"מדליוני גבינת עיזים מטוגנת בפנקו על פרוסת תפוח עץ ברוטב בלסמי, שקלעה באיזון מדוייק בין הארומה האופיינית של גבינת העיזים לטעמי החמוץ-מתוק של התפוח..." שפרה צח בבראנץ' מפנק ועשיר בטעמים ענוגים במטבח של איילת, יקנעם עילית
ה-25 ביוני הוא הלילה של המסעדות בתל אביב. השנה, אירועי לילה לבן יהיו בסימן מחווה לתרבות אירופה. עשרות אירועי תרבות, אמנות, מוסיקה, ריקודים ושמחה כוללת משעות הערב המוקדמות אל תוך הלילה. מסעדות רבות יציעו הטבות במחירים מיוחדים. הנה הצעות ללילה המיוחד במסעדות:
מאמר הסוקר את היתרונות והחסרונות - עריכת אירוע בבית או במסעדה?
"לפתע הגיחה מנה יפהפייה שלא הייתה מביישת אף מסעדת שף נחשבת, בדמות כיסוני רביולי חינניים, דקיקים למראה במילוי של תרד ופטה כבשים עם זרעי עגבניות טימין ויין לבן. תענוג צרוף..." חגית גרוס הולכת שבי אחר הטעמים המענגים והסוחפים (וגם אחר הקוקטיילים) של דה לוקאל בתל אביב
בין הסמטאות הציוריות סוחרים עדיין מציעים את מרכולתם על הרצפה ובחנויות קטנות. רק שלצד אלו מתהווה פה כבר זמן רב סצינה בליינית משובחת עם חיי לילה מעניינים, שפע של מסעדות בשוק הפשפשים, ברים ובתי קפה. שוק הפשפשים – לפני שייגמר
"נתח האסדו עובר תהליך של יישון ולאחר הצלייה נעטף ברוטב הבית על בסיס יין פורט. טעם מתקתק מלווה את הנתח, והוא מתעלה על כל מנה אחרת ברכות שלו..." קרין אביב מתענגת מהתפריט החדש והמגוון של מיט בחיפה
ירושלים מאכלסת בתוכה לא מעט מסעדות כשרות, אך לא תמיד קל לאתר את המסעדות האיכותיות המגישות אוכל משובח, מציעות שירות מוקפד, והכל באווירה נעימה תוך שמירה על דיני כשרות. אם גם אתם מאלה שואלים היכן ניתן למצוא מסעדות כשרות בירושלים כאלו שיספקו הנאה צרופה, אז הכתבה הזו במיוחד בשבילכם
"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים
חדשות מהמסעדות: מסעדת מודרן בירושלים משיקה תפריט עסקיות חדש, מסעדת קוצ'ינה תמר בתל אביב מציעה תפריט קיץ חדש ובפסטה פקטורי האיטלקית בחיפה מזמינים לארוחה ארוחה משפחתית לרעבים במיוחד
מדי יום מתבצעים חיפושים רבים אחר מסעדות מומלצות בתל אביב: בין אם בגוגל, בין אם ברשתות חברתיות שונות ובין אם דרך חברים - המגוון העצום של המסעדות התל אביביות וקצב התחלופה הגבוה יחסית שלהן יוצרים מצב שבו כמעט כל מי שרוצה לבלות במסעדה זקוק לעצה או המלצה.
רחובות היא אחד הישובים הוותיקים בארץ, כשכבר ב-1890 התיישבו על קרקעות שרכש במקום יהושע חנקין עולים בני העלייה הראשונה. בתחילת הדרך הייתה זו מושבה מנומנמת וכך למשל כשהייתה בת 25 מנתה רחובות פחות מ-1,000 איש (ולעומת זאת הייתה גדושה בפרדסים). לקראת סוף המאה ה-20 נהנתה העיר מתנופת פיתוח משמעותית, שנמשכת וביתר שאת גם במאה הנוכחית ובסוף 2013 כבר נספרו בה כ-125,000 איש.
תלפיות היא שכונה בחלקה הדרום מזרחי של ירושלים. היא תוכננה כמרחב מגורים פסטורלי וגדוש בשטחים ירוקים, שינתה פניה לאורך השנים וכיום היא כוללת גם אזור תעשייה שמשולבים בו מתחמי מסחר ובילויים. בהתאם כשמדברים על מסעדות בירושלים תלפיות היא אחת האופציות הראשונות העולות על הפרק שכן פועלים בה לא מעט מוסדות קולינאריים אהובים.
ירושלים היא עיר מגוונת מאוד ורבת פנים: חילונים לצד חרדים, יהודים וערבים, עשירים ועניים, בניינים גדושי היסטוריה מרתקת ולידם תוצרים מרהיבים של ארכיטקטורה מודרנית, קושי ורוך, 9 קבין של יופי אבל גם כיעור, מטענים כבדים מהעבר שמתמוססים לנוכח הרצון לחיות טוב בהווה והניגודים עוד רבים וטובים. גם בתחום הקולינארי עיר הבירה היא מקום מאוד מגוון, ובהתאם בכל רשימה של מסעדות בירושלים מומלצות תמצאו מנעד רחב של טעמים ומקומות בעלי אופי שונה לחלוטין - מסעדות המגישות אוכל רחוב פשוט וטעים שנזלל בעמידה, ברים רוויי אלכוהול ומנות שמתאימות לו, מסעדות יוקרה מסוגננות, מסעדות המתמחות בבשרים, מסעדות המיועדות לטבעונים ועוד ועוד. כמו כן כשמדברים על מסעדות בירושלים מחנה יהודה - השוק המפורסם באווירה הייחודית ושפע הריחות, הצבעים והטעמים - הוא מקור השראה וגם ביתן של לא מעט מסעדות מומלצות.
