''הלזניה עשירה אך לא מכבידה, עם מילוי מצויין של מנגולד, תרד ועגבניות, בתיבול מקומי של שום וזעתר, והקרמה של רוטב בשאמל וגבינת קשקבל...''. באמצע יום חורפי סוער, התחממה שפרה צח עם תפריט החורף של רשת לחם ארז
''עוגת התפוזים בשמנת, שלקחנו איתנו לפיקניק, הייתה בעלת טעם מרענן ונעים. איזה שידרוג, הביטו עלינו בהערצה החברים...''. מיה בר זכתה למחמאות לא-לה, כשהגישה עוגות ועוגיות תוצרת הקונדיטוריה לימור מאפים בעבודת יד
''אנגלז הוא מוס שוקולד עם גנאש שוקולד לבן באמצע, במעין גומחה, עם מזיגת שוקולד לבן חם. וואו!!...'' נדב אבידן גילה את גן העדן האבוד בקונדיטוריה טרימולין, ונשבע אמונים לכל בית קפה שיזמין ממנה קינוחים
''מרגע שהוגשה לנו, תחושת הודו השתלטה עלינו. ריחות הבישול, ניחוחות התיבול, וגם טעמי הרטבים הנלווים... כל שנותר לנו היה לנגוס במתאבנים הנפלאים – וליהנות!...''. אדם בר סעד באינדירה, וחזר אחורה בזמן, אל הטיול הגדול בהודו
''לעיקריות בחרתי נפוליאון, שהן פרוסות של בטטה וכרישה בגבינה כחולה- מנה מצוינת, מקורית וגם משביעה...''. נועה שחר לקחה את אחותה, סרבנית אוכל ידועה, לקפה-קונדיטוריה מתוקה שבתל אביב, והצליחה לגרום לה להיפתח
''שלוש הצלחות שהתרוקנו מהר וביעילות, עד כדי כך שבזמן ששקעתי בהנאה באכילת הלזניה שלי, שרון העלימה את סלט הברדו שלה מהצלחת כגזר ביום השפן...''. נדב אבידן בילה דייט מוצלח עם בחורה טבעונית בבית הקפה ברדו שבפולג
בחורף נפתחות ארובות השמיים, ובמסעדת מפכים מעיינות המרקים החמים מכל מטבח. פרוייקט החורף של אתר 2eat, שעלה השבוע, כולל מתכונים למאכלי חורף ממיטב המסעדות. הנה כמה מסעדות המגישות מרקי חורף משובחים
במסעדת קאזה דו ברזיל, מסעדה ברזילאית אילתית הפועלת בשיטת אכול כפי יכולתך, מציעים בכל ימות השבוע לא פחות משלושה דילים אישיים, במחיר 59 עד 99 ₪, ודיל אחד זוגי, במחיר 118 ₪. המשותף לכולם: בשר, והרבה
הסינים טוענים שהאורז, הנחשב מאוזן מבחינת אנרגטיקה (לא מחמם ולא מקרר), מתאים לכל תפריט ולכל ארוחה. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מסבירה מה כל כך טוב באורז, סופרת קלוריות, וגם מספקת מתכון טעים ובריא
''הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...''. אמיר בן נעים החליט, במקום לעמוד בפיתוי – להתמסר לו, בקפה-מסעדה פיתויים שבירושלים
''על הצלחת נערכה פגישה מרגשת בין אטריות שהוקפצו עם ירקות, אשר הוגשו לצד מנת בקר נהדרת...''. במהלך מסע קניות אליו נגרר עם חברתו, גילה ניר בר לב את נפלאות האכילה בקניונים, ובמסעדת תאי ווק נודלס שבקניון חולון - בפרט
''אור הסתער על מנה ענקית של צלעות צוואר מצויינות, ואנוכי התמודדתי בהצלחה עם ספריבס מעולים. הבשר היה עסיסי וטעים וחוסל למרות גודלן של המנות...''. אדווה גן סתיו מאשרת את האמרה המשויכת לאלביס פרסלי: אלבמה היא מקום בו הבירה קרה, הצלעות עסיסיות והאווירה לוהטת. אם כי היא מתייחסת למסעדת אלבמה שבנתניה, ולא למדינה שבדרום ארצות הברית
ארוחת בוקר ישראלית אכן מכילה את מיטב תוצרת הארץ: מיץ תפוזים, לחם טרי, גבינות וירקות. אבל מרכיביה מכילים לא פעם הרבה מאוד קלוריות ושומן. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מרכיבה ארוחת בוקר נכונה. כתבה ראשונה בסדרה
