הגליל העליון הוא אחד האזורים היפים ביותר בארץ, ואין פלא שהוא מושך אליו המוני מבקרים בכל ימות השנה. באופן טבעי צצו גם אינספור מסעדות בצפון, מתוכן לא מעט פועלות לאורכו ולרוחבו של הגליל העליון - וכך ניתן ליהנות לא רק מהנופים המופלאים והאווירה הגלילית הייחודית אלא גם מחוויה קולינרית משמחת.
טיביס ומוסקט
טיביס ומוסקט הן צמד מסעדות מומלצות בגליל העליון עם מכנה משותף רחב: שתיהן מסעדות שף, שתיהן מבוססות על תוצרת מקומית מאוד ושתיהן פועלות בתוך חוות נופש - מוסקט ב"מצפה הימים" שבין ראש פינה לצפת, ו"טיביס" של שף חיים טיבי (שאגב, לפני שפתח את טיביס היה השף של מוסקט) בחוות "ורד הגליל" שמצפון לכנרת.
במוסקט מבטיחים (ומקיימים!) מטבח צרפתי מוקפד שעושה פלאים מחומרי גלם עונתיים גליליים עם דגש על תוצרת טרייה ממצפה הימים עצמו. המסעדה, שפתוחה בכל ימות השבוע החל מ-13:30 ועד חצות, מתמחה בבשרים ומציעה מנות דוגמת ברווז אורגני, סטייק עגל שגדל ברמת הגולן ושרימפס על פולנטה רכה.
גם טיביס מתמחה בבשר, ובפרט כזה של בעלי חיים שגדלו בגולן, אבל התפריט כולל גם לא מעט אופציות צמחוניות. ריזוטו ארטישוק עם מרווה, שקדי עגל צלויים בגריל, סלט עדשים שחורות עם יוגורט עיזים ורביולי זנב שור הם רק חלק קטן מהמטעמים שמגישה המסעדה.
עזבה ומגדלנה
רבות מאותן
מסעדות שף בצפון מביאות לקדמת הבמה את המטבח הערבי העילי, ואין דוגמה טובה לכך מ"מגדלנה" של שף יוסף חנא, שכבר חולל ניסים קולינריים ב"קצה הנחל".
מגדלנה שוכנת בצומת מגדל, סמוך לכנרת ובקרבת אתר ארכיאולוגי מרשים במיוחד, ומגישה אוכל שכולו הרמוניה, אסתטיקה וטעמים ייחודיים. המקום פתוח מדי יום בין 12:00 ל-17:00 ושוב מ-19:00 ועד חצות, ובין השאר כולל התפריט מנות כגון עולש בר על לחם קדושים, צוואר טלה עם פריקה מעושנת וחלאווית אלגיבן (קינוח שכל מי שטעם אותו התמכר אליו).
עוד מסעדה מומלצת בגליל העליון שמבהירה עד כמה טעים המטבח הערבי האותנטי היא "עזבה" שבכפר ראמה. המקום פועל בימים שלישי עד שבת, ומציע תפריט עונתי משתנה אבל תמיד משובח ועז טעמים.
אירוח ביתי
חלק בלתי מבוטל מאותן מסעדות מומלצות בגליל העליון פועל במתכונת אירוח ביתי - כלומר מקום צנוע הפועל במרחב שהוא גם ביתם הפרטי של המסעדנים, ובהתאם שעות הפתיחה מצומצמות ולרוב נדרש תיאום מראש, אם כי התמורה בהחלט מצדיקה את ההסתנכרנות.
שתי דוגמאות בולטות למגמה זו הן "סלע הנוטרים" בכפר ראמה, ובית רונא בישוב כחל המשקיף אל הכנרת. באופן כללי מקומות שכאלה מציעים לא רק אוכל משובח אלא גם מפגש מרתק עם אמנים קולינריים באווירה אינטימית - ובאופן כללי חוויה בלתי נשכחת.
ג'עוני
ג'עוני מראש פינה
היא מסעדה איטלקית בצפון אבל לא עוד מסעדה איטלקית אלא בית חם לאוכל, שתייה ותרבות שנהנה הן מאוויר צלול, הן מאווירה נעימה והן מאותו מרכיב שקשה להגדיר אבל הופך כל ביקור במקום לקסום במיוחד. המסעדה ערוכה גם לקיום אירועים.
עוד מסעדות מומלצות בגליל העליון
באופן טבעי ישנן עוד
שלל מסעדות מומלצות בגליל העליון. כך למשל קלומפוס - דיינר אמריקאי איכותי השוכן בסמוך לקיבוץ גושרים; כך הטחנה - מסעדת בשרים באווירת המערב הפרוע שנמצאת בישוב הצפוני ביותר בארץ, מטולה; כמובן "דג על הדן" המפורסמת השוכנת מצפון לקיבוץ הגושרים; כך "אומה צומת הגומא" שמביאה לגליל העליון את המטבח האסיאתי; וכך גם "בת יער" השוכנת באחד הלוקיישנים היפים בארץ (יער ביריה שמעל צפת) ומתמחה בבשרים.