Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבה על מסעדה חדשה בראשון לציון - בריו דה טאפס
לחם בשר הרצליה

בריו דה טאפס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אנחנו, בכל אופן, בחרנו את שתי המנות האחרונות מעולם הים: שרימפס וקלמרי מטוגנים ומלווים ברוטב איולי ומולים נהדרים עם רוטב משכר של יין לבן, שמנת וחמאה..." שירלי רחמים במסעדה החדשה (בערך): בריו דה טאפס בראשון לציון

טרנד הטאפס שפשט ברחבי הארץ לא פסח גם על ראשון לציון, שהיא כבר מזמן מרכז בילוי מרכזי שופע מסעדות איכותיות. השבוע יצאתי ל"בריו דה טאפס" שמוביל בגאווה את האופנה, מאז שנולד לפני שנה לאבא חובב טאפסים מושבע. ניכר שבעיצוב המקום הושקעה מחשבה רבה ותשומת לב לפרטים, וגם נעשה שימוש באלמנטים ספרדיים בולטים שקשה שלא להישבות ביופיים.

הבר קרץ לנו מאד, ובכל זאת בחרנו לשבת במיקום אסטרטגי, ליד אחת הספות. לאחרונה הושק בבריו תפריט קומבינציות שמאפשר בחירה של כמה טאפס לצד בירה, יין או קאווה במחירים ריאליים. התלבטנו בין קומבינציית יחיד של שלושה טאפס עם כוס יין ב-80 ₪ לבין קומבינציה זוגית של שמונה טאפס עם בקבוק יין או קאווה ב-200 ₪. מבחר הטאפס המרשים בתפריט - או אולי העיניים הגדולות שלנו - הכריעו לטובת האופציה הזוגית.

הקאווה הגיעה, הכוס הראשונה נמזגה, ועוד לפני שהספקנו לומר "בריו דה טאפס" התחילו להגיע זו אחר זו המנות הנבחרות. מהצמחוניות בחרנו סלט עגבניות קליל של תערובת עגבניות שרי עם שום, ארוגולה וגבינת פטה. צמחונית נוספת כללה מבחר פטריות שמפיניון, פורטבלו ויער עם רוטב עשיר ודומיננטי של שום, שקדים ופטרוזיליה. ועוד מהקטגוריה הצמחונית, שהפתיעה לטובה, בחרנו באספרגוס עם שעועית ירוקה - מנה אסתטית של גבעולים מסודרים כחיילים, מתובלים בהמון שום, לימון ושמן זית ומעוטרים בגבינת מנצ'גו.

עם כל הכבוד לצמחונות שאכן הפתיעה, לא הייתה ברירה אלא להגיע לעניין העיקרי. מתוך מבחר היבשה לקחנו מיני המבורגר עם חסה ועגבניות, סינטה צלויה ומופלאה שהוגשה עם ציר בקר, בצל צלוי ובזיליקום, ואחרונה חביבה, עדיין בגזרת הבשרניות - צלעות טלה עם זיתי קלמטה ורוטב יוגורט נענע.

מי שמכיר את האטימולוגיה של הטאפס יודע שמשמעות המילה Tapa בספרדית היא "מכסה", ושבתרבות המקור נהגו להניח פיסת קלף או צלוחית על כוסות משקה, כדי למנוע מזבובים את הצלילה פנימה. עם הזמן השתרש מנהג נוסף, שבמסגרתו מניחים על המכסה פיסת מזון קטנה. אנשי הבריו דה טאפס יצרו גרסה משלהם לפיסת המזון הקטנה, והטאפס שטעמנו היו גדולים ממה שהכרנו. אולי זו נדיבות או פשוט היכרות טובה עם הקהל הישראלי. אנחנו, בכל אופן, בחרנו את שתי המנות האחרונות מעולם הים: שרימפס וקלמרי מטוגנים ומלווים ברוטב איולי ומולים נהדרים עם רוטב משכר של יין לבן, שמנת וחמאה.

מסעדת בריו דה טאפאס יודעת איך עושים את זה - עם עיצוב שובה שמוציא החוצה את המצלמה, טאפסים יצירתיים ואווירה ספרדית נעימה. בחלק מהערבים נערכות כאן הופעות ומסיבות, שווה להתעדכן ולבוא במיוחד. בריו, או בספרדית שכונה – אני שוקלת לעבור לגור כאן.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש