חזרת ביניים לשגרה: מסעדת הבית של מלון הבוטיק וילה כרמל, חיפה, חוזרת בקלילות לשגרה עם ארוחה עסקית מוצלחת בלב גינה רומנטית ורגועה. התפריט מצדו מציע מגוון בשרים משובחים, סלטים ועוד שאר מנות שף לנחיתה רכה
ארבעה מתכונים למאכלי רימון, כי רימון זה הכול: שפע, מיץ, טעם וריח; מעכב חמצון, מעכב סרטן, מונע טרשת עורקים, מסייע לזרימת דם תקינה, מצוין לחולי אנמיה, ואפילו קליפתו מונעת זיהומים. שתהיה לכם שנה שופעת כרימון
"על מגש פלאפלייה הוצבו שני חצאי פיתות ובתוכן קציצות דג קוד עסיסיות שהוכנו עם עשבי תיבול וחצילים, לוו בסלט ישראלי ומעליהן לבנה וקמצוץ לימון שהוסיפו חמיצות מעודנת..." שעת בין ערביים, ויעל ברקוביץ' בבראסרי עין כרם
ערב ראש השנה זו המצאה נחמדה, אבל הערב שאחרי ראש השנה הוא המצאה נחמדה לא פחות. אחרי כל הגפילטע פיש והתפוח בדבש, אחרי שתסיימו לשתות יין עם ההורים, קחו לכם כמה הצעות לבילוי אחרי החג, ותיכנסו לראש של ראש השנה
"כמו תמיד הוא נהנה מהנתח העסיסי שבלה רלה ג'פה יודעים לעשות בדיוק לטעמו. מנגד, מניפת המולארד בדבש שמוגשת לי מספקת את הרצון שלי בטעמים חדשים..." שפרה צח ובן זוגה חוזרים אל הטעמים של לה רלה ג'פה שביפו שוב ושוב
כדי שיהיה גם טעים בחגים: הכנו לכם רשימת מסעדות מומלצות מצפון ועד דרום – ליד השוק או מול נוף הררי, במרכז הכרך או בפריפריה חשוכה, בשר על האש או פרובנס בצלחת, מקומי אותנטי או זר. במסעדות הישראליות יש יום-יום חג
"המראה החגיגי במיוחד נראה כמו מסיבה שכולם הגיעו אליה - צלעות כבש, פרגיות, קבב, כבד, חזה עוף עטוף מרינדה ואפילו אנטרקוט במיטב מחלצותיו..." שירלי רחמים אוכלת בשר משובח במסעדת הטאבון והמנגל ברעננה – אחת משלוש
מסעדת בשרים שבעפולה מציעה ארוחות עסקיות במהלך היום, מפגש חברים בשעות הערב, מופעי אמנים ותרבות, מקום לאירועים פרטיים ולכנסים. בתפריט – מנות כשרות ויצירתיות, קרנבל בשרים ואסאדו ארגנטינאי ומחירים הוגנים
"מלבד ייצור עצמי של דבש זני איכותי (השנה, לדוגמה, פיתחו כאן דבש אבוקדו מעניין), מציעים למכירה אצל שי ספקטור פריטים נוספים, שהערכים שמנחים גם אותם הם עבודת יד וייצור עצמי..." על הכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות
עונת החגים קרובה אלינו יותר מתמיד, הנה הזמן להוציא את נעלי ההליכה ולצעוד בשביל המוביל אל המסעדה האהובה עליכם. לאלו מכם שיש בכוונתם לפקוד את הגליל בחגים הקרובים, אספנו כמה מסעדות אזוריות. שתהיה לנו שנה טעימה
"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר
תנו לעצמכם מתנה לחג, ואם האורחים יבקשו, תוכלו לכבד אותם גם: עוגת דבש או שוקולד, מארז מתוקים או בקבוק יין. הנה לכם כמה המלצות כי הוא כבר בפתח ואנחנו יודעים שעדיין לא הספקתם לקנות את כל הדרוש. שנה טובה
"מגדיר את עצמו כסביצ'ריה-לטינו-בר. השף ניר דגן יצר תפריט ששואב את השראתו מהמטבח הלטיני החדש, המבוסס, מצדו, על המטבח הדרום-אמריקאי לסוגיו יחד עם השפעות אוריינטליות..." שפרה צח בקאסה נובה, במבנה עתיק בנמל יפו
