''אנחנו בחרנו להתנסות בבנטו סלמון, וקיבלנו מגש עם פילה סלמון בגריל ברוטב פונזו, אורז עם ירקות, סלט, וארבע אינסייד אאוט של גזר ומלפפון עטופים בסלמון...''. עיינה גל התוודעה במסעדת בנטו אל הגרסה היפנית לקופסאות טייק-אווי
קולפן שלושת הלהבים מיועד לקילוף קליפות עבות, כמו של תפוחי אדמה או בטטות; קליפות דקות, כמו של מנגו, עגבניות או תפוחי עץ; ולקילוף רצועות דקיקות, של גזר למשל, בסגנון ג'וליאני. להשיג ברשת ספייסס כלים וטעמים
אכילת הפרח של הארטישוק נחשבת למעדן, אבל דווקא עליו הם אלו שמעניקים לו את סגולותיו הבריאותיות, ובהם הורדת רמת סוכר וכולסטרול בדם, ניקוי רעלים מהכבד והמרצת זרימת המרה. ליאורה חוברה, דיאטנית ומטפלת בצמחי מרפא, מסבירה
''אבל ההתמחות העיקרית של מאיה הקונדיטורית היא הפטיפורים. פיסות חלום קטנות ויפהפיות בעבודת יד, שכל אחת מהן ממלאת את חלל הפה בשילוב טעמים משכר....''. שפרה צח ביקרה באירוע בו השתתפה קונדיטוריית הבוטיק מאיולה, והתמכרה
''מחבת פטריות שמפיניון ברוטב גבינה לקחה את הכתר. זו המנה היחידה שלא לוותה בשלל צבעים, פשוט משום שלא היה צורך. טעמה דיבר בעדה באופן חד וברור...''. בבית הקפה שיראין שבמזכרת בתיה, גילתה שיר כידן שעם פטריות אפשר לעשות קסמים
מסעדת לחם ארז בהרצליה מציעה בשעות הצהריים ארוחה עסקית מתוך תפריט מגוון במיוחד, הכולל כריכים, סלטים ומנות בשריות, המוגשים לצד לחם, שני ממרחים, וכוס שתייה. גם טווח המחירים מגוון, ונע בין 38 ל-81 ₪, בהתאם למנה העיקרית
''המוניטין של הקבב של ציון מוצדק. קבב אמיתי, מתובל כהלכה, מעט ורדרד בחלקו הפנימי וחרוך היטב מבחוץ, והבהרט והקינמון המתבלים אותו מזכירים מסעדות ערביות משובחות...''. יובל בלנקובסקי אכל במסעדת שיפודי הגפן את הקבב הכי טוב בעיר
לא משנה אם אתם מתכננים אירוע משפחתי גדול, מארגנים כנס בעבודה, מארחים כמה חברים הערב, או סתם לא מתחשק לכם לבשל – אוכל של מעדנייה מספק פתרון מהיר, זול וטעים לכל מצוקה קולינארית. הנה ארבע מעדניות כשרות ומשובחות ברחבי הארץ
''משולש אחרי משולש של שלמות הוציאו מאיתנו קריאות התפעלות ואנחות תענוג. בשם כל הקדושים, אלוהי המוצרלה והפטריות, זה ממש ממש טעים!..''. אדווה גן סתיו חגגה מפגש מחודש עם ידיד ותיק, עם הפיצות האלוהיות של גוסטו – פיצה גורמה
''לאט לאט פירק יפתח את האוכף והצלעות, והראה לי את סטייק הטי-בון, שכולל את נתח הפילה הקטנטן ואת נתח הסינטה (מסתבר שגם לטלה יש)...''. דניאל לוין פירק בשר טלה, הלכה למעשה, בחנות מסבירת הפנים של קצביית הטלה המעולה
''את עינינו צדה מנה שנקראת פוטומאקי קדאיף. פוטומאקי אנחנו יודעות מהו, אבל איך קדאיף מתקשר לכאן? מתברר שכמו כפפה ליד. חברתי שהעזה והזמינה פשוט טיפסה על הקירות המעוצבים מרוב התלהבות...''. שיר כידן מביאה חווית ממסעדת אויאמה
''ביין מרלו אסטייט 2005 ניכרת ההשקעה וההקפדה של יקב תשבי על תהליכי היצור של היין. התוצאה הסופית היא מרלו מרשים, בעל גוף מלא ואופי מורכב ומגוון...''. מבקר היין יובל בלנקובסקי ממליץ על מרלו אסטייט 2005 של יקב תשבי
בשוק האיכרים של נמל תל אביב ניתן למצוא את עירית, אמנית ליפתנים ומיצים טבעיים; אילן משדה אילן, שמוכר תערובת תה ייחודית; ואת הדוכן של לולי, המציע מגוון של ממתקים בריאים, מחומרים טבעיים בלבד. השוקולטייה רואי גרשון עושה שוק
''קיש הבצל המתקתק היה טעים מבפנים ומבחוץ, משמע, הן בצק החמאה הנימוח והן המילוי העשיר, היו נפלאים..''. מיה בר בילתה עם בתה בבית הקפה אוסישקין רסט קפה, וכמו בפרסומת לכרטיס האשראי– תהתה למה מגיע לה כל הטוב הזה
''מאפה הקינמון היה נימוח, מדויק באופן הכנתו, בעל טעם עשיר של קינמון אך ללא טעמי הלוואי הנלווים לעתים למאפה נפלא זה...''. נדב אבידן הפתיע את זוגתו בתופינים ומיני תרגמה, מהקונדיטוריה הכשרה אייל מאפים טובים שבנס ציונה
''פצחנו באכילה של קיורטוש ממולא בשוקולד ומצופה באגוזי קשיו. אכילת קיורטוש היא כמו אכילה של החלק הכי טעים של המאפה, בלי להרוס אותו..''. ביקור בקיורטוש המאפה ההונגרי סייע לשירי טוב להבין מעין צמחה לה הנהנתנות של חברתה
טעם נפלא, מראה צבעוני משובב נפש, וניחוח מעודן של אוכל ופרחים. מסעדת קוקה בראשון לציון, מסעדה חלבית כשרה המשולבת עם חנות פרחים, מציעה בשעות הצהריים של אמצע השבוע שלושה סוגים של ארוחות עסקיות, במחיר 39, 59 או 69 ₪
תחרות היינות הבינלאומית טרה וינו 2008 הגיעה אמש לסיומה, לאחר שבמהלכה נטעמו יותר מ-600 יינות מרחבי העולם, ובהם לא פחות מ-337 יינות ישראליים, מ-75 יקבים. כאן תוכלו לגלות איזה יין נבחר ליין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008
גשם של ממש אמנם מבושש להגיע, אבל הימים המתקצרים, הלילות הקרים והטפטופים המזדמנים, מעידים כולם על כך שהחורף אולי עוד לא הכה במלוא עוזו – אבל הוא ללא ספק כבר כאן. לכבוד החורף – ארבעה מסעדות עם תפריט חורפי במיוחד
''השרימפס הוקפצו במידה מדויקת ברוטב רוקפור סמיך ועשיר, שזכה גם לביקור פיסות לחם שסירבו לוותר על ניגוב אחרון...''. אדווה גן סתיו אכלה באחוזת שולמית ארוחה משובחת, וגילתה כמה פשוט לפרוץ את גבולות העיגול של הקרם ברולה
''למנה עיקרית הזמנו מנה ספרדית קלאסית, קדרת פאייה פירות ים, שכללה כל טוב ימי, לרבות שרימפס, קלמרי, מולים וחצי סרטן על אורז, והעלתה ארומה משכרת...''. קרן ויזנר מצאה סיבה טובה להגיע לאשדוד: מאטץ' בוקס, טאפאס בר ספרדי חדש
לכל מי שנמנע מאכילת ירקות רק בגלל שהוא מתעצל לחתוך אותם לסלט – הסלייסר הקומפקטי של חברת chef'n פותר את הבעיות. הפורס הנוח לשימוש חותך פירות בארבעה עוביים שונים, לאורך, לרוחב ובאלכסון. כבונוס, הוא גם קל לאחסון
מסיק הזיתים, הנערך במהלך חודש נובמבר, הוא הזדמנות מצוינת לדבר על סגולותיו של שמן הזית. בשביל ארז קומורובסקי, מייסד רשת לחם ארז ובית הספר לבישול גלילי, זו הזדמנות מצוינת לערוך סדנה בנושא איכויות ושימושים בשמן זית
''שוקולד צ'יפס, שהייתה פשוט העוגייה הכי טעימה שאי פעם אכלנו; עוגיות פלורנטין, עוגיות קראנץ' שוקולד בגרסה מיוחדת, שהיו נימוחות ומפתיעות בטעמן המיוחד...''. נדב אבידן יצא למסע קסום בין מדפי הקונדיטוריה לימור מאפים בעבודת יד
''אחר כך הגיעו הטאג'ינים: עוף בשקדים; כבש בשזיפים; קציצות מתובלות ברוטב עגבניות וביצה; קוסקוס 'רויאל', עשיר מאוד בירקות וקישוטים, וטלה בתנור...''. נעמה הלוי חזרה הלומת טעם וריח מהטאג'ינים המרוקניים. המסע למרוקו – פרק ראשון