"רוצים עוד? אז מה דעתכם על טרטר פארידה, מעוטר בסלילי קולרבי, רוטבגה, גרניטה פלפל ירוק חריף ברוטב יוגורט וטרגון?..." מיה ואדם בר במסעדת שקוף: הבילוי בשקוף הוא חוויה שעוטפת אותך בהדרגה, ומכל הכיוונים והחושים
"הצלחת שלי הורכבה ממנת פירה גדולה ועליה נחה צלע של חזיר עסיסית וריחנית ברוטב בייקון וסיידר וקישוט של ענף טימין..." אמיר נהרי מתרגש במסעדת סרגוס בתל אביב – אחראית לעשיית המבורגרים מעולים ולחמניות עסיסיות
"הנתח צרוב קלות מבחוץ והולך ומאדים כלפי פנים, עד כמעט נא בחלקים המקיפים את העצם, עם ארומה נקייה ומרקם נגיס מאד..." שפרה צח מתפייטת על הטי-בון של מסעדת עד העצם שבהרצליה ויחד עם בן זוגה מחסלת את כל הבשר עד העצם
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
יש מסעדות שמכינות בשר ויש מסעדות שבשר הוא מה שהן מכינות. השנה הן החליטו לגלות לכם איך הן עושות את זה: הנה מתכונים לבשר כמו שאתם אוהבים לאכול אותו – מהמקצוענים. אז באיזו מסעדה אתם הכי אוכלים לאכול בשר?
יעל ברקוביץ' מרשימה חברה נדירה במסעדת מודרן השוכנת במוזיאון ישראל בירושלים. במוזיאון, שעבר שיפוץ נרחב, נבנתה המסעדה החדשה, שמשקפת, כמוהו, שילוב בין המקומי לקוסמופוליטי עם מטבח ירושלמי בשילוב עם נגיעות מיוחדות
"השייטל מגיע עבה, עסיסי ולעיס, ומשתף אתנו פעולה בצורה נהדרת. פילה היען אדום ורך מאד, ובשרו מעט מריר יותר מבשר הבקר – ולכן מוחמא במיוחד מרוטב הצ'ימיצ'ורי שמוגש עם המנות..." מיכל גיא במסעדת רק בשר בחיפה
הגליל הוא אסופת הרים וגבעות המכוסים חורש טבעי ומטעי זיתים, פסיפס מרתק של דתות, עדות ותרבויות שונות. תמצאו כאן תצפיות מרהיבות, נופים מרתקים, בתי נופש קסומים וכמה מהמסעדות המעניינות ביותר בארצנו הקטנטונת
"מסעדת נחלים ממוקמת בפינת חן, על גדות נחל החצבני, ממש רגע אחרי שהוא מתמזג עם הדן. מי שהתמזל מזלו והוא יושב באחד השולחנות בחוץ, גועשים המים מול עיניו והרחש שלהם נשמע ברקע..." עיינה גל שואפת טבע במסעדת נחלים
אם השנה ההורים החליטו שהם נוסעים לחו''ל ומוותרים על הסדר בבית הדודים, אם החלטתם לחסוך מעצמכם את שיפוץ החגים, או אם אתם פשוט מעדיפים לשבת בנינוחות בזמן שאחרים מגישים לכם, מצאנו בשבילכם מסעדות לליל הסדר
בקינוח זה מתחיל להסתבך. חל איסור ייצוגי על הכנת מאפים מתוקים, ועל עוגת המצות המסורתית היינו מוותרים. מה עושים השפים בחג הפסח? ליקטנו בשבילכם את מתכוני הקינוחים הכשרים לפסח הטובים ביותר מהנבחרת המובילה
אתם יכולים להשאיר את הסירים המהבילים לאלו שזה המקצוע שלהם, לתת להם גם לרחוץ, לחתוך, לשטוף ולהזיע באופן כללי. בזמן שהם יכינו לכם ארוחת חג מושלמת, תוכלו אתם ליהנות מיום אביבי ולחזור כשהאוכל יהיה מוכן. הנה הצעות
אדם בר חובב המכשפות קופץ עם המטאטא על ההזדמנות הראשונה לאכול במסעדת באבא יאגה שברחוב הירקון בתל אביב. כאן הוא מוצא את מכשפת הבית של כל הארצות הסלאביות כמו גם מטבח רוסי מסורתי עם גיחות לקווקז ונגיעות קלאסיות
התחדשנו באפליקציית אייפון, ואתם מוזמנים להוריד אותה לשימושכם האישי. אז מה יש לנו כאן? מידע על מסעדות, ברים ובתי קפה? יש. המלצות? יש. הזמנת מקום בלחיצת כפתור? יש. מיקום כל המסעדות מסביבכם? יש. ומה עוד? יש עוד
מיכל גיא (קרניבורית אנינת טעם) מבלה ערב כהלכה במסעדת NG שבנווה צדק, תל אביב. ביום א' הראשון של כל חודש (3 באפריל בשבילכם) נערכת כאן ארוחת ברברים, שבה חייבים לאכול את הבשר עם הידיים. חוויה קמאית כבר אמרנו?
"פרוסות הדג העבות נתונות ברוטב לימוני על בסיס של ציר דגים, יין לבן וחמאה, ומלוות בשלושה סוגים של פטריות, בצלצלי שאלוט וארטישוק ירושלמי, שהפך נימוח וספוג בטעמי הרוטב..." שפרה צח, המטבח של יואב בר, מאראבו רמת גן
פסטיבל טעמים בעיר העתיקה מזמין אתכם לחגיגה של ריחות עתיקים, טעמים מסורתיים ואוכל אותנטי במסעדות שמעבר לשער יפו. החגיגה הקולינרית כוללת שוקי אוכל מסורתי, מסעות קולינריים שזורים בסיפורי אוכל, מופעי מוזיקה ומבצעים במסעדות
"כשאנו מגיעים לעיקרית, שואל המלצר רטורית: אנטריקוט? כי זהו הייחוד העיקרי של מסעדת לאנרטריקוט דה פריז, המתגאה בכך שהיא נאמנה למנה המקורית שפיתח השף פול ז'יסנט דה סור..." שפרה צח, לאנטריקוט דה פריז בהרצליה
"הסינטה, אגב, הייתה נהדרת – עשויה במידה הנכונה, עסיסית ומלאת טעם..." עיינה גל חוזרת למחוזות ילדותה במסעת פינגוין שבנהרייה. היא כבר חוגגת את שנתה השבעים, אך מסעדת הדגל של שדרות הגעתון ממשיכה לחדש את פניה
"'אנחנו אוהבים לחרוך פירות-ים רגילים (וגם קצת פחות רגילים), לתבל אותם בעדינות אבל ביצירתיות, ולשלב בהם רכיבים מפתיעים ואיכותיים'..." מיה ואדם בר מגלים מחוזות חדשים – מסעדת שילה בצפון בן יהודה, תל אביב
"כבר בכניסה אליה אנחנו מקבלים הבזקים חמים של צבעים כתומים וצהובים, צלילי מוזיקה ספרדית שמחה וריחות של מטבח עם הרבה צ'ילי..." אפרת רוזנטל מקבלת מנה הגונה של מקסיקו במסעדת מקסיקנה, בוגרשוב-בן יהודה תל אביב
"בלאק בר אן בורגר היא הרבה יותר מעוד מסעדת המבורגרים, היא מציעה מגוון גדול של מנות ומתאימה למגוון קהלים ואווירות. אבל בעיקר זאת מסעדה שבמחיר סביר מגישה אוכל טעים, טרי ואיכותי..." יובל בלנקובסקי, המטבח בירושלים
בימים הקרובים תערוך הרשות לפיתוח ירושלים פסטיבל למשפחות ברוח הילדות החורפית, שבמסגרתו תוכלו לחוות עם ילדיכם טיול בעיר המרגשת ובאותה הזדמנות ליהנות ממבצעים מיוחדים במסעדות רבות בעיר. בואו עם הילדים לירושלים
"את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות מהקולינריה הצרפתית במסעדת ביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה, ירושלים
"אלו שלו, מתברר, כוללות גם שלוש שנים בטורינו, שם התאהב באוכל האיטלקי. אבל זה של גוסטו, כך אמר, אפילו טוב יותר..." שפרה צח פוגשת במסעדת גוסטו האיטלקית שבתל אביב חבר ותיק, שמבין באוכל איטלקי. הכול נשאר במשפחה