לאלו מאתנו שרוצים להרגיש את התחושה הנעימה של חופשה בחו"ל באווירה יוונית אותנטית, אך לא מתכוונים להחתים דרכון הקיץ- קבלו את ארבעת המסעדות היווניות המומלצות שיגרמו לכם להרגיש הכי קרוב ליוון האהובה.
סושי משמח לבב אנוש ולכן הכנו עבורכם את רשימת המומלצות שלנו כדי שתהיו מוכנים לפעם הבאה שכל מה שיתחשק לכם הוא לאכל רק סושי.
צ’ייסר אוזו, הרבה שמן זית טוב ומוזיקה ים תיכונית – 4 מסעדות שמצליחות להביא את האווירה של הטברנות היווניות לישראל בצורה מושלמת.
המשימה - למצוא לכם ארבע סושיות באיזור השרון שמגישות רולים ברמה גבוהה ומשדרות וייבים של תרבות רחוקה רחוקה. המסקנות – בפנים.
בשל המצב הביטחוני המתוח מסתמן שמשלוחי האוכל נמצאים כאן כדי להישאר. ריכזנו עבורכם את המסעדות השוות שישמחו לארוז לכם את המנה האהובה עליכם.
האוכל במקרר נגמר? מעדיפים לא לצאת לקניות עד שהעניינים ירגעו? 6 מסעדות שידאגו שלא תישארו רעבים.
אני ניגשתי לפרק בידיים דג לברק שלם. ביאמאס מטגנים אותו קלות ואז אופים אותו. זה הופך את העור לנשנוש מהנה בפני עצמו. בשר הדג עדין, טרי ונהדר, והדג נאפה במידה הנכונה..." ענבל לורן מצאה טברנה יוונית תוססת בבית ינאי - יאמאס. אל תפספסו את עלי הגפן הממכרים, מאפה הפילו שהוא לא פחות ממושלם ואת הקינוחים שיעוררו את כל בלוטות הטעם. כן-כן, ויש גם אלכוהול בשפע, קהל שמח ומוזיקה סוחפת. יאמאס - הכי שמח שאפשר!
הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
בין אם אתם בדרך לצפון או בחזרה ממנו, או בין אם החלטתם לטייל עם הילדים בשבילי הפרדסים של אזור השרון - זו סיבה מספיק טובה לעצור בדרך ולאכול משהו טוב. במיוחד בשבילכם רכזנו המלצות על מסעדות בשרון. לקרוא ולשמור!
בשנים האחרונות הסצנה הקולינרית באזור הקריות שוקקת חיים, עצמאית ומלאת ייחודיות, כך שתמצאו בה לא מעט מסעדות שף ששמן יצא למרחקים לצד מסעדות המתמחות במטבחים שונים מרחבי העולם. במיוחד בשבילכם, ריכזנו את כל המידע על מסעדות מומלצות בקריות - בהחלט שווה קפיצה לצפון. לגזור ולשמור!
"הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר...". ליאור פנחסי התמוגג מהעיצוב המינימליסטי והתמכר לטעמים האוריינטליים המרגשים של אויאמה פתח תקווה. ועכשיו - לרגל חגיגות העשור, השיקו תפריט אסייתי חדש. לחיי העשור הבא!
"פטה הכבד בליווי ריבת בצל וצנימים הוכתרה ברוב קולות כמנה אצילית ואלגנטית, כזו שתכבוש כל אחד. הפטה היה רך, נימוח ובעל מרקם ענוג. פשוט ביצוע מושלם!..." מאמא מיה בקריית חיים היא כבר שנים המלכה האיטלקייה הבלתי מעוררת של אזור הצפון. קרין אביב יצאה לגלות מהו סוד קסמה
"מהמטבח הגיעה עוד מנה מארץ השמש העולה, אינארי טמפורה, מגדל קטן של אושר העשוי מאורז סושי, שרימפס, טרטר טונה וחלמון נא של ביצת שליו..." דן תורן לא עלה על המטוס ליפן ובכל זאת זכה לטעום מטעמי המטבח היפני המרתק ביאמטויה שבהוד השרון
מטבחה הקסום של העדה הדרוזית מתגלה באמצעות עשרות מסעדות דרוזיות הנמצאות בעיקר בצפון הארץ. הארוחה מתנהלת בסגנון משתה: שפע של סלטים, תוספות וצ'ופרים קטנים המוגשים בכלים דרוזיים אותנטיים, עיקריות המוגשות ביד נדיבה ורחבה ובסוף קינוח מתוק לצד קפה חזק. קבלו המלצה למסעדות דרוזיות שכדאי שתשלבו בטיול הבא שלכם בצפון
"הוגשה לנו מנת-פלאים, טטאקי פילה בקר במשרה מתקתק של סויה וג'ינג'ר, מעוטר בנבטים סגולים וגרידת לימון. מנה משגעת, ריחנית ויפה שאת טעמה לא ניתן לתאר במילים..." דן תורן מגלה את מסעדת אויאמה האסייתית בפתח תקווה
גם בתל אביב, מתברר, לא כל כך קל למצוא מסעדות שפתוחות בשבת. זאת אומרת, עד עכשיו זה לא היה קל. הכנו לכם רשימה מכובדת, כדי שיהיה לכם טעים
מסעדות חדשות: עופר פרוסנר וגם ע"פ יוצאים לבדוק את מדאמס, החומוסייה החדשה מול גינת שינקין, תל אביב. מתברר שחומוסייה לא חייבת להיות חור בקיר
"האיורים המרשימים התלויים על הקירות הציעו עניין לעין בזמן שהפה עסוק בסושי במגוון הרכבים וצבעים, במרק אגאדשי ובפירות-ים בטמפורה..." דן תורן מבקר בתערוכת המנגה במסעדת יאמטויה בהוד השרון
בשעת הצהריים לפעמים סטייק הוא יותר מדי, ואפילו חומוס עשוי להפיל אותנו על המקלדת עד סוף היום. אספנו בשבילכם כמה המלצות לארוחת צהריים קלה במסעדות
תגידו כמה שתרצו שרחוב אלנבי בתל אביב הוא מפויח או שדוהרים בו אוטובוסים. לרגל הפתיחה בקרוב של סניף נוסף מרשת ארומה ברחוב, התכנסנו כאן היום כדי להציג בפניכם את בתי הקפה האמתיים באזור. בית קפה באלנבי
"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה
גלוטן - החלבון שנמצא בדרך כלל בחיטה, שעורה, שיפון ושאר דגנים, זה שלמעשה אחראי על ייצור הלחם, מהווה בעיה רצינית לחלק ניכר מאתנו. לשמחתנו, יש מי שמתחשב בצרה הזו. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות ללא גלוטן
כשפילה הדג מגולגל בתוך דף אורז, כשהסשימי נימוח, כשמנת האורז מוקפצת בשום וביצה ומעוטרת בבצל ירוק, כשאטריות הזכוכית שורות בתחמיץ סויה ושומשום - אתם יודעים שהגעתם רחוק. אספנו בשבילכם מסעדות סושי מומלצות
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
ושוב באים עלינו ימים קרים. רק שאולי הפעם כדאי לנצל את ההזדמנות, לא לוותר ולצאת החוצה, לחוות את הגשם ואת הרוח באמת. אחרי כן נוכל לאכול ארוחה חמה. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות חורפיות, יחד נעבור את החורף בשלום