"סלט פלנייה – סלט מתקתק המכיל חסה, אננס טרי (תענוג!), קולורבי, אבוקדו, שרי, בצל סגול ופקאנים ברוטב ויניגרט, שקשר את המרכיבים והחמיא לכל אחד מהם בנפרד ולכולם ביחד..." בין שלל מסעדות בתל אביב גיא סופר-זמרני בחר להעביר ערב חם וקייצי במקסיקנה: מרגריטות צוננות, אוכל סוחף ומוזיקה שמכניסה לאווירה שמחה וכיפית
"מנת האספרגוסים שבושלו בצורה מופתית הוגשו על קרם של גבינת עיזים מעושנת שהוסיפה מרקם וטעם מעניינים מאוד. הגבינה אם תהיתם, גם היא מהאזור ומגיעה מחוות הר הרוח הסמוכה..." יונתן שטרנברג בארוחת טעימות מיוחדת במטבח של רמה ביישוב נטף. חוויה של אוכל משובח, נוף משכר ואווירה ייחודית
חשק לבשר איכותי משובח? קניבר סניף קריית חיים, לוקחים אתכם הכי רחוק שאפשר: לסוואנות של אפריקה, לספארי בקניה ולשבטים באמזונס ומזמינים להנות מחוויה קרניבורית מלאת צבעים, ניחוחות וטעמים של הדבר האמיתי. הארוחה העסקית המוגשת בשעות הצהריים מתאימה לכל כיס, לא תבואו?
כל אחד והעדפה שלו למנת הדגים: מטוגנים, מבושלים, על הגריל או על הפלנצ'ה. במיוחד עבור אוהבי נפלאות הים ריכזנו חמש מסעדות דגים מומלצות מכל הארץ. אין כמו מנת דגים קלה ובריאה ביום קיץ חם
"חצילים מטוגנים קלות בטמפורה ומוקפצים ברוטב פיקנטי על בסיס היי-סין. המנה אכן פיקנטית, הירקות בושלו קלות אך פריכותם נשמרה..." כרמית אופק הולכת שבי אחר הטעמים המרתקים של טאיפיי, אסייתית חדשה בתל אביב
"פטוצ'יני, בעבודת יד כמובן, המונח על רוטב חמאת מרווה בתיבול עדין של שום, צ'ילי, בזיליקום וזעתר. בין פרוסות הפטוצ'יני העבות הונחו פלחי ארטישוק, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות..." קרין אביב בפגישת היכרות עם יאניביצ'י, מסעדת גלילית חדשה במושב בוסתן הגליל.
לחם יין, קפה-מסעדה וביסטרו בר ביהוד, מציע שילוב ייחודי של חדשנות, אוכל טוב ואיכות ללא פשרות. בתפריט יש סלטים, בשרים, פסטות, סנדוויצ'ים מושקעים, קינוחים מתוקים ובר יין עשיר. בשעות הצהריים תמצאו כאן מספר ארוחות עסקיות במחירים משתלמים. אז למתי קבענו בלחם יין?
"מדליוני גבינת עיזים מטוגנת בפנקו על פרוסת תפוח עץ ברוטב בלסמי, שקלעה באיזון מדוייק בין הארומה האופיינית של גבינת העיזים לטעמי החמוץ-מתוק של התפוח..." שפרה צח בבראנץ' מפנק ועשיר בטעמים ענוגים במטבח של איילת, יקנעם עילית
ה-25 ביוני הוא הלילה של המסעדות בתל אביב. השנה, אירועי לילה לבן יהיו בסימן מחווה לתרבות אירופה. עשרות אירועי תרבות, אמנות, מוסיקה, ריקודים ושמחה כוללת משעות הערב המוקדמות אל תוך הלילה. מסעדות רבות יציעו הטבות במחירים מיוחדים. הנה הצעות ללילה המיוחד במסעדות:
מאמר הסוקר את היתרונות והחסרונות - עריכת אירוע בבית או במסעדה?
"לפתע הגיחה מנה יפהפייה שלא הייתה מביישת אף מסעדת שף נחשבת, בדמות כיסוני רביולי חינניים, דקיקים למראה במילוי של תרד ופטה כבשים עם זרעי עגבניות טימין ויין לבן. תענוג צרוף..." חגית גרוס הולכת שבי אחר הטעמים המענגים והסוחפים (וגם אחר הקוקטיילים) של דה לוקאל בתל אביב
בין הסמטאות הציוריות סוחרים עדיין מציעים את מרכולתם על הרצפה ובחנויות קטנות. רק שלצד אלו מתהווה פה כבר זמן רב סצינה בליינית משובחת עם חיי לילה מעניינים, שפע של מסעדות בשוק הפשפשים, ברים ובתי קפה. שוק הפשפשים – לפני שייגמר
"נתח האסדו עובר תהליך של יישון ולאחר הצלייה נעטף ברוטב הבית על בסיס יין פורט. טעם מתקתק מלווה את הנתח, והוא מתעלה על כל מנה אחרת ברכות שלו..." קרין אביב מתענגת מהתפריט החדש והמגוון של מיט בחיפה
ירושלים מאכלסת בתוכה לא מעט מסעדות כשרות, אך לא תמיד קל לאתר את המסעדות האיכותיות המגישות אוכל משובח, מציעות שירות מוקפד, והכל באווירה נעימה תוך שמירה על דיני כשרות. אם גם אתם מאלה שואלים היכן ניתן למצוא מסעדות כשרות בירושלים כאלו שיספקו הנאה צרופה, אז הכתבה הזו במיוחד בשבילכם
"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים
חדשות מהמסעדות: מסעדת מודרן בירושלים משיקה תפריט עסקיות חדש, מסעדת קוצ'ינה תמר בתל אביב מציעה תפריט קיץ חדש ובפסטה פקטורי האיטלקית בחיפה מזמינים לארוחה ארוחה משפחתית לרעבים במיוחד
מדי יום מתבצעים חיפושים רבים אחר מסעדות מומלצות בתל אביב: בין אם בגוגל, בין אם ברשתות חברתיות שונות ובין אם דרך חברים - המגוון העצום של המסעדות התל אביביות וקצב התחלופה הגבוה יחסית שלהן יוצרים מצב שבו כמעט כל מי שרוצה לבלות במסעדה זקוק לעצה או המלצה.
רחובות היא אחד הישובים הוותיקים בארץ, כשכבר ב-1890 התיישבו על קרקעות שרכש במקום יהושע חנקין עולים בני העלייה הראשונה. בתחילת הדרך הייתה זו מושבה מנומנמת וכך למשל כשהייתה בת 25 מנתה רחובות פחות מ-1,000 איש (ולעומת זאת הייתה גדושה בפרדסים). לקראת סוף המאה ה-20 נהנתה העיר מתנופת פיתוח משמעותית, שנמשכת וביתר שאת גם במאה הנוכחית ובסוף 2013 כבר נספרו בה כ-125,000 איש.
תלפיות היא שכונה בחלקה הדרום מזרחי של ירושלים. היא תוכננה כמרחב מגורים פסטורלי וגדוש בשטחים ירוקים, שינתה פניה לאורך השנים וכיום היא כוללת גם אזור תעשייה שמשולבים בו מתחמי מסחר ובילויים. בהתאם כשמדברים על מסעדות בירושלים תלפיות היא אחת האופציות הראשונות העולות על הפרק שכן פועלים בה לא מעט מוסדות קולינאריים אהובים.
ירושלים היא עיר מגוונת מאוד ורבת פנים: חילונים לצד חרדים, יהודים וערבים, עשירים ועניים, בניינים גדושי היסטוריה מרתקת ולידם תוצרים מרהיבים של ארכיטקטורה מודרנית, קושי ורוך, 9 קבין של יופי אבל גם כיעור, מטענים כבדים מהעבר שמתמוססים לנוכח הרצון לחיות טוב בהווה והניגודים עוד רבים וטובים. גם בתחום הקולינארי עיר הבירה היא מקום מאוד מגוון, ובהתאם בכל רשימה של מסעדות בירושלים מומלצות תמצאו מנעד רחב של טעמים ומקומות בעלי אופי שונה לחלוטין - מסעדות המגישות אוכל רחוב פשוט וטעים שנזלל בעמידה, ברים רוויי אלכוהול ומנות שמתאימות לו, מסעדות יוקרה מסוגננות, מסעדות המתמחות בבשרים, מסעדות המיועדות לטבעונים ועוד ועוד. כמו כן כשמדברים על מסעדות בירושלים מחנה יהודה - השוק המפורסם באווירה הייחודית ושפע הריחות, הצבעים והטעמים - הוא מקור השראה וגם ביתן של לא מעט מסעדות מומלצות.
ירושלים, כך נדמה, היא עיר גדולה מהחיים: היא דרמטית מאוד, מיוחסים לה 9 קבין של יופי מתוך עשרה שירדו לעולם, האתרים בעלי החשיבות ההיסטורית והתרבותית הפזורים לאורכה ולרוחבה תורמים אף הם לגדולתה (מחומות העיר העתיקה דרך טחנת הרוח של מונטיפיורי, גן הפסלים של מוזיאון ישראל וטיילת ארמון הנציב וכלה בגשר המיתרים שבכניסה לעיר) וגם הבנייה הירושלמית יוצרת רושם עז. אבל גם בעיר שהכל בה גדול, ישנה כמיהה לאינטימיות ולחגיגות אינטימיות באופיין, כך שאך טבעי הוא שיהיו לא מעט אפשרויות של מסעדות בירושלים לאירועים קטנים.
חג הפסח, שאחד משמותיו האחרים הוא חג החירות, מעמיד בעלי מסעדות כשרות (וגם לא כשרות) רבות בפני דילמה: האם לצאת לחופשה, שהרי ממילא התפריט מוגבל עקב הפסח, ולפעמים זוהי הזדמנות טובה לשפץ את המקום או לחדש אותו, וישנם גם מזג האוויר האידיאלי וחיק הטבע שכולו פריחה ושמחה אשר מדרבנים את כולנו לצאת לטייל - או שמא לעבוד בכל זאת ולספק לסועדים הקבועים והמזדמנים חוויה קולינארית ייחודית שמוכיחה כי גם אוכל כשר לפסח יכול להיות לא פחות ממעולה.
שדרות רוטשילד הן אחד הרחובות הראשונים שנסללו בתל אביב, יש להן חלק משמעותי בהתפתחות העיר וגם כיום הן מהוות מוקד עסקי, תרבותי וקולינארי, כמו גם מקום הומה אדם בכל שעות היממה. בהתאם לא מעט מסעדות רומנטיות בתל אביב קבעו בה את משכנן, ובאופן כללי ניתן למצוא לאורכן בתי אוכל רבים, במגוון רחב של סגנונות. גם כשמדברים על מסעדה איטלקית רוטשילד הוא בהחלט מקום טוב לחפש בו את האוכל המשובח של ארץ המגף.
פוזילי, ריגטוני, קנלוני, פטוצ'יני, ניוקי, לזניה, פנצנלה, ארביאטה, פומדורו, טליאטה, טירמיסו, ג'לאטו - לפעמים נדמה שדי בשמות של המאכלים האיטלקיים כדי לגרות את בלוטות הטעם שלנו ולגרום לנו לרצות לחפש מסעדה איטלקית מומלצת.