Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול> קרניבורית למתקדמים: סדנת בשרים
לחם בשר הרצליה

קרניבורית מתקדמת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בין ביס לביס הצלחנו לשמוע איך אסור בשום אופן להפשיר בשר במיקרו, ובכלל – אולי מספיק לאפסן בפריזר כמויות בשר שיספיקו עד סוף המצור?..". אדווה גן סתיו קיבלה שיעור לקרניבורים מצטיינים, בסדנת הבשרים של אל גאוצ'ו

אני צריכה להזכיר לעצמי לעיתים קרובות יותר שהחיים אף פעם לא מפסיקים להפתיע. אם עד לשבוע שעבר הייתי מוכנה לפסול כמעט אוטומטית כל מה שקשור בעיר בת ים מבלי להקדיש לכך מחשבה שנייה - הרי שבזכות סדנת הבשרים באל גאוצ'ו בת ים אליה הזדמנתי, ארבעה ימים לפני ליל הסדר (לא ידעתי מראש עד כמה העיתוי יהיה מבורך ועל כך עוד מעט) הבנתי כמה טעיתי עד היום. עוד לפני שהגענו לאל גאוצ'ו, נצנצו שובלים ארוכים של אורות לאורך טיילת מרשימה המאוכלסת בתי מלון, מסעדות ובתי קפה לרוב. אוירה תוססת ונעימה קרצה לנו מכל עבר. רחש גלי הים עשה לי חשק לבוא ולבדוק את החוף גם בשעות היום.

סדנת הבשר של אל גאוצ'ו מתקיימת על מרפסת המסעדה הפונה אל הים. שולחן בצורת האות ח' ערוך לתפארת חיכה לקרניבורים החובבים שיתפסו את מקומם אל מול כוכב הערב – השף איציק פינשטיין. השף איציק העביר לנו בבקיאות מרשימה, שטף רב וחיוך רחב ערב מרתק, מלא הומור, גדוש טיפים ומידע חיוני לטורפים שכמותנו (שכמעט ולא יכלו לחכות עד יישום החומר הנלמד במטבח הפרטי בבית), וכמובן - בשר משובח.

הסדנא מתנהלת לאורכה של ארוחת ערב שהתחילה בפוקצ'ה טרייה ומטבלים מעניינים (אריסה מרוקאית, סלט שעועית לבנה ואדומה וקישואי כוכב קטנים כבושים) וקרפצ'יו פילה בקר מצוין. יין ומשקאות קלים זורמים אל השולחן, יחד עם צלחות גדושות בצ'וריסו ואמפנדס ממולאים בשר, תירס או פטריות שקצת מפריעים להתרכז ב"שיעור". בין ביס לביס הצלחנו לשמוע איך אסור בשום אופן להפשיר בשר במיקרו, ובכלל – אולי מספיק לאפסן בפריזר כמויות בשר שיספיקו עד סוף המצור? לכולנו יש במרחק הליכה קצב חביב או סופר מאובזר, אז למה שלא ניגאל מבשר ששכח כבר מזמן את מראות האחו? ובאותו נושא, אולי די כבר לקנות בשר שנמכר לנו כשהוא טומן בחובו אחוזים ניכרים של מים? (אתם תמיד נוהגים לשלם 50 ש"ח לליטר מים?).

למנות העיקריות הוגשו לשולחן, על גבי אסכלות קטנות מלאות בגחלים לוחשות, נתחים עסיסיים של אנטריקוט, אסאדו, סינטה, פילה וסטייק פרגית. הבשר היה מצוין, אם כי אני חייבת להודות שאת הפרגית לא טעמתי (תראו לי אדם שפוי אחד שידחה אנטריקוט בשביל פרגית, צעירה ככל שתהיה...). איתו קיבלנו גם פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות שתובלו בשום כתוש, מלח גס ופטרוזיליה קצוצה וגם חצאי תפוחי אדמה אפויים.

גם קינוחים היו שם, במהלכם היינו כבר שקועים בשיחה ערה על מסעדות ומתכונים (זה מה שקורה ששמים שף וארבעה עשר מכורים לאוכל בחלל אחד). באוטו בדרך הביתה כבר תכננו את ארוחת ליל הסדר. תודה לך, שף פינשטיין, על שבזכותך נגסנו השנה בין מה נשתנה לחד גדיא, בנתח סינטה במשקל שלושה קילו שיושן, תובל ונצלה כהלכה לכדי רוסטביף יוצא מגדר הרגיל.

אל גאוצ'ו
בן גוריון 99, בת ים.
03-5536575

לחם בשר הרצליה אירועים חדש