מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> טיפול זוגי בבר מסעדה פרויד

טיפול זוגי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בעוד אני מקשיב לסיפורי קרב של אלון, עמית הגיע אלינו עם בקבוק של יין הבית, קברנה סוביניון לואיס פיליפה, אי שם מצ'ילה הרחוקה...''. שי וקנין וחברו עברו בבר-מסעדה פרויד טיפול זוגי מפנק. במובן המצ'ואיסטי של המילה

בתור פטריוט, אינני יכול שלא לפרגן לחברי שעדיין מוכנים לעצור את שגרת חייהם לחודש, לעלות על חאקי ולדגמן זוגיות צמודה עם חבר'ה דומים, אי שם במילואים. אלא מה? האוכל לא משהו במילואים. אז כדי לפרגן לחברי המגודל טיפה ולסייע לו להחזיר את הכרס, יצאנו שנינו לארוחה זוגית בבר-מסעדה פרויד.

פרויד בשר & בר הינו בר-מסעדה, הממוקם בקניון קסטרא בחיפה. במקום מציעים מנות גורמה בשריות במחירים נוחים, מבחר גדול של יינות, רבים מהם תוצרת יקב אלכסנדר, ומגוון אלכוהול שלא היה מבייש שום בר תל אביבי איכותי, הכולל בין השאר גלנדפידיך בן 18, לאפרוייג בו 10, שיבאס ריגל רויאל סלוט 21 שנה, וכמה וכמה ג'וני ווקר – שחור בן 12, ירוק בן 15, זהב בן 18 וכחול בגיל של זוגתי, שנשארה בבית – 30.

עמית, המלצר שלנו לערב, קיבל את פנינו בחיוך והובילנו לשולחן שכבר היה ערוך. בעוד אני מקשיב לסיפורי הקרב של אלון (כמו העץ, רק יותר גדול), עמית הגיע אלינו עם בקבוק יין הבית, קברנה סוביניון לואיס פיליפה, אי שם מצ'ילה הרחוקה. מבט אחד בעמית מוזג לגימה אחת מהיין לכוס, ממתין בלי למצמץ כמו זקיף בכניסה לארמון באקינגהאם, ורק לאחר שהנהנו בשביעות רצון - ממלא את הכוסות ומניח את הבקבוק כשפניו אלינו, מראה לנו שמדובר במומחיות. ואכן, כל המלצרים בפרויד עוברים התמחויות ביינות אחת למס' חודשים.

אחרי היין הגיעו מנות הפתיחה: ראשית פוקצ'ת הבית, לחם מוארך שנאפה במקום ונמשך בשמן זית למראה זהוב, והגיע עם צלוחית של קונפי שום שהושרה בחומץ בלסאמי, שמן זית ועשבי תיבול. אחריו הגיעה מנת גדולה למדי של ראשי כרובית מטוגנים ומצופים בפנקו, פירורי לחם יפניים זהבהבים וקריספיים. את הכרובית אנחנו טובלים ברטבים שבאו איתה, אלון מתחבר יותר לצ'ילי המתוק ואני לברביקיו. את מנות הפתיחה סוגרת מנת קרפצ'ו מעוטרת בחומץ בלסאמי ומקושטת בפרמזן. בשל הכשרות, הצלחת נדחפת בעדינות לגזרה של אלון, שכיאה לסגן מפקד כלי שיט כלשהו, הטביע את הקרפצ'ו היטב בבטן יחד עם לגימת שלוק יין. אלי מגיעה מנת קרפצ'ו כשרה, ללא הפרמזן, ולפני שאלון מספיק להגיד ''קצין על הסיפון'', אני מעלים אותה בזריזות שלא הייתה מביישת אפילו את הודיני.

אחרי שנרגענו ממנות הפתיחה, יכלנו להתרווח לנו על הספה, לשיחה נעימה עם אורן קיסרי, השף, יחד עם מוזיקה נעימה וכוס יין טובה. אורן, שנמצא במקום מהפתיחה, בנה את כל התפריט תוך שהוא משתדל לקלוע לכל סוגי החיך, וזאת מבלי לכוון למכנה הנמוך, ויעידו על כך שאר המנות שהגיעו בהמשך. למסעדה גם מבחר מנות היום, שאורן שולף ממוחו ללא תכנון מראש, בהתאם למוצרים שעומדים לרשותו, תוך שהוא מכין ספיישלים שמתאימים לכל כיס, חלקם זולים וחלקם יקרים.

אחרי שיחה קצרה נפתח שוב התיאבון, אני ואלון מוכנים לסיבוב שני. לשולחן הגיעה מנת שניצל עגל וינאי, דק דק, מטוגן ועסיסי, ומנת ספייר ריבס טלה, החלק המובחר של הטלה, צלעות מחוברות שנצלו על הגריל וקושטו ברוטב צ'ילי. כמו פולניה טובה אני מפרק חתיכה מהמנה לאלון ופונה לצלחתי, רק כדי לגלות שאלון כבר העלים את שלו ומחכה לתוספת. שתי מנות נוספות שהגיעו היו הום פרייד - פלחי תפו''א אדמה קטנטנים שנחתכו לשמיניות, אודו והוקפצו ברוטב צ'ילי - ובטטה אפויה בתנור עם מלח גס, שנחצתה ובושלה עם שמן זית ועשבי תיבול.

למרות שבשלב זה כבר היינו מוכנים להיכנע ולהודות בתבוסתנו למול התפריט של פרויד, החלטנו לצאת לקרב אחד ואחרון, ההמבורגר. בפינה הימנית במשקל משולב של 150+ קילוגרמים, הטוענים לכתר, שי ואלון. בפינה השמאלית, במשקל 300 גרם, מטוגן משני צדדיו, האלוף הנוכחי - ההמבורגר. בכוחות משולבים הצלחנו להביס את היריב הקשה, תוך שאנו בקושי מחזיקים את עצמנו בהכרה, בעיקר בשל בקבוק הקברנה שבינתיים נגמר לו. גלגל ההצלה הגיע מכיוון לא צפוי - הברמן, ששלח סיוע בדמות כוסית לימונצ'לו תוצרת בית, על בסיס מיץ לימון סחוט טרי, אלכוהול וסוכר. שילוב מרענן וממריץ.

לקינוח, כי הרי אי אפשר בלי, הגיעו שתי מנות קינוח: טארט טאטן תפוחים בשבילי ולכל שומרי הכשרות, ומנת סופלה שוקולד לאלון. בשלב זה הכל מתחיל להיות מטושטש, וכל מה שזכור לי זה שאיכשהו הגעתי הביתה. כשהתבקשתי לסכם את הטיפול הזוגי שקיבלנו, אלון ואנוכי, אצל פרויד, כל שהצלחתי להגיד היה: אני אוהב את אמא, אוהב גם את אבא, אבל את פרויד - אני אוהב יותר. בפסיכולוגיה קוראים לזה השלכה.

פרויד
פלימן 8, חיפה.
04-8550102