אם מסעדה מסוימת מככבת ברשימות של מסעדות מומלצות בתל אביב למעלה מעשרים שנה, קרוב לוודאי שזהו מקום איכותי באמת, וכשמדובר במסעדת קימל אפשר לוותר על ה"קרוב" ולהבטיח שזהו בוודאות מקום שכולו איכות ונחת.
הזירה הקולינרית הירושלמית תוססת, בועטת, מרגשת וסוחפת. לצד מוסדות קולינריים וותיקים ומוצלחים נפתחו לא מעט מסעדות שף יוקרתיות, מסעדות שוק בהן מתרחש אקשן אמיתי, ברים המציעים נשנושים לצד האלכוהול, מסעדות ביסטרו מפנקות ובתי קפה שאוצרים טעמי ילדות. אז מי הצליח להעפיל לרשימת מסעדות מומלצות בירושלים
אזור השרון הפך זה מכבר לעשיר וגדוש במיוחד באפשרויות בילוי קולינריות. בין אם אתם מחפשים מסעדה איטלקית בשרון, בין אם סושי משובח, בין אם מקום ידידותי לטבעונים, בין אם מסעדת שף מהודרת ובין אם כל העדפה קולינרית אחרת - בכל מקרה תוכלו למצוא לא מעט אופציות.
בעידן שבו מסעדות רבות - ובפרט, אגב, מסעדות בתל אביב - מתהדרות בקונספט מתוחכם או מסתפקות בלוקיישן מבוקש, כיף לגלות מסעדה כמו באבא יאגה שמציעה קודם כל את הדבר האמיתי שלשמו הולכים מלכתחילה למסעדה: מאכלים ייחודיים, ולא רק מאכלים ייחודיים אלא גם טעימים להפליא.
"הטעם העמוק והמעושן של החצילים השתלב עם מרקם מוס קטיפתי ועדין המחליק בפה. עומר מילר לקח מנה פשוטה בבסיסה ושדרג אותה למופלאה, לא פחות...". ליאור פנחסי נשאר עם טעם של עוד (מישהו אמר קרם חצילים?) מהביקור הסופר מוצלח במסעדת חדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
מסעדות שף הן תמיד לוקיישן מעולה לחוויה רומנטית, שהרי אין כמו מאכלי גורמה כדי לשלהב את כל החושים וליצור רגעים שחורגים מהשגרה המשמימה, עוטפים אותנו בקסם ונחת ונחרתים בליבנו למשך שנים רבות רבות. כשמסעדת השף שוכנת בלוקיישן פסטורלי הרומנטיקה אף מתעצמת עוד יותר, וכך בדיוק הדבר במסעדת צל תמר.
תל אביב הפכה בשנים האחרונות לעיר של מתחמים: כך למשל שוכנות לא מעט מסעדות בנמל תל אביב או במתחם התחנה הראשונה, וגם אזור שרונה משך אליו לא מעט מוסדות קולינריים. אבל ישנן גם מסעדות מצליחות ששוכנות במיקום מפתיע משהו - התרנגול הכחול אשר שוכנת בתוך קניון G שבפארק צמרת היא דוגמה מצוינת לכזו מסעדה.
גיחה קצרה (או ארוכה יותר) לאילת היא מצד אחד החופש האולטימטיבי - ומצד שני יש בה לא מעט אלמנטים של מסורת, כלומר דברים ש"פשוט חייבים לעשות כשנמצאים באילת". אחד מהדברים האלה הוא ביקור במסעדת "רק דגים" (לשעבר "הדייג היווני"), אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים בעיר הדרומית שמשכיל לשמור על רמה גבוהה לאורך כל השנים הרבות בהן הוא פועל.
כשתל אביבים או אורחים המגיעים לעיר מחפשים מקום לאכול בו הם בדרך כלל חושבים על מסעדות בנווה צדק, מסעדות בנמל תל אביב, אולי על מתחם שרונה המחודש או אזור לב העיר המכונה גם העיר הלבנה, אבל לפעמים דווקא במקומות פחות צפויים מסתתרים מקומות מיוחדים באמת.
כשמחפשים מסעדות מומלצות בירושלים כדי ליהנות מחוויה קולינרית ייחודית אי אפשר שלא לחשוב על האופציה של מונטיפיורי.
"לבבות הארטישוק נימוחים הם, העלים מהווים מעטפת מושלמת למנה אשר היתה נראית לי כמו תמונה בגווני ירוק והשקדים הקלויים מוסיפים טוויסט נהדר..." כרמית אופק מגלה את הפנינה הקולינרית של הגליל המערבי, אדלינה שבקיבוץ כברי. שילוב נכון של נוף קסום, אוכל משובח ומדויק ושירות ללא פשרות
"לשולחן מגיע כדור גבינה צחור, טובל ברוטב עגבניות אדום ומעוטר בעלי ריחן ירוקים – צירוף הצבעים של הדגל הלאומי..." שפרה צח מגלה שבשביל להנות מחוויה איטלקית משובחת לא חייב תמיד לטוס עד טוסקנה, בשביל זה יש את מרקו בתל אביב
"בשר בקר משובח שנקצץ בסכין ונצלה על להבה חשופה בטמפרטורה הנכונה. בתוך הקציצה נשזרו להם פתיתי גבינת צ'דר שנמסה בזמן הצלייה..." דן תורן לא מפספס את ההזדמנות לאכול בדיינר של אילת – ברביס. נרשמה התרגשות גם הפעם
לא תמיד אנחנו זוכרים את זה, אבל ירושלים היא עיר רומנטית מאוד. אמנם לעתים המוטיב הזה באישיות המורכבת של עיר הבירה שלנו מוסתר מעינינו בגלל רבדים אחרים כמו למשל ההיסטוריה העשירה של המקום, אבל הוא בהחלט קיים - ונוכח ביתר שאת כשמבלים במסעדות רומנטיות בירושלים.
