כשפיני וטובי שמיר קיבלו מאתנו סדנת בישול זוגית בבית הסדנאות של פודסטפטס, הם לא תיארו לעצמם שילמדו סוף-סוף איך מקלפים לדג את העור. אבל מפילה לפילה כוחנו עולה, ולשמחתנו הם לא רק נהנו אלא גם שמחו לספר איך היה
"מתברר שטעם הבשר משתנה במהלך עונות השנה ושפרה שניזונה מדשא ירוק הרבה יותר טעימה לעומת חברתה שאכלה רק עשבים שוטים..." שירלי רחמים חושפת את הצד הקרניבורי שבה ויוצאת למסע מרתק ומלא תאווה בסדנת הבשר של פודסטפס
שירלי רחמים מפתיעה את בן זוגה בסדנת אפייה אצל גאיה ברטלה. הוא אינו מומחה ולא ממש יודע מה עושים עם שמרים, אבל אחרי צפייה בהנס ברטלה תוך השתתפות פעילה, שניהם מלקקים שוקולד ומתרגשים לקראת המאפים שיוצאים מן התנור
"העבודה במטבח עמוס מנות ומאכלים מאפשרת לחוות ולהיחשף למגוון גירויים – ריחות, מראות של מאכלים בשלבי בישול שונים, מוצרים טריים וכל ההתנהלות והמולת העשייה במטבח..." דניאל לוין מוצא את החן שבמטבח בסדנת פודסטפס
''הפילוט, הוא פירוק הדג מן העצמות, הראש והזנב בצורה בה נשארת מנת דג גדולה ויפה. לדג צריך להיות ריח של ים ולא ריח של דג, זוהי האינדיקציה שהמדובר בדג טרי...'' נעמה הלוי משכילה מדבריו של השף ערן ירוחם מפודסטפס
''כמה כשרוניים אנחנו! בשלבים הראשונים יצאו לנו דים-סאם פשוט ענקיים! בהמשך התמתנו וגם תפסנו מיומנות ליצירת דוגמאות קטנות יותר: המשכנו ולמדנו את קיפולי בצק השו-מאי והוון-טון...'' נעמה הלוי לומדות את נפלאות הדים סאם
''השפית מורן רוטמן החלה לשלוף מן המטבח מנה אחר מנה: מרק קרם ערמונים עם גבינת עזים, קולי פלפלים, פרחי קישוא ממולאים בתערובת גבינות...'' נעמה הלוי לומדת להכין מאכלים לאירוח קליל וטעים בסדנה של Spices כלים וטעמים
איציק פיינשטיין, השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו, מצליח לרתק אותנו בכל הקשור לעולם הבשר – כיצד לקנות בשר איכותי? מהם סימני ההיכר? מהן הטעויות שאנו עושים? ועוד. רונית טל תחשוב עכשיו פעמים לפני שהיא מקפיאה בשר
''ערב נעים, טעים ומיוחד חיכה לנו: פוקצ'ות אישיות עם ירקות אנטיפסטי ומוצרלה, סלט עלים ירוקים עם אגסים מקורמלים, קרוסטיני שום ורוקפור, קנלוני תרד וערמונים...'' נעמה הלוי למדה בישול איטלקי מהו, בסדנא חלבית בפודסטפס
''כל המנות שהוכנו בסדנה הן מספרה החדש של פיליס: חומוס מעדשים אדומות, סלט עדשים ים-תיכוני, גבינת פטה וזיתים, קישואים ממולאים בקינואה ועוד...'' נעמה הלוי פגשה את כוהנת הבריאות, פיליס גלזר, בסדנת בריאות חווייתית בספייסס
למה צריך לשים לב כאשר בוחרים בשר? מהו בשר ''עגל חלב''? כיצד מבעירים אש חזקה במנגל? איך מיישנים בשר בבית? השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו, איציק פיינשטיין, מציג מספר טיפים ועצות מעשיות בכל הנוגע לעולם הבשר
''לאחר המרק והלחמניות, הגיש לנו השף מנת צ'ילי קון קרנה, תבשיל חם ומהביל של בשר טחון, שעועית וירקות בתבליני פפריקה וכמון. לשדרוג המנה, הוא המליץ להוסיף פפריקה מעושנת...'' נעמה הלוי, חולקת חוויות מסדנת בישול בפורשף
''אוהבי הקדרות מבשלים אורז מבושם, נזידי עדשים ותבשיל חומוס ותפוחי אדמה. אוהבי האפייה לשים בצק לצ'פאטי – לחם הודי המזכיר מצה...'' יעל עפר השתתפה בסדנת בישול הודית באננדה ונהנתה משלל צבעוניות וטעמים הודים מסורתיים
''הרגשתי אושר צרוף כשהשף ביקש ממני לעסות את נתח האנטריקוט עב הבשר ביחד עם שמן זית, ומשם לקחת אותו באהבה אל רשת הגריל...''אדווה גן סתיו הרגישה באימפריית הבשר כאשר השתתפה בסדנת קרניבורים בפודסטפס
''כיצד יודעים שהבשר טרי? מה זה בשר מיושן? אומרים לכם שזה בשר עגל. איך תדעו שלא מדובר בפרה זקנה?...'' יעל עפר השתתפה בסדנת ניחוחות חורף מהבילים בלגעת באוכל, וקיבלה טיפים וכלים מעשיים כיצד להתנהג ולעבוד עם בשר
מסיק הזיתים, הנערך במהלך חודש נובמבר, הוא הזדמנות מצוינת לדבר על סגולותיו של שמן הזית. בשביל ארז קומורובסקי, מייסד רשת לחם ארז ובית הספר לבישול גלילי, זו הזדמנות מצוינת לערוך סדנה בנושא איכויות ושימושים בשמן זית
''כבר בהדגמת המנה הראשונה, מגיע הרגע בו היא מפתיעה אותנו בטיפ שהוא אבן היסוד החשובה ביותר של שיטתה: כיצד לטגן בכמות שמן מינימאלית כמות אדירה של בצל...''. יעל עופר גילתה בסדנה של שוש שטיינוביץ איך מבשלים גורמה, ונשארים לייט
''התחלנו במתאבן שהיה גם מקורי, גם מהיר וגם טעים – רול של נייר אורז עם סלמון טרי, פפאיה וירקות ברוטב פונזו. מנה קלה להכנה ועם זאת מרשימה ביותר – בדיוק מה שאני צריכה''. אדווה גן סתיו למדה בספייסס שבישול אסייתי זה לא רק ווק
''ההכנות בשיא. כל הגזרות במטבח מתחממות. הפוקצ'ות נכנסות לתנורים, על הכיריים מרתיחים מים לפסטה, נתח הסינטה נצרב על המנגל בחצר וגם השוקולד מומס בחום הלהבות...''. יעל עופר למדה דרך הידיים, בסדנת בישול איטלקי בשרי בפודסטפס
''רון הקפיד להסביר במקביל לעבודתו כל צעד וצעד, דחף את החברים ועודד שנשאל שאלות, וניתן היה לראות כל הזמן את המתבשל, דרך המראה הענקית והיעילה אשר מעל למטבח...''. אשתו של אבי גוטריימן שלחה אותו ללמוד להכין בשר בספייסס
"בין ביס לביס הצלחנו לשמוע איך אסור בשום אופן להפשיר בשר במיקרו, ובכלל – אולי מספיק לאפסן בפריזר כמויות בשר שיספיקו עד סוף המצור?..". אדווה גן סתיו קיבלה שיעור לקרניבורים מצטיינים, בסדנת הבשרים של אל גאוצ'ו
''גרגרי החרדל השחור מתפצפצים במחבת ומפיצים ארומה נהדרת. הג'ינג'ר הטרי, הפלפל החריף והכוסברה הופכים את האווירה לאקזוטית ומסעירה...''. יעל עופר, שויתרה בעבר על הטיול בהודו, פיצתה את עצמה בסדנת בישול הודי בצ'אנטי
על דרך המסחר העתיקה דרך המשי נסחרו לא רק בדים, בשמים ואבני חן– אלא גם סודות קולינריים. השף ישראל אהרוני מסביר מה הקשר בין פסטה לדים-סאם, ומחלק מתכונים רלוונטיים, בשתי סדנאות מיוחדות שיערכו בסניפי לגעת באוכל
''את נתחי הסינטה המגולגלים עם הפלפלים הקלויים הוא הכין באותה קלות שבה אני מכינה טוסט...''. שירי טוב הייתה אמורה ללמוד לבשל בסדנת בשרים ורטבים של ספייסס, אבל העדיפה לפנטז שהשף רון שפאץ מכין לה ארוחת בוקר
במהלך שלושת סופי השבוע הקרובים, בין התאריכים 30 בנובמבר ועד 15 בדצמבר 2007, יערך פסטיבל טעם כנרת, הכולל מגוון סיורים חוויתיים ואירועים קולינאריים, ובהם גם סדנאות בישול ייחודיות. הנה פירוט על כמה מהן