פסטורי – מסעדה טוסקנית קסומה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכאורה המרחק בין חבל טוסקנה שבטבורה של איטליה לבין אילת הוא גדול במיוחד, ואכן מבחינה גיאוגרפית מפרידים למעלה מ-2,600 ק"מ בין פירנצה, בירתה של טוסקנה, לבין עיר השמש הנצחית בדרומה של ישראל - אולם כשיושבים בחצר הקסומה של פסטורי האילתית המרחק מצטמצם ואף נעלם.

כתובת ושעות פעילות


כתובתה המדויקת של המסעדה היא רחוב תרשיש 7 אילת. ההגדרה הלא פורמלית היא בין מלון קיסר לבין מלון נפטון (באזור החוף הצפוני ובקרבת מתחם הבילויים השוקק של העיר), ובכל מקרה כל אילתי שתשאלו אותו איך להגיע למקום ישמח לעזור לכם.

שעות הפעילות הן מדי יום, החל מהשעה 13:00 (כיאה לקצב הנינוח שגם מתאים לחופשה באילת וגם מאפיין את טוסקנה היפה) ועד 23:00. מאחר שהמסעדה פועלת גם בשבתות, הרי שהיא אינה נמנית על אותן מסעדות כשרות באילת.

חומרי גלם טריים ומובחרים, תפריט עונתי


התפריט של פסטורי מבוסס על מיטב מטעמי המטבח הטוסקני - פסטות משובחות תוצרת בית עם מבחר עשיר של רטבים, בשר מובחר, דגים ופירות ים, והכל נשען על מתכונים מסורתיים והכנה מלאת אהבה. מאפיין נוסף של המטבח הטוסקני, ובעצם של כל מטבח ים תיכוני באשר הוא, הוא העונתיות, וגם כאן תמצאו מנות אשר משתנות בהתאם לחומרי הגלם הזמינים, שכן במסעדה מקפידים מאוד על שימוש אך ורק בחומרי גלם טריים לחלוטין ואיכותיים במיוחד.

פגטו די אוקה, גמברי די ורונה, פנזרוטי ועוד


טוסקנה, ואיטליה בכלל, מספקות לנו לא רק מתכונים משובחים למטעמים אהובים אלא גם שמות נהדרים למנות, כך שדי בקריאת התפריט העשיר של המסעדה כדי להתחיל לגרות את בלוטות הטעם.

הריחות הנישאים סביב, קולות ההנאה של הסועדים האחרים והעיצוב האלגנטי של החצר שבמרכזה בר מבטיחים חוויה לכל החושים, וכשהאוכל מגיע לשולחן השמחה מתעצמת.

בין המנות הראשונות: אינסלטה קרצ'ופו - ארטישוק, עלים פריכים, שרי, צנוניות, פרמז'ן ו-ויניגרט לימונים; רביולי נרו - רביולי פתוח שחור ובו שרימפס טרי ומסקרפונה עם יוגורט עיזים; רוטיליו ספינאצ'י - רולדת פסטה הממולאת בריקוטה בקרם תרד ותרד; פגטו די אוקה - מדליון של כבד אווז בציר בקר וריבת עגבניות שרי; ועוד.

בין המנות היוצאות מתנור האבן: פיצה די מארה עם שרימפס וקלמארי, פיצה גרוגונזולה, פיצה טונה אורטיז ועוד.

הגריל של המסעדה מנפק מנות כגון טרינטה די קארנה - פילה בקר, אנטריקוט וכבד אווז ברוטב של יין אדום; קונטרו פילטו - סינטה מבקר שרעה ברמת הגולן והפך לנתח בשר מובחר במשקל 250 גרם; גמברי די ורונה - שרימפסים המוקפצים ברוטב של שום, שמנת ועשבי תיבול; אנטריקוט עגל מיושן; ועוד.

המנות ה"איטלקיות" כוללות בין השאר ריזוטו סוואלו - אספרגוס, ארטישוק, תערובת פטריות עם שמן כמהין ופרמז'ן; ניוקי בטטה עם שמנת וערמונים; בלרינה סלק אלי אוליו - עם שום, שמן זית, ברוקולי, אגוזים ומוצרלה באפלו; ועוד. כדאי לדעת כי במקום מוגשות גם פסטות מקמח מלא וכן פסטות נטולות גלוטן.

וכמובן שגם הקינוחים מוכיחים שלפעמים מסעדות באילת הן פיסת טוסקנה קטנה לחופי ים סוף, ובפרט הטירמיסו, הפבלובה והפנזרוטי - בצק פריך ומטוגן שאותו ממלאים בריקוטה מתוקה מדבש וניל וחמוציות.

העסקית המשתלמת של פסטורי


בימי חול, משעת פתיחת המסעדה ועד 17:00, מוגשות בה ארוחות עסקיות - ניתן לבחור בין עסקית זוגית לעסקית משפחתית (המקום מתאים מאוד לילדים ואהוב מאוד על משפחות הנופשות על טפיהן בעיר הדרומית).

אירועים עם טעם מיוחד


פסטורי היא גם אחת מאותן מסעדות מומלצות לאירועים - בזכות חדר פרטי שבו ניתן לארח עד 40 חוגגים, שייהנו הן מהתפריט הטוסקני המשובח, הן מהעיצוב שובה העין והן מהשירות המקצועי לעילא ולעילא של צוות המסעדה.