למרות שחלק ניכר מאוכלוסיית עיר הבירה הינה שומרת שבת, הרי שישנן לא מעט מסעדות ירושלמיות אשר פועלות גם ביום זה - ובאופן טבעי הן מושכות אליהן הן את התושבים החילוניים של העיר המורכבת ורבת היופי והן את האורחים הרבים המגיעים אליה בסופי השבוע
9 קבין של יופי מתוך 10 שירדו לעולם נטלה ירושלים, ועוד ניתן ליהנות בה מאוויר הרים צלול כיין - וגם מהמון מסעדות שמתוכן, באופן טבעי, חלק גדול מקפיד על כשרות. בהתאם בפני כל מי שמחפש מסעדה כשרה בירושלים ניצבות אפשרויות רבות, שמצד אחד מקנות חופש בחירה נרחב ומצד שני לעתים דווקא יוצרות התלבטות אינסופית. על מנת לסייע לבחור נכון, הנה מספר מסעדות כשרות מומלצות במיוחד:
רבים מבין שומרי הכשרות - בירושלים כמו גם בערים אחרות - אינם מסתפקים בתעודת כשרות "רגילה" אלא מוכנים לאכול אך ורק במסעדות כשרות למהדרין (כדאי לדעת כי אין תקן אחיד ל"כשרות למהדרין" אולם בכל מקרה מדובר ברמת השגחה גבוהה יותר ופיקוח מדוקדק יותר, כדי להסיר גם צל צילו של ספק שמא המזון המוגש באותה מסעדה אינו כשר).
ירושלים אולי מזוהה יותר מכל עם היסטוריה מורכבת ומקומות קדושים לדתות השונות, אבל יש בה גם סצנה קולינרית עשירה ותוססת - ובהתאם לא מעט מסעדות בירושלים מומלצות לא רק לתושבי העיר ולמי שממילא רוצה לבקר בה אלא אף מצדיקות עלייה לרגל במיוחד עבורן
זכרון יעקב היא ישוב קטן יחסית - רק כ-20,000 תושבים - אולם בשנים האחרונות הוא הפך למעצמה קולינרית, ואין פלא שכך: את המושבה שהוקמה ע"י עולים מרומניה פוקדים בכל ימות השנה לא מעט אורחים, שכן מדובר במקום שמשלב אוויר צלול, אווירה נעימה, היסטוריה עשירה ונופים יפים - ואותם מבקרים מן הסתם מחפשים גם חוויה קולינרית שתשלים את הביקור המהנה
חיפה היא אחת הערים הייחודיות לא רק בארץ אלא בעולם, עם חיבור מושלם בין ים להר, בין אורבניות תוססת לנינוחות כפרית, עם רב תרבותיות מבורכת שמאפשרת לבני כל העדות והדתות לבטא את עצמם ולהוכיח כי ניתן לחיות יחדיו (ולחיות טוב!) - ועם שלל מסעדות רומנטיות שמבטיחות חוויה מענגת במיוחד לזוגות אוהבים.
הגליל כולו חווה פריחה קולינרית מרהיבה בשנים האחרונות, ובפרט נפתחו לא מעט מסעדות בגליל המערבי שהצטרפו למוסדות הקולינריים הוותיקים באזור היפהפה שבין ראש הנקרה לעכו, בין הים לבין הקו (הדמיוני, כמובן) שמחבר את כרמיאל וראמה עם שתולה ונטועה - כך שלכל מי שחי באזור או מגיע לטייל בו ממתינות לא מעט אפשרויות לאכול טוב
רמת החייל הייתה שכונה שלווה ומנומנמת בחלקה הצפון מזרחי של תל אביב, אולם פריחתם של מתחמי ההיי-טק קרית עתידים ואזור התעשייה עבר הירקון (המתחם הכולל את הרחובות ראול ולנברג והברזל) הפכה את האזור כולו להומה אדם, שוקק חיים - וגם לביתם של כמה וכמה מוסדות קולינריים מובחרים.
באופן טבעי, כיאה לעיר הקודש, לא מעט מסעדות בירושלים הינן כשרות, והמבחר הרחב שלהן מאפשר לכל מי שרוצה לאכול טוב, ולא לעבור על חוקי הכשרות, לעשות זאת - בין אם חשקה נפשו במסעדת דגים, בין אם במסעדת בשרים, בין אם במקום האמון על רזי המטבח הצרפתי, בין אם כזה המביא לארץ את טעמי המטבח האסייאתי ובאופן כללי ניתן למצוא מסעדות כשרות בירושלים מומלצות לכל טעם ובכל מסגרת תקציב
כמו בכל עיר בולטת בארץ, גם בטבריה ישנו מבחר רחב מאוד של מסעדות כשרות. למעשה, כשלוקחים בחשבון שבין המאה השנייה לבין המאה העשירית הייתה העיר שלחופי הכנרת מרכז יהודי חשוב, וכי מדובר באחת מארבע ערי הקודש (יחד עם צפת, חברון וכמובן ירושלים), אך טבעי הוא שניתן למצוא שלל מסעדות כשרות בטבריה - וליהנות בהן עד מאוד.
"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה