''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה
''צלעות הטלה היו המנה ששיגרה אותנו סופית בדואר רשום לענן מספר תשע. חמש צלעות מסודרות בסידור גיאומטרי, גדולות, עסיסיות ונמסות בפה..''. החברה, והאוכל של מפגש הסטייק, החזירו את אדם בר אל שנות השמונים העליזות
''ראשונות הגיעו לשולחן שתי מנות מעוצבות להפליא, ומעוררות יצר הסתערות בלתי נשלט. קיפוד שוקולד לבן, ולגו שוקולד...''. נדב אבידן הצליח לאושש ידידה טובה ומבואסת בקפה-קונדיטוריה ביסקוטי תל מונד. זה לא היה מסובך
הקץ לטפטופי שמן על השיש. למברשת השימון CHEFEN פטנט ייחודי: את השמן ממלאים בידית שלה. כך נוצרת אחידות במריחת השמן, הנובעת מגוף המברשת עצמה.
כבר מעל 52 שנים, באותו הרחוב הירושלמי, מתפקד לו קפה רימון על שני המישורים, הבשרי והחלבי. בשני אגפיה של המסעדה הכשרה מוגשים מרקים, כריכים, טוסטים וסלטים, ועוד מגוון מנות שיערבו לחיך המשפחה כולה, הורים וילדים
צמחי תבלין כלימון ולואיזה לא רק מריחים נפלא וטעימים במשקה. יש להם גם סגולות בריאותיות. בלואיזה, למשל, יש חומרים המסייעים לבעיות עיכול ולמניעת סרטן, ולימון יעיל כנגד שיעול, עקיצות ודלקות גרון. עוד כמה סיבות לצרוך אותם
הרצאות על גבינות ומוזיקת ג'ז. טיול ג'יפים וטעימת יינות קינוח. סדנה להכנת גבינה ביתית והרצאה על יינות מבעבעים. בסוף השבוע הקרוב יתקיים בפונדק רמון שבנגב סופשבוע גורמה של גבינות ויין. הפינוק המושלם לתחילת החורף
בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה
בשביל להרגיש קצת חו''ל לא צריך לטוס לטוסקנה. מספיק לצאת מהבועה התל אביבית, ולבקר במונטיליו שבגני יהודה. קפה מסעדה חלבי עם אווירה ביתית, אוכל מצוין, ועוגות שמרים שבשבילן שווה להגיע למקום גם ברגל
דים סאם נראים אולי כמו הגרסה הסינית של קרפעלך, אבל העבודה עליהם דורשת זמן, מיומנות וסבלנות. בשם הדיווח הנאות, עבדה קרן ויזנר בפרך, לשה בצק, מילאה כיסונים וצבטה צורות, וכל זה בשישי בצהריים. היה מה-זה כיף
''אני בוחרת בצרצואלה, קדירת פילה דג ופירות ים מבושלים בשני סוגי רטבים, בתוספת ברנדי, מוקרמים בגבינה מלוחה. למרות שפירות הים שלי שוחים בדרך כלל בשמנת בלבד, אני מתענגת על הטעם של רוטב עגבניות הפיקנטי, וכמה שהוא הולם את המנה. הבשר עצמו מבושל בדייקנות, למרקם גמיש וקפיצי, והגבינה המלוחה סוגרת היטב את המנה'' מיכל זמרני מוכנה לעבור לגור בצוללת של קפטן נמו
ביקור משפחתי בלמון גראס הזכיר למשפחת צח את הבובואים, הקרמבואים הממולאים גלידה ובתוכה הפתעות, שהמציאו לפני כמה שנים. ב''למון גראס'', עמדו באתגר ה''בובואים'' בהצלחה רבה יותר....
מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...
שנתיים בלבד חלפו מאז ההפקה המסחרית הראשונה של יין הרימונים וכבר מסתמנת הצלחה בינלאומית. שפרה צח כתבתנו השתתפה בטעימה של יין רימונים שהתקיימה ב''מקום בלב'' וגילתה מהו יין רימונים ולמה כדאי לשלב אותו בכל ארוחה
קפה מוניקה השוכן במרכז תל אביב, הוא בדיוק הקפה השכונתי שכל אחד מאחל לעצמו. האווירה החמימה והצוות החייכן משרים תחושת נינוחות מהנה. ולא פחות חשוב במקום מציעים מבצע מיוחד לגולשי אתר 2eat.
כמו עם כל כלי שימצא את דרכו בסופו של דבר למדף במטבח (כי המגירות כבר מתפקעות מרכישות הכרחיות קודמות), גם במקינטה אפשר וכדאי להשקיע בעיצוב
צלחת עמוקה של פסטה ופרוסות סלמון ורדרדות בשמנת הונחה על שולחני ולידה סלט מוניקה. או אז התברר שהסלט הוא מנה עיקרית והרבה יותר מפנק משהעזנו לחשוב. היו בו אגוזי מלך, מיני סוגי עלים, בטטות קלויות, פטריות ורצועות עוף, והסליחה עם מי ששכחתי
מאז הגיעה לכאן בשורת האוכל המוקפץ, לפני כעשרים שנה, הוא הספיק להתאזרח ולקבל מעמד של תושב קבע. שמונת הסניפים של למון-גראס הפזורים במרכז הארץ יעידו על הביקוש. אנחנו, בסתם יום של חול, בחרנו לדגום את סניף רעננה.
אחת לשבוע, בערב, מתקיימת במטבח של המעדניה הכי מקסימה בגוש דן, סדנת בישול. רוני ומוטי, בעלי המקום ובני זוג, מתארים את סדנאות הבישול שלהן כבילוי אינטימי ומפתיע. כתבתנו יצאה לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות וחזרה נרגשת
1868, מסעדת גורמה צרפתית כשרה בירושלים שוכנת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לחומות העיר העתיקה, בשנת 1868. זוהי כנראה המסעדה הכי מפורסמת באזור ירושלים ובהחלט שווה נסיעה מיוחדת. אבל כמו בכל מסעדת יוקרה ההשקעה באה לידי ביטוי גם במחירי המנות.
מחפשים מקום לאירוע משפחתי חצי אינטימי אבל שירגיש מכל הלב? שפרה צח ממליצה בחום על ''הבלינצ'ס של שושנה'' שם חגגה לבתה בת מצווה יחד עם חמישים בני משפחה בעלי אידיאולוגיות קולינאריות מגוונות. אפילו המתבגרת הצעירה היתה מאושרת
רוצים לקבל את השנה החדשה בגדול? ארבע המלצות על מסעדות שחוגגות בענק
בשלב זה כבר הבנו שהמקום מצטיין בקינוחים אבל שום דבר לא הכין אותנו לטריקולד: שלוש שכבות שוקולד, מריר, חלב ולבן, ומעליהן מוס שוקולד. כל מילה שאכתוב בניסיון לתאר את הפלא לא תצליח להעביר את טעם גן העדן. לכן אומר בישירות, פשוט סעו לשם ותטעמו בעצמכם
שני הבלינצ'סים היו ביתיים להפליא והשאירו המון טעם של עוד. לפני שקמנו הגישה לנו המלצרית שני ליקרים תוצרת הבית, האחד שוקולדי והשני בטעם וניל...
למון גראס באבן גבירול יושבת על פינה טובה. אם באים מהבימה - זה קרוב. אם מגיעים מהמשכן לאומנויות הבמה, מהקאמרי, ממוזיאון תל אביב או אפילו מבית המשפט - זה לא רחוק, וגם לעיתונאים המסתובבים באזור בית סוקולוב זה נמצא בדרך. הסניף כשר, האוכל מגיע מהר יחסית, חצי פאסט פוד, אבל עם היתרונות שבמסעדה ממוזגת ונעימה.