מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

תרשיש 9


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

" פלטת בשרים שכללה את קבב הבית, צמד מדליוני פילה עסיסיים, סטייק אנטרקוט גדול וצלוי היטב, כמה נתחי פרגית מתובלים, צמד צלעות טלה גדולות ויפות..." דן תורן גילה את הבשרים של תרשיש 9, מסעדת גריל ישראלית משובחת באילת. נותר רק להגיע רעבים מאוד, השאר כבר בידיים טובות

במסגרת הנופש השנתי שלנו, זכינו לראות לא מעט מסעדות באילת , ממסעדות חוף המגישות מנות ים מיוחדות בעלות מראה מהפנט ועד לסניפי קונספט של רשתות מוכרות מהמרכז, והכל באווירה מאוד "אילתית". כשהחום בחוץ מגרד את ה-40 מעלות (מלמעלה) כל מסעדה שמציעה מזגן וכוס משקה קר הופכת למציאה של ממש.

אך לא כך במסעדת תרשיש 9. במסעדה הזו משתנים כל כללי המשחק. ברחבת תרשיש המוכרת, ממש בלב אזור המלונות בחוף הצפוני, ממוקמת המסעדה המציעה מטבח גריל-ישראלי שלא ישאיר אף אחד אדיש לטעמים. במבט ראשון וחטוף על התפריט נראה היה כאילו מצאנו עוד שיפודיה מפנקת,  אז נכנסנו... והופתענו לחלוטין.

הבשרים של תרשיש 9


מסעדת תרשיש 9 מתהדרת בתפריט בשרי עשיר לצד מגוון מרשים של סלטים. על פניו- שיפודיה, כמו הרבה אחרות בהן השולחן מתמלא במאזטים עד אפס מקום עוד לפני שהמלצר לוקח הזמנה למנה עיקרית. אמת, דומה.. אך שונה. המסעדה השקטה והצבעונית מציעה אווירה שונה לחלוטין מהמקובל בז'אנר הבשר והגריל - הסלטים עשויים בהקפדה, תוך שימת לב לפרטים הקטנים ביותר, מהצבע ועד לאופן הסידור בצלחת. המוסיקה השקטה מחליפה את המיית ההמון המקובלת והבשר, או הבשר... מומחיות!

ובכן, את הרעב שתקף אותנו הרגענו עם פלטת בשרים שכללה את קבב הבית, צמד מדליוני פילה עסיסיים, סטייק אנטרקוט גדול וצלוי היטב, כמה נתחי פרגית מתובלים, צמד צלעות טלה גדולות ויפות וגם שני נתחים מכובדים של כבד אווז נימוח וטעים. לצד הצלחת הגדולה הוגשו לנו פרחי כרובית מטוגנים ומטבל טחינה אוורירי, סלט ירקות קצוץ דק דק שתובל בלימון רענן ומעט שמן זית איכותי, גם חציל בלאדי בטחינה היה שם ואפילו פלפל חריף קלוי בשמן זית מעולה ומעוטר בעלים ירוקים שעשו לו רק טוב.

לאורך כל הסעודה לגמנו בירה טרייה מהחבית שגם היא, איך לא, הוגשה בטמפרטורה המדויקת ונמזגה במקצועיות רבה- דבר אשר נדיר, לפי רוב, במסעדות. כיוון שלא כמו בברים בהם ניתן דגש לכל כוס שנמזגת, במסעדות הבירה היא רק "מוצר משלים" ודווקא בתרשיש 9 נתנו דגש ייחודי לכוס הבירה (ובינינו, אין משקה טוב יותר לצד הבשר ובטח שלא לאור הטמפרטורות הפסיכיות שתקפו את העיר).

מה אגיד לכם חברים- חוויה של ממש. אך החוויה שלי לא נגזרה מאיכות האוכל המעולה או השירות המסור בלבד, אלא גם נבנתה כאשר זכיתי לקבל תמורה שעלתה על הציפיה בהרבה. אז הנה, זכיתי לשיעור בקולינריה וגל חברי הטוב זכה לארוחת מלכים. טוב נו, גם אני זכיתי לארוחת מלכים... ואין ספק שתרשיש 9 היא בין מסעדות הגריל מהטובות בהן אכלתי.

תכירו את אביטל


רגע לפני סיום ניגש אדם נחמד לשולחן ושאל אם הכל בסדר ואם אנחנו נהנים. החיוך שעל פנינו לא השאיר מקום לספק אך אני, שמסעדות מוכרות לי היטב, ידעתי שהבחור אינו עוד מלצר. ובכן, צדקתי. אביטל ששון (כן כן, בחור בשם אביטל) הוא הבעלים של המסעדה ומסתבר שהוא נוהג להתהלך בין השולחנות ולהתמוגג ממבטיהם מלאי העונג של הסועדים. בשיחה נעימה עם אביטל גילינו שבעיר אילת יש מיזמים קולינריים רבים ושלמרות העונתיות בעיר, נעשים מאמצים רבים (מצד היזמים והעירייה) להעלות באופן תמידי את רמת המסעדות בעיר. מסעדת תרשיש 9 היא הוכחה מצוינת למאמץ שנעשה בתחום וכבר מהביס הראשון ניתן להבחין ברמה הגבוהה.

ולסיכום, חברות וחברים, כשאתם בנופש באילת, רעבים ורוצים אוכל טוב, עשו עצירה בתרשיש 9 ותיהנו מחוויה מרעננת, משירות מקסים ומאוכל שככל הנראה מכיל לא פחות מאשר קסם והמון איכפתיות.
אהה, ותמסרו ד"ש לאביטל.