ואין ספק שעושה את העבודה כמו שצריך. זה המקום לציין שבברולו יש מבחר יינות מרשים עם מותגים ישראלים לצד מותגים מכל העולם. דואגים לחדש ולרענן כל הזמן.

רק לפנק, לפנק, לפנק...



ואז הן הגיעו - המנות העיקריות. הבחירה לא פשוטה, המבחר אדיר, רציתי גם פסטה, וגם סטייק וגם לטעום מההמבורגר הצמחוני שהוסיפו לתפריט. חבל שבחיים אי אפשר לקבל הכול – אבל אני בטוח אבוא לפה שוב כדי לנסות הכול.
בסופה של התלבטות ההחלטה נפלה על שתי מנות - אני בחרתי במנת הסלמון המצוינת. הסלמון נצלה על הגריל והיה אפוי במידה הנכונה עם מרקם קצת קריספי מעל. לצידו הוגש רוטב שמנת מעולה ששדרג והעשיר מאוד את המנה.
המנה השנייה הייתה מיקס מפנק במיוחד של פירות ים מוקפץ במחבת עם שמנת ועשבי תיבול. הרוטב היה עשיר בטעמיו ומגוון פירות הים היה עשיר. ללא ספק מנה מומלצת מאוד לחובבי הז'אנר.

לא ויתרנו על קינוח למרות שהיינו שבעים לחלוטין ולקחנו קוביית שוקולד. כן כן, זה שם הקינוח – פשוט קוביה. מדובר בעוגת שוקולד רכה ומלטפת עם רוטב שוקולד סמיך מעל. מה בן אדם צריך יותר מזה? בגדול? הממ, אולי עוד קובייה כזו לארוז גם הביתה...

בר מסעדה ברולו נעים ומזמין, הקהל איכותי ומגוון, קלאסי עבור פגישות רומנטיות אבל גם לטובת מפגשי חברים אירועים משפחתיים.
בימי חמישי אחרי השעה תשע המוזיקה משתנה ונכנסים לקצב של סוף שבוע. המקום מציע גם אירועים סגורים עד 70 איש וניתן לחגוג ימי הולדת, בר מצווה ועוד. שמעתי שיש פה גם תפריט עסקיות שראוי בהחלט לבדיקה.

לסיכום - אוכל טוב, אלכוהול טוב ופתח תקווה לגמרי על המפה - בואו ותתרגשו בעצמכם!

אירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין