עוזי בשן סועד את לבו במסעדת בית מהא ששוכנת בעכו העתיקה והיפה, מול החומות שעל הים. לא עוד חומוס ודגים, אלא מטבח פיוז'ן שמצטיין בהכנת מאזות, שרימפס וכנאפה – שמוגשים לצד ערק איכותי בטעמי הבית. נתראה בצפון
חוזרים הביתה לקלאסיקה נושנה: גריל 443 בצומת שילת. למה? בגלל הבשרים, הסלטים והמחירים הנוחים. ולמה עוד? בגלל הקציצות, החומוס והקבב. וגם – בגלל הארוחה העסקית
גלוטן - החלבון שנמצא בדרך כלל בחיטה, שעורה, שיפון ושאר דגנים, זה שלמעשה אחראי על ייצור הלחם, מהווה בעיה רצינית לחלק ניכר מאתנו. לשמחתנו, יש מי שמתחשב בצרה הזו. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות ללא גלוטן
"צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס..." דניאל לוין, שמסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מהנוף שנשקף מהמשרד שלו, מגיע לארוחה רומנטית וכשרה. אין סתירה
"האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה..." גיא סופר, ערמונים, מושב סגולה
מנות חדשות במסעדות: לבן בסינמטק ירושלים מתרעננת עם פסטות, סלטים, פיצות ויקנוחים חדשים, ברביס באילת ממשיך להמציא המבורגרים חדשים והפעם מ-100% שר אנטרקוט טחון, ומסעדת הדגים בעין גב מציעה דגים חדשים של קיץ
היא כבר העיר החמישית בגודלה בארץ, שמתפארת ברצועת חוף יפהפייה, בבריזת ים תיכון וברחובות נקיים. ומה עוד? כן, האוכל טוב. בשביל הפעם הבאה שתגיעו לעיר, אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות באשדוד
"אינרי הם כיסים זהובים מטופו, שמכילים את הרכיבים הרגילים – אורז, ירקות ודגים, רק שנוח להחזיק אותם, כמו פיתה קטנה..." במקום לצאת מכיפת המזגן בבית, דניאל לוין הזמין משלוח מניו בר סושי שבצפון תל אביב
שעת ערב במסעדת מעלות שבירושלים היא תמיד נעימה, ובמיוחד בערבים שבהם מוסיקת ג'אז חיה מתנגנת על המרפסת. אבל מהמטעמים של השפים גד יערי וישראל בכר אפשר ליהנות גם בשעת צהריים, ועוד בארוחה עסקית משתלמת
כשאתם יוצאים מהמרכז צפונה, אל תשכחו לנפנף לשלום ללחות המכבידה. עכו, עיר הנמל ובריזת הים, מצטיינת לא רק בכנאפה אלא גם במאכלי דגים. ובכן, לפניכם המלצות למסעדות דגים בעכו, ושנעבור את הקיץ בשלום
תודו שחיכיתם וחיכיתם לו בכיליון עיניים, והנה הוא כבר כאן: סוף שבוע שלם בסימן ט"ו באב מתחיל כבר הערב. אספנו בשבילכם המלצות אחרונות למסעדות – מהרו אם אתם רוצים להשיג שולחן
משנכנס אוגוסט סימנו את קו האמצע של הקיץ. הגיע הזמן לעשות אתו משהו, והנה כמה הצעות לפעילויות בירושלים: פסטיבל תיאטרון בובות, יצירתו של המעצב רון ארד והעפיפוניאדה. אל חשש, המון מסעדות בירושלים מחכות לכם גם
"את עוזיאלי, איש האתרוגים המיתולוגי, אסור לפספס, הוא רוקח כבר שנים מבחר מיצי אתרוגים, פסיפלורה, אשכולית אדומה ושקדים, ומשלב בהם הבטחות..." שירלי רחמים מצטרפת לסיור המודרך של "ירושלמית" בשוק מחנה יהודה
שפרה צח, כתבתנו במרכז, עושה את כל הדרך מתל אביב מזרחה, כדי לדווח על מסעדות חדשות בירושלים (וגם על כמה שאנחנו מכירים). סלט חלומי הורס, חינקלי מאודים, מדליון פילה בקר ברוטב יין - כבר אמרנו ששווה להגיע לירושלים?
בלב ירושלים, מרחק הליכה מהכותל המערבי, מסעדת נויה היא כשרה למהדרין. השף גינדי נזיה הוא שאחראי לתפריט המסעדה, שכולל פוקצ'ות מפורסמות ומאכלי בשרים מובחרים. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת
לפני שנפנה אל רשימת עשר המסעדות הכי רומנטיות בארצנו, נאמר שהעובדה שהיא אינה כוללת שווארמיות, פלאפליות, פיצוציות או ברים שכונתיים קטנים, אין להפחית מהרומנטיות שיכולה לפרוץ גם בהם. ועם כל הכבוד, ויש כבוד:
בשבוע הבא נחגוג את ט"ו באב. הנה הקדמה קצרה עם חלק ממה שמציעות לנו המסעדות. מה עושה לכם את זה? בלוני הליום אדומים שמקשטים את המסעדה? מנה עיקרית זוגית? קינוח שופע שוקולד שאחריו מלקקים את השפתיים?
מתכננים ערב רומנטי בבית? אספנו בשבילכם מתכונים לט"ו באב משפים וממסעדות. עכשיו תוכלו להפגיש כפיות בתוך הסופלה וללגום מאותה כוס קוקטייל. באהבה
"אם יהיה רע, והמיסים עוד יעלו, ובמוסקווה השערים יינעלו, והסוכר, גם הוא עוד יעלה במחיר, אנחנו לא, אנחנו לא נפסיק..." חיים חפר אמר מזמן ואנחנו, במקביל, אספנו בשבילכם המלצות למסעדות זולות וטובות. לכו-לם
יותר מהטעם הפיקנטי, יותר מהיצירתיות שגורמת לנו לשכוח שמדובר בסך הכול בירקות עם אורז, יותר מהמחיר הזול – האוכל ההודי הוא תמיד צבעוני וריחני, וזו סיבה מספיק טובה כדי ללכת למסעדה הודית. אז אספנו בשבילכם כמה המלצות
ב-27 ביולי תתחיל האולימפיאדה. אם במקרה, במקום לנסוע ללונדון ולצפות בטריאתלון ובהרמת משקולות בפארק או באצטדיון האולימפי, אתם נאלצים להישאר בארץ, הנה כמה ברים ומסעדות שמציעים לכם חוויית צפייה משודרגת – מרחוק
במסעדת 300 גרם שביישוב בצת הצפוני אוהבים בשר. אחרי תהליך של יישון ועישון, הוא מקבל טיפול ראוי ואז מוכן לכדי מנות שף משובחות – מטורנדו רוסיני ועד חזה אווז ברוטב יין ופירות יער. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית
אם המטבח שלכם לא ממוזג, אם אתם עסוקים או אם סתם נזכרתם בארוחת שישי מאוחר מדי. מי שעובד בשישי ינוח בשבת, ומי שקונה לעצמו אוכל ביתי בתל אביב, יאכל להנאתו אפילו כל השבוע. ארבע מסעדות שמציעות אוכל ביתי בתל אביב
"הדג א-לה-קרטוצ'ו הוא אחת ממנות הדגל של רוסטיקו. מדובר בפילה דניס מרופד בכל טוב: ניוקי, עגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול, שמבלים בילוי לוהט בתנור, מוגנים במעטפת כפולה של נייר ונייר אלומיניום..." אדם בר, רוסטיקו
שפרה צח: "אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה..." מארוחת הבוקר של בריבה בנמל תל אביב