יניב חדד ממסעדת השף הכשרה מטבלים בראש פינה מגדיר את סגנון הבישול שלו כ''גורמה לעם'', מדבר על הציור כהשראה, מספר איפה פגש את אשתו ואיזה חלום הגשימו ביחד. וגם בוחר קריירה אלטרנטיבית מעניינת במיוחד
בייגל נתפס אולי כפינוק אמריקאי, אבל בלא מעט מסעדות ברחבי הארץ ניתן להשיג היום את הפחמימה המופלאה הזאת, המגיעה במגוון של טעמים, ועם קצת גבינה וירקות יכולה להוות ארוחה שלמה. הנה ארבעה מסעדות ובתי קפה עם תפריט ממוקד-בייגל. יאמי
''התורכים קוראים לאוזו שלהם Raki, ומסעדת בגפן הוא שימש אותנו כדי לשטוף נבחרת מוצלחת במיוחד של מזטים: עלי מנגולד עם צנוברים, אורז, בצל וצימוקים (שילוב מוצלח ביותר!!); סלט בורגול חריף; ג'אג'יק (הידוע גם בכינויו היווני צזיקי) סמיך שהורכב בצורה הרמונית, חציל קלוי ועוד...''. אדם בר פיצה על נפילת התוכניות לטיול בטורקיה, בביקור במסעדת גפן בתל אביב
''אל שולחננו עטור מפת התחרה הוגשה ברוסקטה עגבניות מצויינת, לחם איטלקי פריך בחלקו התחתון ועמוס תערובת מעולה של עגבניות טריות קצוצות, שום, בזיליקום ושמן זית מעל גבינות קשות שהותכו לפני בואן של העגבניות....''. אדווה גן סתיו גילתה פנינה איטלקית קטנה ואותנטית, מסעדת סיסי בטעם איטלקי שבהוד השרון
''סשימי פלמידה לבנה היא יצירה שבכל נגיסה גילתה טעמים אחרים: זרעי עגבנייה, שומר, נתחוני זיתים ופרוסות צ'ילי דקיקות...''. נטע גל הלכה למסעדת לילית במטרה לעזור לנוער בסיכון. על הדרך היא נהנתה לאללה. מה לעשות
''שני היינות מאותו זן, ונקצרו באותו זמן, אבל ההבדל ביניהם תהומי. היין שבכוס הימנית גדל בשיפוע, בחלקה עם מעט אדמה, ולכן היין מרוכז יותר, וטעמו יותר חזק ועוצמתי''. מיכל זמרני למדה על חשיבות הכרם בסדנת טרואר של יקב צרעה
התה התגלה במקרה כשעלים שלו עפו לכוס המים של הקיסר הסיני, העלים המשמשים להכנת התה נקטפים ביד, וחליטות צמחים אפשר לעשות גם בבית. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מביאה עובדות שכדאי לדעת על תה וחליטות צמחים
''הכו בתופים, צאו במחולות, רשמית זה הוכח: לליאונידס השוקולד הטוב ביותר שאי פעם טעמתי. פשוט כך''. נדב אבידן הבין בלאונידס מה יאמר כשישאלו אותו, איך פינק את עצמו לאורך החיים הללו. הוא אפילו ניסח את התשובה בחרוזים
''אנחנו מתיישבות על הבר. לכוסותינו נמזג קאווה – יין מבעבע ספרדי בסגנון שמפניה, עדין, טעים וחמצמץ..''. הטרקלין, על מגוון האלכוהול הייחודי שלו והאוכל המעולה, היווה את הרקע המושלם לאיחוד של מיכל זמרני עם חברה ותיקה
ערב השנה האזרחית יחגג ביום שני בתופים ובמחולות בכל רחבי הארץ. זה יכול להיות מסיבות במועדונים, ערב שתייה עד דלא ידע בברים, או התכנסויות פרטיות בבתים. וזה יכול להיות גם ארוחות ערב מפוארות במסעדות נבחרות. כמו למשל...
