"... מה את אומרת? שניקח את הגאיה – 'בסיס שוקולד לבן אפוי, מוס שוקולד בלגי בטעם אגוזי עדין וציפוי גנאש לבן', או אולי את הבולרו – 'מוס שוקולד חלב על בסיס שוקולד מריר אפוי וקרם ברולה'?..." שפרה צח והבת בבן עמי גבעתיים
בתיאטרון גבעתיים, קפה נח החביב פתוח מהשעה 08:00 ועד חצות, ומציע ארוחות בוקר וצהריים עד השעה 17:00. בתפריט – מאפים, קפה משובח, פסטות ושאר פריטים חלביים. ומה עוד? שלוש ארוחות עסקיות
מרגישים את עקצוצי הווסאבי על קצה הלשון, הצבע הכתום מזכיר סלמון, חולמים על ישיבה נינוחה בתא פרטי שהמלצר נוקש על דלתו טרם הכניסה, הירקות, האטריות והטונה האדומה משבשים את החושים – אספנו בשבילכם ארבע מסעדות יפניות
"הטרטר ים-יבשה היה לא רק מהנה מאד (בשר בקר קצוץ היטב עם אנשובי טחון וחלמון שלו, לצד פוקצ'ה, פלפלים צלויים, דובדבני צלפים ואיולי בזיליקום), אלא גם הוצג בצורה מרשימה..." יונתן שטרנברג והנוף של בראסרי עין כרם
"קבב דגים, הפתעה אמתית: שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה..." שפרה צח מבקרת בביסטרו השכונתי טאצה ד'ורו שבנווה צדק, תל אביב
אפרת רוזנטל מעבירה ערב בנקודת הצפייה האיכותית ביותר בהרצליה – ים 7 בטיילת. מהחלונות הגדולים רואים את הים, וביד אוחזים חזק במוחיטו שמאזן את הטעמים של החציל הקלוי והלוקוס הבשרני. מה השעה? כן, כבר שקיעה
בשורות על מנות חדשות מהמסעדות: המעדנייה של גולדשטיין כבר מוכנה לסתיו עם כתף עגל אהבה ובמסעדת אוליב ליף עושים כבוד לעגבניות ומציגים ספיישלים חדשים. בתיאבון!
"זוהי פלטפורמה בשם 'באלבסטה', שמתלבשת על מתחמי השוק וחושפת קובץ רחובות וסמטאות המקפלים בין קירותיהם מבחר אמנים מכל התחומים..." ענבל גרזון באה לבסטה בשוק מחנה יהודה בירושלים, וגם מבקרת באטליה של טלי פרידמן
בית קפה חדש בתל אביב: תכירו את קפה אסקוט, שנפתח לאחרונה בשדרות רוטשילד פינת מרמורק. עם הפנים לשדרה ולכיכר הבימה, חולמים להציע כאן ישראליות מגוונת, אורבניות תל אביבית כהלכתה, אוכל טוב ואלכוהול איכותי
עוזי בשן סועד את לבו במסעדת בית מהא ששוכנת בעכו העתיקה והיפה, מול החומות שעל הים. לא עוד חומוס ודגים, אלא מטבח פיוז'ן שמצטיין בהכנת מאזות, שרימפס וכנאפה – שמוגשים לצד ערק איכותי בטעמי הבית. נתראה בצפון
חוזרים הביתה לקלאסיקה נושנה: גריל 443 בצומת שילת. למה? בגלל הבשרים, הסלטים והמחירים הנוחים. ולמה עוד? בגלל הקציצות, החומוס והקבב. וגם – בגלל הארוחה העסקית
גלוטן - החלבון שנמצא בדרך כלל בחיטה, שעורה, שיפון ושאר דגנים, זה שלמעשה אחראי על ייצור הלחם, מהווה בעיה רצינית לחלק ניכר מאתנו. לשמחתנו, יש מי שמתחשב בצרה הזו. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות ללא גלוטן
"צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס..." דניאל לוין, שמסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מהנוף שנשקף מהמשרד שלו, מגיע לארוחה רומנטית וכשרה. אין סתירה
"האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה..." גיא סופר, ערמונים, מושב סגולה
שפרה צח מגיעה להשקת יינות 2012 של משק היין הנס שטרנבך, השוכן בגבעת ישעיהו שבעמק האלה. ולמה זה חשוב? כי את יינות המשק לא תוכלו למצוא בחנויות או במסעדות, כך שכדי ליהנות מהם תצטרכו להגיע היישר למקור
מנות חדשות במסעדות: לבן בסינמטק ירושלים מתרעננת עם פסטות, סלטים, פיצות ויקנוחים חדשים, ברביס באילת ממשיך להמציא המבורגרים חדשים והפעם מ-100% שר אנטרקוט טחון, ומסעדת הדגים בעין גב מציעה דגים חדשים של קיץ
היא כבר העיר החמישית בגודלה בארץ, שמתפארת ברצועת חוף יפהפייה, בבריזת ים תיכון וברחובות נקיים. ומה עוד? כן, האוכל טוב. בשביל הפעם הבאה שתגיעו לעיר, אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות באשדוד
"אליס מציע אווירה מאד נוחה, נעימה, ידידותית ואפילו אמנותית, עם אוכל טוב ומוסיקה טובה. ואל תשכחו את הפיצה ההרסנית..." ליונתן שטרנברג נמאס מהרשתות שהשתלטו על הענף במרכז ירושלים. אז הוא מגיע לאליס ברחוב שמאי
"אינרי הם כיסים זהובים מטופו, שמכילים את הרכיבים הרגילים – אורז, ירקות ודגים, רק שנוח להחזיק אותם, כמו פיתה קטנה..." במקום לצאת מכיפת המזגן בבית, דניאל לוין הזמין משלוח מניו בר סושי שבצפון תל אביב
שעת ערב במסעדת מעלות שבירושלים היא תמיד נעימה, ובמיוחד בערבים שבהם מוסיקת ג'אז חיה מתנגנת על המרפסת. אבל מהמטעמים של השפים גד יערי וישראל בכר אפשר ליהנות גם בשעת צהריים, ועוד בארוחה עסקית משתלמת
יובל בלנקובסקי מציע הפעם לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום היין לבקר במרכז החווייתי החדש של יקבי ברקן. ועוד חדשות: "אנה" של יקב דלתון, "כרמל ריזלינג" של יקבי כרמל ו"מרלו רזרב 2008" של יקב פלאם. שלא תהיו צמאים
כשאתם יוצאים מהמרכז צפונה, אל תשכחו לנפנף לשלום ללחות המכבידה. עכו, עיר הנמל ובריזת הים, מצטיינת לא רק בכנאפה אלא גם במאכלי דגים. ובכן, לפניכם המלצות למסעדות דגים בעכו, ושנעבור את הקיץ בשלום
תודו שחיכיתם וחיכיתם לו בכיליון עיניים, והנה הוא כבר כאן: סוף שבוע שלם בסימן ט"ו באב מתחיל כבר הערב. אספנו בשבילכם המלצות אחרונות למסעדות – מהרו אם אתם רוצים להשיג שולחן
משנכנס אוגוסט סימנו את קו האמצע של הקיץ. הגיע הזמן לעשות אתו משהו, והנה כמה הצעות לפעילויות בירושלים: פסטיבל תיאטרון בובות, יצירתו של המעצב רון ארד והעפיפוניאדה. אל חשש, המון מסעדות בירושלים מחכות לכם גם
"פילה לוקוס, שבשרו לבן ומזמין, בתיבול מינימליסטי של מלח, לימון ורוזמרין, עושה את העבודה..." שפרה צח נהנית ממקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב