בתוך כל מאות המסעדות הלא כשרות בתל אביב, אפשר למצוא כמה אופציות איכותיות שעושות חסד עבור מגזר שומרי הכשרות בתוך עיר שנראית כמעט בלתי אפשרית עבור אלו.
לרגל יום הפסטה שיתקיים ב- 25.10 חברת ישרקו חולקת מתכון לפסטה טיאטלה ביצים תרד ועגבניות שרי, עירית וגבינת פקורינו. קלה להכנה.
יום העצמאות עוד רגע מגיע ואנחנו כבר יכולים להריח את ריח הגחלים באוויר. אספנו עבורכם את המסעדות הכי שוות לחגוג בהן 71 שנות עצמאות למדינה היפה שלנו וגם כמה מקומות בהם תוכלו להצטייד בבשר הכי איכותי בארץ.
נכון שלפעמים הקפה הוא רק תירוץ טוב בשביל ללכת לבית קפה? אם הגעתם לצפון, כדאי שתכירו את בתי הקפה המומלצים באזור, אלו שתמיד נעים לעצור בהם, המציעים מעבר לקפה משובח גם את מיטב מרכולתם דבר ראשון על הבוקר (אבל גם בצהריים ובערב), באמצע השבוע או בסופו, ובהתאמה לכל עונות השנה. רוצים קפה?
"סלט הפטריות והחלומי היה גם הוא צבעוני ושמח, עם גזר וצנון, פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי קטנות ומתוקות, מלפפון, חסות וכמובן פטריות מוקפצות וגבינת חלומי נהדרת. הכל השתלב יחד למנה שהייתה גם נימוחה וגם קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..." טל יונאי שרייר פותחת את הסוף שבוע ברימיני נתניה שהיא שילוב של מסעדה חלבית כשרה בית קפה, פיצרייה וגלידרייה. תטעמו, תתמכרו!
בדרום יש לא מעט בתי אוכל ששווה להגיע אליהם במיוחד. יש המתמחים בדגים, ויש בבשרים, יש הנמצאים באווירה כפרית פסטורלית ויש כאלו מול הים. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות שף מומלצות בדרום כדי שתדעו איפה לאכול בפעם הבאה שתגיעו לאזור
"השף יצא עם פלטה ענקית של זאב ים שלם המעושן במקום בשבבי עץ מייפל בשיטת העישון החם. הוא חילק לכל הסועדים במסעדה טעימה מהמנה היוצאת דופן הזאת. וואו, איזה דג עסיסי בטירוף, ממש כמו סטייק...". כשליאור פנחסי רוצה זמן איכות עם סבתא שלו, הוא לוקח אותה לפלמידה רמת גן, המתהדרת באווירה משפחתית, עיצוב המתכתב עם המנות ותפריט שירגש את כל המכורים לנפלאות הים
"הפרפדלה, שבושלה לדרגת אל דנטה, בדיוק כמו ברומא, הגיעה עם פטריות, בזיליקום, נתחי פילה בקר ואנטרקוט שלמרות שבושלו ברוטב שמרו על מרקם עסיסי מושלם..." טל יונאי שרייר יצאה לבילוי אצל המאמא האיטלקיה האמיתית - טאבולה בהרצליה פיתוח. זה התחיל עם קוביות פולנטה, המשיך אל שרימפס דיז'ון והסתיים בקינוח טבעוני אחד טעים מאוד
"מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת..." טל יונאי שרייר מגיעה לאתניקה בהרצליה פיתוח ומגלה מסעדה כשרה ואקסקלוסיבית המשדכת בחוכמה בין אוכל איכותי, חומרי גלם בשריים הנבחרים בקפידה ונגיעות חזקות ומדויקות ממטבחים אוריינטליים-מסורתיים
"הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה..." כאן תקבלו מיקום מפתיע, עיצוב מודרני עם מראות על התקרה, פלטות עמוסות בבשר וסלטים צבעוניים ממכרים. טל יונאי שרייר מגיעה לזויה - עצירה שווה על כביש החוף!
"נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה..." טל יונאי שרייר הגיעה עם ציפיות גבוהות לנאמוס בהרצליה פיתוח, ושמחה לגלות שהמציאות עולה על כל דמיון
"רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה..." ים 7 בהרצליה מגישה לסועדים נוף לים הכחול, רעש גלים ומנות מדויקות וטעימות. טל יונאי שרייר בחרה את מסעדת החוף שלה לקיץ הזה
"הטורטליני כאמור מוכן במקום בעבודת יד, והבצק שלו עירסל בעדינות את מלית הערמונים המתקתקה. רוטב השמנת לא היה כבד מדי ולא האפיל על יתר הטעמים, אלא עטף כמו ענן את כיסוני הטורטליני..." טל יונאי שרייר חשבה שכבר אי אפשר להפתיע אותה בכל הנוגע לאוכל איטלקי, אבל אז היא הגיעה לבליסימו בפרדסיה. נרשמה התאהבות ממבט ראשון
"השרימפס עצמם היו עסיסיים ורכים, עטופים בתוך רוטב עשיר של שמנת, פרמזן, נענע, עגבניות שרי וגרידת לימון. צריך יד מאוד מיומנת בכדי להכין רוטב שמנת שלא יכביד על המנה ויטשטש את הטעמים..." סוהו בראשון לציון מצליחה כבר שנים להיות מותג קולינרי מוביל בארץ. טל יונאי שרייר יצאה לפצח מהו קוד ההצלחה של המקום
"ברוסקטה חצילים ופטה - פרוסות עבות של לחם דגנים משגע, קלויות קלות, שעליהן נמרח בנדיבות קונפי שום עשיר בטעמים שהשתלב נהדר עם החצילים הקלויים וגבינת הפטה שגורדה מעליהם..." כשבחוץ קר וגשום, אין כמו לשבת בבית קפה שכונתי ומזמין, כזה שיפנק אתכם בדיוק כמו שאתם צריכים. טל יונאי שרייר מצאה את המקום שלה לחורף הזה - קפה גאלה ברעננה
"הטוויסט העיקרי במנה הגיעה ממצע הירקות עליו נחו נתחי הסינטה. שילוב של עלי רוקט, עגבניות שרי, בצל סגול, כרובית רעננה וקריספית שהרכיבו סלט קטן וחינני..." טל יונאי שרייר מגלה מה עושים שאין כוח להיכנס למטבח לבשל ארוחה למשפחה - לוקחים את כולם לעד העצם כפר סבא ונהנים מתפריט בשר קלאסי שקיבל טוויסט צעיר ומעודכן
"הביקיני עצמו מורכב מגבינת גרוייאר נהדרת וחזה אווז מעושן בתוך פרוסות לחם קסטן המשוכות בחמאת כמהין. מתקבל אפוא טוסט נימוח, מעט מתקתק, עם נוכחות חזקה של כמהין. מנה נהדרת ומיוחדת שהשתלבה מצוין עם היינות שטעמנו..." טל יונאי שרייר יצאה לגלות מה מסתתר בבר היין, טייסטינג רום, השוכן בתוך מבנה טמפלרי עתיק במתחם שרונה תל אביב. בואו לגלות חוויית אוכל אלטרנטיבית במרתף היין היוקרתי
בשנים האחרונות הסצנה הקולינרית באזור הקריות שוקקת חיים, עצמאית ומלאת ייחודיות, כך שתמצאו בה לא מעט מסעדות שף ששמן יצא למרחקים לצד מסעדות המתמחות במטבחים שונים מרחבי העולם. במיוחד בשבילכם, ריכזנו את כל המידע על מסעדות מומלצות בקריות - בהחלט שווה קפיצה לצפון. לגזור ולשמור!
"כמות נדיבה של מולים וקלמרי עסיסיים, שרימפסים ורדרדים ורכים, חתיכות סקאלופ משגעות שהונחו בצלחת כמו הפתעות קטנות ואפילו שתי חתיכות סרטן..." כבר מעל לעשור שדרבי בר דגים, השוכנת במרינה של הרצליה פיתוח, מתמחה בכל מה שיש לים להציע ועושה את זה באהבה גדולה. טל יונאי שרייר נשאבה בקלות פנימה אל תוך עולם הדגה הקסום. מי מצטרף לסיבוב בים?
היורה כבר ביקר אותנו, ולפני שיתחיל כאן חורף של ממש, כדאי לנצל את המזג האוויר הנעים ולבלות עם המשפחה בדרום הארץ. כדי שלא תישארו רעבים, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות שכדאי להתפנק בהן בכל גיחה או טיול באזור
ישנן מסעדות ששמן כבר מכריז בדיוק איזו חוויה מצפה למי שיבחר לסעוד בהן. "מקום של בשר" היא אחת מהן, ואם גם אתם נמנים על חובבי הבשר הרי שזהו המקום האופטימלי מבחינתכם - בזכות חדר מיוחד ליישון בשרים ואטליז המבטיחים כי כל נתח בשר שיעלה על שולחנכם הוא הטוב ביותר שיש.