בקפה מצדה בראשל''צ, קפה ישראלי עם עיצוב נינוח, תפריט מגוון ואוכל טרי, מציעים ארוחה עסקית התקפה גם בימי שישי. בעסקית לחם הבית, שתייה קלה, מנה ראשונה, ועיקרית לבחירה משני טווחי מחירים – 49 ו-69 ₪. נוח
חי אייל, השף של מסעדת רוסיני בחיפה, מספר מה הוא הכי אוהב לשים על הפסטה שלו (שום דבר), מה היה אילולא היה שף (כדורגלן), ואיזה רוטב גורמה היה שם על הספגטי בתור ילד (קטשופ). אל דאגה, המנה לא מופיעה בתפריט המסעדה
''בהמלצת המלצרית הזמנתי את ''ג'ודיטה'' – פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד, בתוספת גבינת מסקרפונה שנמסה ברוטב החם ומתמזגת בו. למרות פשטותה, ואולי דווקא בגללה, זו מנה בהחלט מוצלחת – רוטב העגבניות פיקנטי במידה ופחות מכביד מרוטב השמנת, וגבינת המסקרפונה נמסה לתוכו ומעשירה אותו...'' שפרה צח הכינה את עצמה לחורף מפנק במסעדת אמורה מיו
''המשכנו אל צלחת עם פטריות ממולאות בגבינות, שהעלו ריח נהדר, והטעם, אלוהים... הטעם - גן עדן...'' שירי טוב נפגשה עם חברה למפגש הקיטורים השבועי שלהן. אבל האוכל בבית הקפה אמלי רסטו בר לא ממש אפשר להן לקטר
''הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף על גחלים בתיבולים שונים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר...''. שפרה צח יצאה למסע בנבכי התרבות הקולינארית של הודו, במסעדת קארי פאלאס שבהרצליה
''דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן...''. מיכל זמרני התענגה על הפרלינים של בוטיק השוקולד טרינידד
בפסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה במאכלים איטלקיים עם פירות ים, מציעים ארבעה סוגים של ארוחות עסקיות, הכוללות שתייה, לחם הבית, ומגוון מנות ראשונות ועיקריות, במחירים הנעים בין 51 ל-79 ₪
צ'יקן רוסטר מבית ''Westmark'' מאפשר הכנה קלה, נוחה, טעימה ומזינה של עוף צלוי. פשוט מלבישים את העוף בצורה אנכית, ומכניסים לתנור. עודפי הנוזלים והשומן יצטברו בתחתית, כך שהבונוס הוא ארוחה דלה בשומן
''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!
כבר עברו הימים שבהם ציפינו לקבל באירוע בורקסים חיוורים, רבע עוף, פסטלים מטוגנים ממולאים בתפודים וחתיכות ורדרדות של דג מלוח. במקביל לאוכל במסעדות, גם שרותי הקייטרינג השתדרגו, ולצד קייטרינג גורמה, תוכלו להזמין היום לאירוע שלכם לא מעט קייטרינג נושאי. כמו למשל....
''וכך התחיל מסע האלכוהול - בשבילי קמפרי הדרים, ולאייל רזי קולינס. שניהם מעולים, שניהם נגמרו די בקלות...''. נדב אבידן חיפש מקום עם אוכל טוב, הרבה אלכוהול ואווירה מצוינת לחגוג בו יומולדת לחבר. הפתרון: לוקאס, בר מסעדה
גיא (טולי) טולדו, יועץ קולינרי ושף עד הבית, מספר איפה התחיל לבשל, מסרב בתוקף לבשל נעל בסגנון צ'רלי צ'פלין, ונזכר בשניצל אחד, בלתי נשכח, שמעורר בו השראה עד היום. ויש גם מתכון, לאוסובוקו בקר בבירה מתוקה וירקות שורש
''מנת ריזוטו ירקות הייתה לנו בבחינת התנסות מרתקת ועזת טעמים: תבשיל אורז מסורתי עם זוקיני, פטריות, בטטה ופרמז'ן עטוף ברוטב שמנת אצילי וסמיך. איזה טעם מענג!...''. דניאל רום טוען שהיה נהנה במסעדת אלורה בת''א גם אם לא הייתה לו מילה טובה אחת לומר על האוכל. מזל שהמציאות לא העמידה אותו בניסיון הזה
''הוא מגיש לנו טעימות מגבינות על טהרת חלב הכבשים: חלקן בעלות ארומת אגוזים וחלקן אפופות יין, חלקן חריפות ודומיננטיות וחלקן עדינות ואלגנטיות...''. דניאל רום מצא את הבראנץ' המושלם, בקפה-מעדנייה ארץ זבת חלב שבנחלים
מתלבטים מה להכין לילד לארוחת עשר? הילד מתלונן שנשבר לו לאכול כל הזמן את אותו הדבר? הנה כמה עצות לארוחת בוקר מגוונת, מזינה וטעימה, שיפתו גם את סרבן האוכל הגדול ביותר. בשיתוף דיאטנית יוניליוור, אורנה לוי.