Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת ארוגולה ברמת גן: שישי רומנטי - 2eat

שישי רומנטי בארוגולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ההחלטה לדלג על המרק מתבררת כחכמה אחרי שאנחנו רואים מה מוצע לעיקריות: דג נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי, נתחי חזה עוף מתובלים ברוטב בטטות וחצילים, קבבים מהפלנצ'ה..." אפרת רוזן מתמוגגת מהטעמים הנפלאים של ארוגולה

שישי האחרון. 10:00 בבוקר אנחנו כבר מחוץ לבית, אחרי ארוחת בוקר חפוזה, נוסעים לכיוון תל-אביב. תוך שעה אנחנו מנותקים מהשגרה, שרועים על שמיכה קייצית על החול הרך בחוף הים, מריחים את המלח, נהנים מהשקט. לקראת 13:00 בצהריים, הרעב מתחיל להזדחל לו. בתחילה הוא קטן ולא מזיק. כעבור כמה דקות, כל מה שאנחנו חולמים עליו זו ארוחה טובה, במסעדת גורמה רומנטית. אנחנו עושים את דרכנו למסעדת ארוגולה, במלון סיטי טאוור ברמת-גן.

אנחנו נוחתים בארוגולה רעבים אך במצב רוח מרומם, היישר לעסקית הצהריים הבשרית המוגשת בבופה עשיר ומגוון. חווית הבופה מאוד מתאימה לשנינו היום. הרצון לקחת את הזמן, בקצב שלנו, ליהנות מכל השפע, להתפנק ולטעום קצת מכל דבר, מבלי להחליט או להתמקד, זו חווית חובה מפעם לפעם. אנחנו מתיישבים בשולחן שמשקיף לבריכה הצלולה, פותחים חלון ונהנים מבריזת הצהריים.

ארוגולה הכשרה מתהדרת במטבח ישראלי אלגנטי, בריא, המבוסס על חומרי גלם אותנטיים ויוצר חגיגת טעמים שלמה. חוץ מארוחות ערב ועסקיות, ארוגולה מתאימה במיוחד לאירועים ומסיבות בריכה. הבופה החופשי מעוצב להפליא. כל המנות סדורות באופן אסתטי ושובה לב. אנחנו מתחילים מבר הסלטים להרכבה עצמית. אני מרכיבה לי סלט טרי משלל חסות ועלים טריים, פטריות שמפיניון טריות, רצועות גזר דקיקות ועגבניות שרי בשרניות. את יצירת המופת שלי אני מקשטת ממבחר האנטיפסטי: רצועות פלפלים קלויים, בצל קלוי בבלסמי, חצילים קלויים בציפוי קצח מרענן ופלחי בטטות קלויים מתקתקים. מעל הכל אני מזליפה רוטב ויניגרט על בסיס שמן זית וחומץ בלסמי. עיניו של בעלי, באותה העת ממש, צדות דווקא את הפינה הסמוכה: בר עם מבחר עצום של סלטים מוכנים. פתרון מושלם לאלה שסומכים יותר על טעמו של השף: סלט ירקות ישראלי קצוץ, סלט קוביות חצילים קלויים אדמדם, סלט חצילים קלוי בתנור, סלט ברוקולי, עלי גפן ממולאים, סלט קוביות בטטה, סלט תפוחי אדמה וסלט וולדרוף משגע. כל הסלטים מפתים במיוחד והבחירה קשה. ראו הוזהרתם. כמה מבטים חטופים בינינו גורמים לבן זוגי לזכור שזאת רק ההתחלה ולא כדאי להתמלא. הוא מצידו מחזיר לי מבט ממיס של ילד ולוקח בצער רק מסלט החצילים הקלויים, סלט הברוקולי ועלי הגפן. אנחנו מבקרים קלות גם בפינה המזרחית, לטעימות של זיתים וחצילונים מוחמצים ומסיימים בלחמניות קטנטנות מבר הלחמים.

אנחנו מתיישבים מאושרים, מבטיחים לאכול לאט לאט, שלא ייגמר. רגע אחרי אנחנו מסתערים על כל השפע הישראלי שנח על צלחתנו. הסלטים מעולים. אני מתמכרת ומתמסרת לסלט החצילים הקלויים בתנור, שטעים לי להפליא. אני חוזרת כדי לקחת תוספת. בן זוגי נהנה במיוחד מהאנטיפסטי של הפלפלים, הבטטות והבצל ולא מפסיק להבטיח שבבית הוא יכין לי כזה בדיוק (4 ימים אחרי. ההבטחה טרם מומשה). ההחלטה לדלג על המרק מתבררת כחכמה אחרי שאנחנו רואים מה מוצע לעיקריות: דג נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי, נתחי חזה עוף מתובלים ברוטב בטטות וחצילים, סטייק על הגריל וקבבים מהפלנצ'ה. אני לוקחת לעצמי חזה עוף יפהפה בירקות, ובן זוגי בוחר בסטייק העסיסי. איך לא? שנינו מקנאים זה בזו, אבל מוותרים לעצמנו, גם כי תמיד אפשר לגנוב זה מזו וגם כי אנחנו בבופה חופשי ואפשר ליהנות באופן מושחת מכל העולמות. שתי המנות היו מצוינות. הבשרים היו רכים ועסיסיים, מתובלים ועשויים במידה, מדיפים עשבי תיבול וניחוח ישראלי. התוספות החמות של השעועית הירוקה המוקפצת, האורז בשקדים ותפוחי האדמה האפויים ברוזמרין, משתלבים נפלא עם הבשרים. אני לא מפסיקה להתענג על תפוחי האדמה הטעימים.

מבלי לשים לב עפו להן שעתיים. אנחנו ממשיכים עם תה לואיזה לימונית מרענן שמכין את החיך לקינוחים. ממבחר קינוחי הבית בעלי מפנק אותנו בסלט פירות טרי, בטירימיסו ועוגת פאדג' שוקולד. סלט הפירות הטרי הוא חגיגה של טעם וצבע והוא מתיישב היטב בפינה הנכונה לאחר ארוחה בשרית כבדה. שף הבית, הנס, מגדיל לעשות גם בזירת הקינוחים. שנינו מתענגים על עוגת השוקולד. חשש הפרווה מפנה מקומו תחילה להתרשמות עמוקה ואחר-כך למשב התנפלות ממושכת על עוגת השוקולד. מרקם העוגה פאדג'י, נימוח ובעיקר שוקולדי טהור, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

בתוך כל האווירה הרומנטית, הלכנו לאיבוד, שוכחים את עצמנו ואת ארוחת הערב עם הדגים המזרחיים והקוסקוס המושקע של אמא. נראה איך נשכנע אותה שהרבה יותר כיף לקחת הכל בטייק אווי לשבת...

ארוגולה
זיסמן 14 , מלון שרתון סיטי טאוור, רמת גן
03-7544482, 057-5514875