מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> עונג שבת בקפה מצדה

עונג שבת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''התענגתי על 300 גרם סטייק אנטרקוט, שצף ברוטב שמנת פלפלת עשיר ביחד עם ניוקי מעולה. הסטייק היה עסיסי והניוקי רך ונמס בפה...''. במקום ללכת להורים, אכל דניאל רום ארוחת שבת קצת אחרת, בקפה מצדה שבטיילת תל אביב

סוף השבוע האחרון היה חם ושמשי במיוחד. אחרי שצלחתי שבוע עבודה מטורף, צינון חורף אכזרי, וגרוע מכך, צינון של זוגתי הפולנייה, החלטתי שהגיע הזמן לחגוג את קרני השמש הלא צפויות האלה. הרמת טלפון מהירה ומתנצלת להורים שלה, וויכוח קצרצר ושבחים לתבשילי השישי שאין כמותם והנה אנחנו על הכביש המוביל לטיילת תל-אביב. כמה חבר'ה עורכים שם מופע מאולתר של תיאטרון בובות, המונים מטיילים ונהנים מהחופש, כמה תימהונים שוחים בים כאילו שיא הקיץ. חוף הים תמיד מנתק אותי לגמרי. יש משהו מרגיע באינסוף מים, בחול הרך שמלכלך את הנעליים, בילדים הקטנטנים שרצים על החוף בכפות רגליים יחפות בפעם הראשונה בחייהם, בנצנצים האחרונים על הים דקות לפני השקיעה. משב רוח מלוח עולה מן הים, מציף לנו את האף ופותח לנו את התיאבון.

השעה כבר 19:00 בערב שבת. את קפה מצדה כבר הכרנו בקיץ. בשעות בין ערביים, כשכבר טיפה קריר, אנחנו אוהבים לשבת שם, בשולחן הקרוב לקיר השקוף, מול הים, לראות שקיעה אדומה ולאכול וופל בלגי. הפעם החלטנו שלא נסתפק במתוק ונכנס לארוחת שבת אמיתית.

אל תטעו בשם ''קפה מצדה''. התפריט המגוון ומנות הספיישל של השף מכתירים את קפה מצדה לנסיכה אנינה ומעודנת. בשעות היום היא מציעה נוף עוצר נשימה ואווירה קלילה. בערבים מונחים נרות ובקבוקי יין על השולחנות והיא לובשת כסות לילית ורומנטית. אנחנו מתיישבים מול קיר שקוף, בפינה מבודדת וחמימה. מיד אנחנו פותחים בשתי כוסות יין, האחת יין גמלא שרדונה לבן וקליל והשנייה, יין קולומביה קרסט אדום מודגש. היין מכניס אותי לאווירה הנכונה. זוגתי, למודת ניסיונות עגומים קודמים עם יין על קיבה ריקה, מתעקשת להמתין לאוכל. לימונדה ברדית מרעננת עם נענע טרייה גרוסה מהווה לה תחליף מושלם בינתיים.

אנחנו פותחים באנטי פסטי גבינות וירקות קלויים ופטה כבד עוף בריבת בצל עם טוסטונים בצד. שנינו מורעבים, ומכורח הנסיבות מתנפלים על המנות, שמפתיעות אפילו אותנו בגודלן. שלל ירקות קלויים ומושחמים קלות מונחים על פלטה ענקית לצד תערובת גבינות קשות וקשיו. לצד המנה מוגשים מטבלי פסטו וחמאה ולחם לבן וכפרי. אנחנו בוצעים מהלחם החם ורבים על נתח הגבינה בעל הטעם העז, עד שזה מתחסל. באלגנטיות אנחנו עוברים ''לטפל'' במנה השנייה: נתחים רכים של כבד עוף שהוקפץ קלות, בעיטור ריבת בצל מצוינת, על טוסטונים משולשים דקיקים ופריכים, אח...תענוג...

המנות הראשונות היו טעימות לנו מדי מכדי שנשכיל להגיע לעיקריות עם מקום בבטן, אבל גם הגבירו את רף הציפיות. לעיקריות בחרנו את המנות שנשמעו לנו המתוחכמות והמעניינות ביותר. אני, שלא מוותר על סטייקים, הזמנתי מתפריט הספיישל נתחי אנטרקוט וניוקי ברוטב שמנת ופלפלת. אהובתי הזמינה להנאתה פילה סלמון בטריאקי על מצע פירה, ולא שכחה להזכיר לי שדג הרבה יותר בריא מבשר אדום (לא שזה הפריע לי לבקש, בטון מרוצה, שהסטייק יהיה עשוי מדיום מינוס). ההמתנה עשתה את שלה והכינה אותנו לבאות. תאוות הבשר התעוררה והתגברה עם כל לגימת יין.

לאחר דקות של ציפייה דרוכה התענגתי אני על 300 גרם סטייק אנטרקוט, שצף ברוטב שמנת פלפלת עשיר ביחד עם ניוקי מעולה. הסטייק היה עסיסי והניוקי רך ונמס בפה. כמה טוב שלא חסר לי רוטב, ככה יכולתי להטביע כל נגיסה בטעם השמנתי. המנה, מעבר למקוריותה, כמו גם קודמותיה, הוגשה באופן אסתטי, מרגש ונעים לעין. נתח הסלמון, שניכר היה שהושרה בטריאקי טרם הצלייה, היה צרוב היטב מבחוץ, חום ומתקתק, והשתלב היטב עם טעם הפירה החמאתי. כרגיל, חלקנו את המנות, או יותר נכון, כל אחד התמקד בלחסל כמה שיותר מצלחתו ובמקביל מהשנייה.

לסיום מתוק, הזמנו קרם ברולה. לא, לא. לא היה זה עוד קרם ברולה, אלא קרם ונילי אוורירי מעוטר בזיגוג קרמלי שרוף של סוכר שחום, דק ופריך. לצד התענוג הזה היו בננות חצויות מטוגנות, מצופות גם הן בכל הקרמל המופלא הזה. משם יצאנו אל האוויר הלילי הקר, לגלים חשוכים, עטופים במעילים, מבושמים מריח ים ומהבחירה המוצלחת שלנו לליל שישי. ודרך אגב, לאמא שלה אמרנו שאין על האוכל שלה...

קפה מצדה
הירקון 83, תל אביב.
03-5103353