Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת האר"י 8 בצפת

האר"י 8


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אני לא יודע איך הצלחנו לאכול את כל זה אבל אומרים שתמונה שווה אלף מילים, אז עכשיו דמיינו לעצמכם איך החזרנו את המחבת ריקה..." עוזי בשן לוקח את האישה למסעדת האר"י 8 בצפת. יש מה לחפש שם מלבד קברי צדיקים

פתאום החלטתי להפתיע את אשתי ולקחת אותה למסעדה בצפת. היא, כמובן, שאלה מה איבדנו שם, מלבד קברי צדיקים. אבל בעיניי השם האר"י 8 מצא חן. חוץ מזה, הדרך לצפת יפהפייה, הנוף מפצה על העליות, וכשהגענו ליעד, מצאנו כניסה רומנטית למסעדה - שביל צר ומרוצף שבסופו מבנה המסעדה המצופה אבן ירושלמית. את פנינו קיבל אבירם הבעלים, בחור חביב עם חוש הומור וחיבה מיוחדת להכנסת אורחים.

הובלנו אל השולחן שלנו, ולפני הכול הציע לנו המארח החביב ערק נהדר שהוכן במזקקה הפרטית שלו עם תאנים ובצל. עיינו בתפריט והכול נראה לכאורה שגרתי ביחס למסעדת בשרים. אז הזמנו למנה ראשונה קרפצ'יו, לחם, מאזטים וקבב. טוב שציינתי לכאורה, כי טעמי המנות היו ייחודיים מאד, ואשתי הייתה בעננים.

העיקרית שלנו הייתה פלטת בשרים שכללה סטייק אנטרקוט, נתח קצבים, נקניקיות צ'וריסוס, קבבים ופרגית, וכולם הובלו אחר כבוד לשולחן בתוך מחבת יצוקה לוהטת. אני לא יודע איך הצלחנו לאכול את כל זה אבל אומרים שתמונה שווה אלף מלים, אז עכשיו דמיינו לעצמכם איך החזרנו את המחבת ריקה. האנטרקוט הוכן מהבשר המשובח של עגלי בלאק אנגוס, נתח הקצבים היה רך, וגם הפרגית והנקניקיות גרמו לנו ללקק את האצבעות. בין לבין זכינו לעוד כוסיות מהערק הייחודי, אבל אל חשש, רכשנו גם בקבוק לשתייה בבית.

אז אמרנו שהאוכל חלומי, וגם דיברנו על המראה של המסעדה ועל הכנסת האורחים החמה. יש לציין שהיא גם כשרה, וכוללת חדר משחקים, כך שגם אם מתארחות כאן משפחות עם דרדקים, שאר הסועדים בכלל לא מרגישים אותם. בסך הכול מדובר במקום אינטימי ומיוחד, שיכול להכיל עד 80 מוזמנים באירועים פרטיים. והנה פרט חשוב נוסף: העיר צפת יפה והאוויר נטול לחות.

אז קדימה לקינוח. עוגת שוקולד חמה עם גלידה, שנשמעת סטנדרטית, אבל היא לא. העוגה כולה, תוצרת בית כמובן, הוכנה משוקולד שנמס בפה והותיר טעם ממכר. יחד אתה הזמנו גם תה שהוגש לנו, לפי המסורת המרוקאית, בקומקום עם כוסות צבעוניות שהונחו שופעות על מגש. עכשיו רק נשאר לחשוב איך נחזור הביתה עם כל המשקל העודף הזה - אולי כדאי שנעשה את זה צעד אחרי צעד?