ירושלים, כך נדמה, היא עיר גדולה מהחיים: היא דרמטית מאוד, מיוחסים לה 9 קבין של יופי מתוך עשרה שירדו לעולם, האתרים בעלי החשיבות ההיסטורית והתרבותית הפזורים לאורכה ולרוחבה תורמים אף הם לגדולתה (מחומות העיר העתיקה דרך טחנת הרוח של מונטיפיורי, גן הפסלים של מוזיאון ישראל וטיילת ארמון הנציב וכלה בגשר המיתרים שבכניסה לעיר) וגם הבנייה הירושלמית יוצרת רושם עז. אבל גם בעיר שהכל בה גדול, ישנה כמיהה לאינטימיות ולחגיגות אינטימיות באופיין, כך שאך טבעי הוא שיהיו לא מעט אפשרויות של מסעדות בירושלים לאירועים קטנים.
חג הפסח, שאחד משמותיו האחרים הוא חג החירות, מעמיד בעלי מסעדות כשרות (וגם לא כשרות) רבות בפני דילמה: האם לצאת לחופשה, שהרי ממילא התפריט מוגבל עקב הפסח, ולפעמים זוהי הזדמנות טובה לשפץ את המקום או לחדש אותו, וישנם גם מזג האוויר האידיאלי וחיק הטבע שכולו פריחה ושמחה אשר מדרבנים את כולנו לצאת לטייל - או שמא לעבוד בכל זאת ולספק לסועדים הקבועים והמזדמנים חוויה קולינארית ייחודית שמוכיחה כי גם אוכל כשר לפסח יכול להיות לא פחות ממעולה.
שדרות רוטשילד הן אחד הרחובות הראשונים שנסללו בתל אביב, יש להן חלק משמעותי בהתפתחות העיר וגם כיום הן מהוות מוקד עסקי, תרבותי וקולינארי, כמו גם מקום הומה אדם בכל שעות היממה. בהתאם לא מעט מסעדות רומנטיות בתל אביב קבעו בה את משכנן, ובאופן כללי ניתן למצוא לאורכן בתי אוכל רבים, במגוון רחב של סגנונות. גם כשמדברים על מסעדה איטלקית רוטשילד הוא בהחלט מקום טוב לחפש בו את האוכל המשובח של ארץ המגף.
פוזילי, ריגטוני, קנלוני, פטוצ'יני, ניוקי, לזניה, פנצנלה, ארביאטה, פומדורו, טליאטה, טירמיסו, ג'לאטו - לפעמים נדמה שדי בשמות של המאכלים האיטלקיים כדי לגרות את בלוטות הטעם שלנו ולגרום לנו לרצות לחפש מסעדה איטלקית מומלצת.
גריל בר מציגה רף חדש בעולם מסעדות הבשר והגריל: שילוב בין עיצוב יפהפה ומושקע, תפריט ישראלי-ביתי עשיר, יינות איכותיים ואיכות גבוהה של חומרי הגלם. אז אם אתם בפגישת עבודה בבירה או שסתם קפצתם לביקור במקומות הקדושים, שווה להגיע לגריל בר לארוחה עסקית
"אל השולחן הגיעו שני נתחי ענק מגרים: סינטה 400 גרם על העצם ביישון של 28 ימים, ואנטרקוט פריים 350 גרם ביישון של 35 ימים, מפורק מהעצם. שני הנתחים, עשויים מדיום לבקשתנו, היו עבים, עסיסיים, שחומים מבחוץ ואדמדמים מבפנים..." שפרה צח, NG בר & בשר, תל אביב
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
על טרסה יפיפייה עם וף פסטורלי משקיף לים הכחול הגדול, תמצאו את לה ביפטק, מסעדת בשר ודגים כשרה. את המטבח מוביל שף מדרום אמריקה כך שמובטחת חוויה קרניבורית עם דגש על חומרי גלם איכותיים. יש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד
"רצועות דג בכבישה ביתית מלווים בלחם אגוזים חם, קרם פרש ופרוסות דקות של מלפפונים חמוצים. המנה מרשימה ביופייה. הטעמים מציפים את הפה בחדות, בנעימות רכה המתפשטת בפה..." חגית גרוס מתמוגגת מהטעמים המיוחדים המוגשים בפאסטל, הבראסרי הישראלי, באגף החדש של מוזיאון תל אביב
אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
ברמת ישי השוכנת בצפון עמק יזרעאל תמצאו את ארנולד'ס, מסעדת שף כשרה למהדרין תחת שרביטו של השף אורי ארנון. התפריט מורכב מרכיבים מהשראה שיש לגליל להציע עם נגיעות צרפתיות וים תיכוניות. באזור? לא תקפצו לעסקית צהריים?