''אמא לוקחת מנה קלילה וייחודית יותר, של עוף באננס – נתחי חזה עוף מוקפצים עם מלון, תפוחים, אורז ושומשום ברוטב צ'ילי. המנה יפהפיה, מוגשת בתוך פרי אננס שלם. ''אני מקווה שהטעם טוב כמו המראה'', היא אומרת. לשמחתנו – זה אכן כך....''. האווירה הייחודית של מסעדת רוטמן בלוטם סייעה למיכל זמרני לגלות מחדש את אמא שלה
''צלע כבש צלוי בגריל, כבש מיובש בכמון וקבב על מקל קנמון בטחינה גולמית, היא פרשנות משודרגת למטבח המזרח תיכוני...''. שפרה צח טעמה באוליב ליף מנות שזכו בתחרות הקולינארית הבינלאומית גביע הקרמלין, וזכתה בעצמה
''התנפלנו על מנה של ספיישל חצילון, מבושמים מהבחירה המצוינת (שלי...). בין נגיסה לנגיסה לגמנו יין מרקיז דה קסטיליה אדום ועוקצני...''. אחרי שנים של הבטחות לעצמו, דניאל רום סוף סוף קיים, ויצא לאכול בבר-מסעדה מיתוס
החורף חזר במלוא עוזו, וזה הזמן לקחת את הילדים להרגיש חורף אמיתי מהו, במקום היחיד בארץ שמושלג כרגע – רמת הגולן. אז אחרי הביקור באתר החרמון, בניית איש שלג ומלחמת הכדורים המתבקשת, ואחרי שהידיים כבר קפאו והאוזניים האדימו, צריך לעצור איפהשהו, להפשיר, ולאכול משהו שיחמם את הגוף והנפש. הנה מסעדות שכדאי לעצור בהן במהלך הטיול
למרות ההיצע הרב של המסעדות ושפע סגנונות הבישול בארץ, לפעמים מתחשקת דווקא ארוחת צהריים הכי פשוטה וטעימה, כמו בטיולים של פעם – חומוס, טחינה, סלטים, שיפוד או שניים ופיתה. עיראקית, אם אפשר. זה בדיוק מה שמציעים בארוחה העסקית של מסעדת ישראל ברמת גן
הראל אזיקרי, שף עד הבית ובעל הקייטרינג מטבח בוטיק, נזכר בלביבות הלבן שהכין למשפחתו בגיל 7, מספר על הקריירה שזנח לטובת המטבח, מתוודה על אהבתו לשום ולבצק, ומספק מתכון למג'דרה קינואה ועדשים ירוקות
''את נתחי הסינטה המגולגלים עם הפלפלים הקלויים הוא הכין באותה קלות שבה אני מכינה טוסט...''. שירי טוב הייתה אמורה ללמוד לבשל בסדנת בשרים ורטבים של ספייסס, אבל העדיפה לפנטז שהשף רון שפאץ מכין לה ארוחת בוקר
''אני נותנת ביס בקרואסון ממולא בגבינת קממבר עם דבש, וחושבת איך הבצק הפריך של הקרואסון עוטף את שניהם להרמוניה ממש מושלמת...''. קפה קונדיטוריה לה מולאן עזר לנועה שחר להשכיח מחברתה המוטרדת את תלאות היום-יום
''שתי המנות הבאות הוכיחו, שכאשר חומרי הגלם מצוינים, אין צורך (ואפילו רצוי שלא) להעתיר עליהם מיני תבלינים, אלא לתת לטעם הבשר/הדג לדבר. הקרפצ'יו סינטה, בלסמי, ארוגולה ופרמזן, נתחים ורדרדים וטריים, עם נגיעות של מלח גס ופלפל שחור היו מעולים. כך היה גם טרטר מוסר-ים. לא פחות ממעולה...''. מיה בר החליטה לא להמר על אוכל טוב, ומצאה מענה במסעדת בויה
''פילה סלמון ברוטב שמנת עם נגיעות תפוז היה מצוין. עסיסי, נימוח, עשיר בטעמים, ומשתלב היטב עם הרוטב המעניין. לצידו קיבלתי כתוספת, לפי בחירתי, ירקות אנטי-פסטי ברוטב חומץ בלסמי. עבורי זו הייתה מנה קלילה לצהריים ומאד משביעה וטעימה...''. דניאלה בן משה נהנתה בצהרי יום שישי חורפי ומקומי מחוויה של פיאצה באיטליה, במסעדת פאברוטי אשר בנהריה
''מתוך 18 סוגי בירה בחבית שהציעו לנו. בסוף בחרנו בסטלה ובבירה ביטר אנגלית. הבירות הוגשו בסגנון האנגלי – בטמפרטורת החדר, והיו טעימות ומרוות...''. תמר איתן מצאה בפאב המנקיז באילת ריגושים לחוש הטעם, השמיעה והראייה
''הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע...''. במסעדת שמש שביישוב הגלילי עין יעקב מקבלים אוכל של בית, באווירה של צימר