"לוקחת את הסלים, קמה מהשולחן ויוצאת את המסעדה שמעט השולחנות שלה עטויים מפות פלסטיק משובצות, שקירותיה כתומים ועיקר הקישוטים שעליהם מתמצה בתעודת כשרות שמנפיק המשגיח..." אורית איציק, ד"ר מפרום – טוב בשוק הכרמל
דבש, רימון, יין ותפוחים הם אמנם סמליהם המובהקים של ראש השנה, אך למרבה המזל ניתן ליהנות מסגולותיהם גם בימי חול. אז איך תעשו לכם ראש השנה כל השנה? בעזרת מסעדות המשלבות את המאפיינים האלו בצורה כל כך יפה במנות שלהן
פפרדלה, חונק כמרים, גורגונזולה, בולונז, ניוקי, ריבוליטה, קנלוני, לזניה, בזיליקום, פיצה, סרדינים, פנה קוטה – אחד מאלו בטוח עושה לכם את זה (אם לא כולם). הנה לכם מסעדות איטלקיות מומלצות שמגישות אוכל איטלקי בנה-בנה
מסעדת מודרן ממוקמת במוזיאון ישראל ומציעה מטבח ירושלמי עכשווי מול נוף עמק המצלבה והכנסת. התפריט – משתנה בהתאם להיצע השוק, והיין – מקבל מקום של כבוד. בימים א'-ה' מוצעת כאן גם ארוחה עסקית משובחת, ממיטב המנות
הכנו לכם מתכון מנצח להרמת גבות ולספיגת קריאות התפעלות. הנה מתכונים ממיטב השפים והמסעדות, לשימוש ביתי על שולחן החג. אז מה בא לכם? קדירת לוקוס פלרטטנית? עוגת דבש ובירה שחורה? שוט בננה רום טרופי? חג שמח!
צדק חברתי: מי שמאס בבישולים, מי שמעדיף שנת צהריים על פני סירים מהבילים, מי שמעוניין בארוחה מוכנה, חמה ואיכותית שמלכתחילה לא היה מכין בעצמו – ראש השנה הוא הזמן למימוש הזכות הבסיסית שלכם. הנה מדריך לאוכל מוכן
"כמו בטרטוריות האיטלקיות או בטברנות היווניות – גם המזה הקפריסאית של צ'בי (צ' בסגול, ב' דגושה) כץ סובבת סביב דמותו המיתית של בעל הבית..." מיכל גיא מעבירה ארבע שעות בארוחה אצל צ'בי ביישוב שעל שברמת הגולן
מי אמר שגם השנה צריך שוב לבקש כסאות מהשכנים, מי אמר שגם השנה צריך שוב לקנות סט מצעים למארחים, ומי אמר שגם השנה צריך לאכול סלט מיונז ועוף עם תפוחי אדמה? לא תעדיפו לבלות את ערב ראש השנה בתרנגול הכחול או במאראבו?
בראש של המסעדה היהודית בבני ברק: מחאה חברתית וצרכנית שכוללת הימנעות מעבודה קשה במטבח כמו גם מרשתות הענק, חזרה לאוכל היהודי המוכר והטוב ולאיכות הכנה בלתי מתפשרת. ובעיקר: אוכל טעים וטוב לשולחן ראש השנה שלכם
מסעדת רסטובר, כמו לבה הפועם של שכונת רחביה, שבו היא ממוקמת, מסבירה פנים לאורחים גם בסופי שבוע, עד השעות הקטנות של הלילה. ומהתפריט היומי האיכותי והמשתנה תוכלו ליהנות גם בשעת צהריים במסגרת ארוחה עסקית משתלמת
אל האטריות המבושלות בסגנון תאילנדי מתייחסים בסלחנות בעת החישוב הקלורי, את הירקות המוקפצים סופרים כבעלי ערך תזונתי גבוה והמנה כמעט תמיד גדולה ומתאימה למשלוח. מה הפלא שכשאומרים משלוחים מתכוונים ל"משלוחים תאילנדי"
"סצינת הדו-קרב: המלצר ממליץ על עלי זוקיני צרובים במילוי גבינה צרפתית, מנהל המשמרת מחזיר קונטרה עם פרחי ארטישוק פריכים, זוקיני! ארטישוק! עוד רגע יתנופפו מזלגות באוויר, או אז מכריעה הגיבורה... שפרה צח, סרט בפדריקו