כל מי שסובל ממערכת עיכול רגישה יודע שהמכה ה-11 של פסח, זו שלא כתובה בתורה, היא כאבי בטן הנגרמים מעודף המצות. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ממליצה על תפריט כשר לפסח, לסובלים מגזים, עצירות וכאבים. ויש גם מתכון
לרבים מאיתנו, ארוחת הצהריים או הערב היא הדבר הזה שאוכלים לפני הדובדבן האמיתי שבקצפת – הקינוח. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה ממה מורכבים מרבים הקינוחים, ואיך אפשר ליהנות מהם בלי ייסורי מצפון. כתבה שישית בסדרה
תפוחים נחשבים למזון בריא, מזין ודל בקלוריות, המכיל ויטמינים וסיבים תזונתיים, ויעיל כטיפול במצבי שלשול, חום, דלקות עיניים, שריטות ועקיצות. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מסבירה למה כדאי לאכול תפוחים, מעבר לטעם
הילדות הוא הזמן הטוב ביותר להרגיל את הצאצאים לאוכל בריא, רזה, מזין וטעים, ולטפח בהן הרגלי אכילה נכונים לכל החיים. הדיאטנית מיה בן אפרים מביאה שיטות בישול מומלצות לארוחות צהריים שילדים אוהבים. ויש גם מתכונים
שתיית אלכוהול באירוע, או כוסית לפני השינה, יכולה לשפר את מצב הרוח, ולהוריד את הסיכון להתפתחות מחלות שונות. אבל בכמות מוגזמת, היא עלולה להיות מסוכנת, ועוד לא דברנו על הקלוריות. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה
קפאין, בקפה או קולה, נחשב לסם הנפוץ ביותר. הוא ממריץ ומעורר– אבל בכמויות גדולות עלול לגרום להתמכרות, הרעלה ואף מוות. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה עושה הקפאין בגופנו, כמה מומלץ לשתות וממה כדאי להיזהר
כיום ארוחות עסקיות הפכו לדבר יומיומי, כלכלי ורווחי. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה את משמעות האכילה בחוץ על בסיס יומיומי. ממה יש להיזהר, איך להישמר, על מה לוותר ועל מה לא. כתבה שלישית בסדרה
שוב נשנשתם במהלך הישיבה? שוב נשבעתם לעצמכם שהפעם לא תיגעו בקרואסונים, בבורקסים או בעוגיות, ובסוף – טחנתם בלי חשבון? הדיאטנית מיה בן אפרים מנסה להסביר למה זה קורה, וגם נותנת טיפים למניעה. כתבה שנייה בסדרה
הסינים טוענים שהאורז, הנחשב מאוזן מבחינת אנרגטיקה (לא מחמם ולא מקרר), מתאים לכל תפריט ולכל ארוחה. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מסבירה מה כל כך טוב באורז, סופרת קלוריות, וגם מספקת מתכון טעים ובריא
ארוחת בוקר ישראלית אכן מכילה את מיטב תוצרת הארץ: מיץ תפוזים, לחם טרי, גבינות וירקות. אבל מרכיביה מכילים לא פעם הרבה מאוד קלוריות ושומן. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מרכיבה ארוחת בוקר נכונה. כתבה ראשונה בסדרה
וגם פרי חמאת בוטנים, דלעת ערמוני חורף, פסיפלורה ענקית, קקטוס שאוכלים בסלט, ירקות שמגדלים לבד במקרר, דלעת אישית ומיני-אבטיח. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ביקרה בתערוכה החקלאית ארגומשוב, וחזרה נפעמת
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
התה התגלה במקרה כשעלים שלו עפו לכוס המים של הקיסר הסיני, העלים המשמשים להכנת התה נקטפים ביד, וחליטות צמחים אפשר לעשות גם בבית. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מביאה עובדות שכדאי לדעת על תה וחליטות צמחים
מתלבטים מה להכין לילד לארוחת עשר? הילד מתלונן שנשבר לו לאכול כל הזמן את אותו הדבר? הנה כמה עצות לארוחת בוקר מגוונת, מזינה וטעימה, שיפתו גם את סרבן האוכל הגדול ביותר. בשיתוף דיאטנית יוניליוור, אורנה לוי.
כמו בכל פעם שהיא בפריז, גם הפעם מצאה ליאורה חוברה שוק קטן ומגניב – השוק של רוב מופטאר, בו ניתן למצוא מגוון של דוכני מזון, ירקות, בשרים, גבינות משובחות, מאכלי ים, שוקולדים, שמן זית, מסעדות איכותיות ועוד.
צמחי תבלין כלימון ולואיזה לא רק מריחים נפלא וטעימים במשקה. יש להם גם סגולות בריאותיות. בלואיזה, למשל, יש חומרים המסייעים לבעיות עיכול ולמניעת סרטן, ולימון יעיל כנגד שיעול, עקיצות ודלקות גרון. עוד כמה סיבות לצרוך אותם
בחופש לא טוב להיות בדיאטה. הדיאטנית ליאורה חוברה הפסיקה לספור קלוריות, ונסעה לעיירת הסטודנטים הבריטית קיימברידג', לבחון האם זה נכון שהבריטים לא יודעים לאכול. היא דווקא גילתה שם כמה הפתעות קולינאריות משובחות
גוף האדם מפסיד במהלך הלילה כ-500 מ''ל נוזלים, בנשימה וההזעה. בארוחת הבוקר אנו מחזירים נוזלים לגוף, ומטעינים אותו באנרגיה לקראת היום החדש. לימור בן חיים, דיאטנית קלינית, מסבירה מה כדאי לאכול בארוחת הבוקר, ולמה
למרות שבשנים האחרונות הן הפכו לנפוצות יותר, הסתיו הוא העונה האידיאלית לבישול עם פטריות. ליאורה חוברה מספרת למה כדאי לאכול אותן, מפרטת את סוגי הפטריות השונים, ומביאה טיפים לבישול עם פטריות, טריות ומיובשות
אם אתם מבולבלים מהמסרים המנוגדים לכאורה לגבי שומן ובריאות, או אחוזי אשמה על כך שאתם נהנים ממזונות עתירי שומן - אתם לא לבד. בכתבה זו נגלה לכם איך אפשר ליהנות משומן – מהסוג המועיל של השומן עד השומן החיוני
זוהי תופעה מוכרת: הדיאטה הולכת טוב, אנו יורדים במשקל, ואז מגיע החג, ופתאום אנחנו עם שלושה קילו עודפים. במקום להתייאש מראש ולדחות את הדיאטה לאוקטובר – הנה כמה טיפים שיעזרו לשמור על המשקל בתקופת החגים
בטור הקודם ציינו פה את חמשת המזונות הטובים ביותר, ובהם יוגורט, סיבים תזונתיים, פיגמנטים, עשבי תיבול ומים, מהם כדי להרבות באכילה. עכשיו, אחרי שהבנו מה הכי כדאי לאכול, רצוי שנדע גם ממה רצוי להתרחק כמו מאש
בעומדנו מול מדפי הסופר, אנו תוהים לא פעם - מה הכי כדאי לאכול? איזה מזונות הכי בריאים, הכי מזינים, הכי ייטיבו עם הגוף? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מונה את חמשת המזונות הטובים ביותר, שמומלץ לצרוך מדי יום
כולנו אוהבים לנשנש מפעם לפעם עוגיות, ממתקים, חטיפים, פיצוחים או פירות. לא בטוח שכדאי לנו. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה לא, וממליצה על תחליפים
הרזיה אמיתית, מגלה הדיאטנית ליאורה חוברה, לא מודדים בשקילה. טור מנומק על כל שיטות המדידה שיתנו לכם את תוצאות האמת של הדיאטה שלכם