חדשות מהמסעדות: מסעדת פאלאס היוקרתית בירושלים משיקה תפריט טעימות חדש, טייגר לילי התאילנדית של תל אביב מוסיפה ספיישלים מיוחדים לעונה החמה, במסעדת הדגים בעין גב דואגים גם לסועדים הקטנים ותפריט מדורה חדש במטבח של רמה
"מנת האספרגוסים שבושלו בצורה מופתית הוגשו על קרם של גבינת עיזים מעושנת שהוסיפה מרקם וטעם מעניינים מאוד. הגבינה אם תהיתם, גם היא מהאזור ומגיעה מחוות הר הרוח הסמוכה..." יונתן שטרנברג בארוחת טעימות מיוחדת במטבח של רמה ביישוב נטף. חוויה של אוכל משובח, נוף משכר ואווירה ייחודית
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
כדי שיהיה גם טעים בחגים: הכנו לכם רשימת מסעדות מומלצות מצפון ועד דרום – ליד השוק או מול נוף הררי, במרכז הכרך או בפריפריה חשוכה, בשר על האש או פרובנס בצלחת, מקומי אותנטי או זר. במסעדות הישראליות יש יום-יום חג
בראנץ' היא הארוחה הכי חשובה ביום, ולכן אספנו בשבילכם כמה מסעדות לבראנץ' משובחת. מובטח שארוחת הבוקר בשעה המאוחרת תלווה אתכם לאורך כל היום, בעיקר אם היא תלווה בפיסת נוף וחברה טובה. איך אתם אוהבים את החביתה שלכם?
איך אתם מתכננים לחגוג את ט"ו באב? מהי החגיגה האולטימטיבית? איפה נמצאת המסעדה הכי רומנטית בעיניכם? ארוחה במסעדה, לחגיגה רומנטית של החיים בשניים: אספנו בשבילכם את מיטב ההצעות, צאו, אכלו, שתו ותאהבו כל השנה
אחרי שיוצאים מים המלח שואלים תמיד את אותה השאלה: איפה אוכלים? מי שמספיק, מגיע למסעדות שבחופי האזור. אבל גם מי שמעדיף לאכול בדרך חזרה למרכז, יכול ליהנות מהיצע משובח במרחק קצר מאד מכביש מספר 1: ירושלים-תל אביב
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
"ארבעה כיסונים של פסטת חלמונים ביתית מולאו בבשר זנב שור והוגשו לצד פירה בטטות מתקתק במה שהפך לחגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים..." יונתן שטרנברג מתרשם מהמקדש הקולינרי שהציבה מסעדת המטבח של רמה במושב נטף
"המטבח של רמה אינה עוד מסעדה אלא מקום שבו נפגשים אוכל יוצא דופן ומקורי עם מיקום פסטורלי בפאתי היישוב נטף..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות ממטבח הגורמה המשובח של מסעדת המטבח של רמה ביישוב נטף, בואך ירושלים
''האוכל טעים ומקורי, מוקפד - אבל לא מוקפד מדי, כך שתרגישו ממש בנוח לחלוק את קדירת הטלה ביוגורט המוגשת למנה עיקרית, או לצלות על חלוק נחל לוהט את נתחי הברווז שנתיישנו במקום...''. יובל בלנקובסקי על חווית האכילה בהמטבח של רמה
נטע גל, כתבנו, חזר לביקור ב''מטבח של רמה'' שבנטף ונמלא השראה ועונג. שעה קלה אחר כך הגיע למערכת טקסט פיוטי כמעט: שבעה הרהורים קצרים על אוכל משובח, חיים טובים, מחזוריות והרי ירושלים
המטבח של רמה פתוח רק בסופי שבוע ובלילות ירח מלא, כי כדי להתמסר לארוחה מורכבת ומענגת כל כך צריך פנאי. לימור פורת הגשימה השבוע חלום ואכלה שם ארוחה שעשתה הרבה כבוד למטבח הישראלי המקומי. אלא שלמחרת היא גילתה שהחלום שלה לא השתנה הוא רק התעצם והיא ממשיכה לפנטז על הרגע בו תחזור לשם
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
במטבח של רמה, לצד רמה, מבשל כבר שנתיים השף אסף שינער. 19 השנים שמפרידות ביניהם לא מפריעות להם לעבוד כתף לכתף בהרמוניה ולהתלהב מאותם חומרי גלם. כמו כל דבר בעבודה, גם את הראיון הזה הם עשו במשותף ובהנאה
פעם, כך מספרים היו חוגגות הבנות את ט''ו באב- חג האהבה ביציאה לכרמים בבגדים לבנים, והיו רוקדות בין הגפנים על מנת למצוא חתן. כיום, הן לובשות מכנסיים לבנות של דיזל ויוצאות, עם החתנים למסעדות ולברים , לתפוס לעצמן איזה ארוחה רומנטית.