מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בגלל הטאג'ין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בגלל העיצוב היוצא-דופן, בגלל התאורה המיוחדת, בגלל הניגוד השובה-לב בין החלל המרשים לאווירה הלא-מכופתרת, אבל בעיקר ולפני הכל – רוצו ל''אורו'' בגלל הטאג'ין שכל נגיסה בו מציפה את חלל הפה בטעמים נפלאים...

בגלל העיצוב היוצא-דופן, בגלל התאורה המיוחדת, בגלל הניגוד השובה-לב בין החלל המרשים לאווירה הלא-מכופתרת, אבל בעיקר ולפני הכל – רוצו ל''אורו'' בגלל הטאג'ין. אותם מאכלי קדרה המתבשלים כל הלילה ואז מוגשים לשולחן בכלי חרס מרוקאי אותנטי כשהם רכים ונימוחים, וכל נגיסה בהם מציפה את חלל הפה בטעמים נפלאים.

אבל רגע, עד לטאג'ין עוד הדרך ארוכה – תרתי משמע. ראשית בגלל המיקום של המסעדה, בתחנת הדלק של מושב גאליה. (כן, גם אנחנו לא שמענו עליו קודם, ויבורך הניווט האינטרנטי). שנית בגלל האוכל, המזמין ישיבה נינוחה של שעתיים לפחות. כי למרות שהיא ממוקמת בתחנת דלק, אין בה שום דבר שמזכיר את מסעדות הדרכים הסטנדרטיות, לא באוכל, המוגדר כ''מרוקאי-גורמה'', ולא במראה - חלל גדול בעיצוב אלגנטי, עם קיר שלם של קימורי זהב, קיר שני הבנוי ככוורת יינות, ריהוט עץ מאסיבי ואלמנטים מעניינים של תאורה.

בקיצור, ממש לא מסעדה שנכנסים אליה ''על הדרך'', אלא מקום שמצטרף למגמה העכשווית של מסעדות איכות כשרות שמצדיקות נסיעה מיוחדת.

אנחנו פותחים בלחם מרוקאי חם ופריך, שמתנשנש לנו בלי מאמץ יחד עם כמה מטבלים וסלטים, ופונים לבחון בכובד ראש את התפריט העשיר, הכולל תיאורים מעוררי תיאבון של סוגי בשרים ודגה. בסופו של דבר, בסיועה של המלצרית המקסימה שלנו, הבחירה למנות הראשונות נופלת על ''פטריות זהב'' מטוגנות במעטה פריך על מצע סלט ירוק ברוטב איולי, ועל מנה מצויינת, גם אם יקרה יחסית, של ''אווז אוברג'ין'', שלוקחת את כבד האווז הקלאסי לכיוון המזרחי, עם תיבול של שום, כוסברה וצ'ילי, על מצע של סטייק חציל. סורבה לימון קטן ומדוייק לרענון החיך – ואנחנו מגיעים סוף-סוף אל הטאג'ין המדובר.

שיטת הבישול הזאת מחוללת נפלאות בכל סוג של בשר, לאו דווקא יקר. ואכן, ב''אורו'' מוגשים גם טאג'ינים זולים יחסית (48-58 ש''ח) כמו טאג'ין קזבלנקה המסורתי, עם בשר ראש וגרגרי חומוס ברוטב אדום עשיר, טאגי'ינים על בסיס עוף – בזיתים, בפירות יבשים או בארטישוק, וכאלו המבוססים על בשר קצוץ של עגל או טלה. אבל כשמיישמים את שיטת הבישול הזו על בשר מובחר, כמו כבש ביין (98 ש''ח) או עגל בבצלים (85 ש''ח), כפי שאנחנו הזמנו – זו בכלל חגיגה: בצלחותינו נחו נתחי בשר גדולים, שחומים ועסיסייים, שנפרדו מהעצם במגע מזלג, בתיבול מתון שנתן כבוד לטעם הטבעי של הבשר, עם קוסקוס שספג את הרוטב העשיר.

עכשיו אנחנו כבר בדילמה רצינית: מצד אחד אנחנו מלאים עד להתפקע. מצד שני – איך נלך הביתה בלי מלבי, שאנחנו כל כך אוהבים? וכדי לסבך את העניינים עוד יותר, המלצרית ממליצה לנו שלא לוותר על קדאיף חלבה עם סורבה קוקוס (28-34 ש''ח לכל קינוח). בשלב הזה אנחנו כבר מעבר ליכולת התנגדות. שיהיה גם וגם. היה גם וגם. היה טוב.

עכשיו רק צריך לברר אם יש דיאטה מרוקאית.

אורו
תחנת דלק אלון, בכניסה למושב גאליה, גאליה
טלפון: 08-9316617