ירושלים חוגגת את פסטיבל האורות בתאריכים 6-14 ביוני. האירוע האמנותי הגדול מסוגו בארץ כולל יצירות מפוסלות באור, הקרנות ענק על מבנים ומופעי מוסיקה ואש. בנוסף מציעות לכם מסעדות בעיר ארוחות במחירים מוזלים, הנה המלצות
"זה מה שאני אוהבת בסושי. אפשר לאכול ממנו המון, ושעדיין יישאר מקום לעוד..." אפרת רוזן בארץ הפלאות נכנסת לבר-מסעדה מאן מאן צ'ה שבראשון לציון דרך הסופרמרקט טיב טעם, ובדרך עוברת בבר הברון, שם רוקדים לצלילי הופעה
טאצה ד'אורו הינו בית הקפה המוכר כאחד מבתי הקפה הנעימים והיפים בתל אביב. המקום תוסס והומה בימי שישי ושבת, אך מציע פינה שקטה ואינטימית המשולב עם עסקיות אטרקטיביות, החל מ -49 ₪, במהלך ימי השבוע
בחג סוכות, המסורת היהודית היא ממש לגור בסוכה, לא רק למשך שעה, אלא מגורים קבועים: אוכלים, שותים ואף ישנים בה, לזכר הסוכות בהן ישבו בני ישראל במדבר. אז אם כבר מבלים בסוכה, אולי כדאי שהיא תהיה בתוך מסעדה טובה?
"ההחלטה לדלג על המרק מתבררת כחכמה אחרי שאנחנו רואים מה מוצע לעיקריות: דג נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי, נתחי חזה עוף מתובלים ברוטב בטטות וחצילים, קבבים מהפלנצ'ה..." אפרת רוזן מתמוגגת מהטעמים הנפלאים של ארוגולה
''לבסוף הבנו מדוע טעם הטירמיסו מיוחד כ''כ. הוא פשוט טומן בחובו את טעמו המשובח של קפה טאצה ד'אורו האיטלקי המקורי, והבסיס למחלוקת רבת השנים בין בני משפחה איטלקית אחת...'' עיינה גל גילתה את סוד הקסם בטאצה ד'אורו בת''א
''הסכמנו שכיאה לתחושה הנוצצת, יש להתחיל עם המשקאות: כוס וויסקי ג'וני ווקר, וקי רויאל, שמפניה מעודנת עם פירות יער חמצמצים-מתקתקים...''. מרגלית אשכול לקחה ידיד סורר להיכרות עם המטבח הים תיכוני האיכותי, בבר מסעדה אורו בראשל''צ
ממרק וון-טון ועד סושי, מפאד-תאי ועד צ'פאטי, משיפודי יקיטורי ועד עוף בלימון. טרנדים קולינאריים באים והולכים, אבל האוכל האסייתי – הסיני, היפני, התאילנדי וההודי - כאן בכדי להישאר. הנה ארבע מסעדות אוריינטליות ברחבי הארץ
''צלעות טלה צרובות בגריל הונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים, על מצע פירה שורשים...''. שיר כידן נחשפה לאוכל מרוקאי עשיר וייחודי באורו, מסעדה יוקרתית וכשרה, מעוצבת בזהב. היה חגיגי
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
''קבב טלה עם צנובר ונענע, מסבחה, טבולה שקדים וסלט עגבניות פיקנטי, הגדיר מחדש את המושג קבב, לכל הקבבים שיבואו בעקבותיו...''. רוני מיכאל חגגה אירוע עם תפריט אה-לה קארט של מסעדת הגורמה הכשרה ארוגולה. אכן, חגיגה
''למנה הראשונה: מנת כדורי ריזוטו ואורז בר עם מוצרלה ופרמזן. מנה מצוינת, טעימה מאוד, הממלאת את ייעודה של מנה ראשונה...''. נדב אבידן מבקש להודות לחברים שלחו אותו לטאצה ד'אורו בתל אביב. במקום פרחים, הוא קנה קפה
''בשלב זה הוגשו לנו אמפנאדס פריכים ממולאים בפטריות ובצל ונקניקיות צ'וריסוס מעולות, עסיסיות ובשרניות שהתפצחו מתחת לשיני הסכין. אחרי חתיכה עבה של הצ'וריסוס מלווה במשיחה נדיבה של רוטב עשבי התיבול גם אתם תתקשו מאד, כמוני, להשאיר מקום למנה הבאה...''. אדווה גן סתיו התארחה במסעדת אסאדו לטינו שבכפר סבא, והרגישה (דרום) אמריקה
הרבה מאוד מסעדות קופצות על ההזדמנות לגוון את התפריט במנות עם פירות יבשים. באחרות מציעים לסועדים עץ על שמם לקינוח ובמסעדת סנדר הגדילו לעשות ומכינים לנוטעים ערכת פיקניק מושלמת
ארבעה תפריטי חורף מפתים ומתכון לאוסובוקו טלה עם בייקון, עדשים ופטריות שיטאקי, של השף עומר מילר מבית פוד ארט
בגלל העיצוב היוצא-דופן, בגלל התאורה המיוחדת, בגלל הניגוד השובה-לב בין החלל המרשים לאווירה הלא-מכופתרת, אבל בעיקר ולפני הכל – רוצו ל''אורו'' בגלל הטאג'ין שכל נגיסה בו מציפה את חלל הפה בטעמים נפלאים...
מי אמר שחובה לאכול ארוחת בוקר בבוקר? ומי אמר שאי אפשר להגיש סושי במסעדה מרוקאית או למרוח את השוקולד על הלחמנייה עוד לפני האפייה? ארבע מנות שישאירו אתכם פעורי פה או לפחות מחויכים מאוזן לאוזן
מסעדת אורו – מסעדת בשרים יוצאת בבראנץ' מאכלים מרוקאים קלילים בשילוב סלטים אותנטיים ומיצים מתאימים. ארוחת בוקר-צהריים עם מאכלים פופולארים מפנקים , מוזיקה אנדלוסית ופינת מתוקים מזרחית.
בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.
לרעב של הצהרים יש נטייה לתקוף בפתאומיות. רגע אחד אתם נינוחים, רגע אחר כך הכל מתגמד מול הצורך הפיזי הבוער. זה יכול לקרות באמצע יום עבודה ובאותה מידה להתנפל עליכם בטיול משפחתי בגליל. ארבע המלצות על מקומות שיודעים להרגיע את הרעב של הצהרים, ועושים זאת היטב.
את אנטוניו פגשתי לראשונה בדוכן סנדוויצים קטן שהריץ יחד עם חברים ומשפחה ברחוב מלצ'ט .בכוך הקטן הם הכינו את סנדוויצ'ים שגרמו לך לחלום חלומות טובים בלילה. אבל הכי נפלאים היו אלה שהכין אנטוניו. זאת היתה פשוט עובדה. אולי עניין של יד, אולי של החיוך, אבל מה שבטוח זה שהיה שם ניצוץ.