Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת מוסקט מצפה הימים

מוסקט מצפה הימים – מסעדת גורמה גלילית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת שף השוכנת בתוך מלון יוקרתי ומשקיפה אל נוף מהיפים בארץ, שמקבלת מדי יום חומרי גלם טריים ממשק חי צמוד, ממחלבה סמוכה ומהבוסתן והשדה במקום, והופכת אותם למעדני גורמה - אין פלא שמסעדת מוסקט מצפה הימים מככבת בכל רשימת מסעדות מומלצות בצפון.

לוקיישן מושלם


"מוסקט" שוכנת כאמור בתוך מלון מצפה הימים, אחד המלונות היותר מפורסמים, נחשבים ונחשקים בארץ (לצידה, אגב, פועלת במלון מסעדה צמחונית).

מיקומו של המלון ומיקומה של המסעדה, בין צפת לראש פינה, מבטיח ראשית כל שההגעה אליה כבר תעטוף אתכם ביופי אינסופי ושלווה גלילית אמיתית, ושבנוסף הנוף הנשקף מכל עבר יזכיר לכם כמה יפה הוא הטבע ועד כמה חשוב להתחבר אליו לעתים קרובות ככל האפשר (מוטיב שמשותף באופן טבעי ללא מעט מסעדות בצפון).

עיצוב הפנים של המסעדה מיטיב להתכתב עם החוץ, כולל לא מעט מוטיבים מן החוץ ומקרין אלגנטיות חמימה וכובשת.

שעות הפעילות: מדי יום בין 13:30 לחצות.

חשוב להדגיש כי המקום מיועד לבני 10 ומעלה בלבד.

מלון ירוק, חומרי גלם טריים ומובחרים


בשטחו של מלון מצפה הימים פועלת חווה אורגנית המשתרעת על פני למעלה מ-150 דונם שבהם רועות פרות, עיזים וכבשים, וכן מגודלים ירקות ופירות מגוונים. בחווה לא נעשה שימוש בכימיקלים, וישנן מערכות שונות שמבטיחות אדמה איכותית, ניצול מירבי של המים ובאופן כללי תנאים אידיאליים לבעלי החיים ולצמחים שהופכים ב"מוסקט" למנות מענגות חיך.

כמובן שהחיבור הישיר בין החווה לבין המסעדה מבטיח טריות מוחלטת - קישוא שבבוקר נקטף מוגש בערב לשולחן והחלב שנלקח מהפרה יהפוך לגבינת בוטיק שתימכר בחנות שצמודה למסעדה.

התפריט: גורמה צרפתי עם השפעות ישראליות


התפריט של מוסקט מצפה הימים מוגדר כגורמה צרפתי שמקפיד על דיאלוג קבוע עם עונות השנה השונות ומושפע גם מהמטבח הישראלי החדש וגם מהשכנים שלנו. הוא מורכב מ"קטנות", "ראשונות", "עיקריות" ו"קינוחים" כך שכל אורח יכול ליהנות מסינרגיה משובחת במיוחד של טעמים, מרקמים, תחושות ורגשות.

בין הקטנות: סלט שורשים פריך (קולרבי, שומר, צנוניות ועשבי תיבול, כולם כמובן מהחווה של מצפה הימים), סביצ'ה דג ים (משתנה בהתאם למה שהעלו הדייגים בחכתם מדי יום), לשון עגל (עם רוטב צימוקים, שקדים ובצל, שמן אגוזי מלך ועלי רוקט זעירים) ועוד.

בין הראשונות: צלחת גבינות מהמחלבה של החווה (עם אחד מפירות העונה וכן לחם צימוקים), שרימפס על פולנטה רכה, ניוקי גבינות צאן ועוד.

בין העיקריות: קנלוני גבינות צאן ותרד (מבצק פסטה תוצרת בית, כשגם הגבינות והתרד מגיעים מהחווה), ברווז אורגני (עם בטטות, פירה תפוחי אדמה ורוטב קרמל תפוזים), רטטוי ירקות ססגוני ועז טעמים, סטייק עגל שגדל ברמת הגולן והפך לנתח מובחר לאחר שיושן במקום ונצלה על גריל פחמים, ועוד.

בין הקינוחים: גבינת עיזים עטופה בשערות קדאיף עם פיסטוק מקורמל ומי קנה סוכר, טארט (על בסיס פרי עונתי) וקנולי במילוי גבינות צאן.

חשוב להדגיש שכאמור התפריט עונתי ועשוי להשתנות, וכן יש לציין כי מוסקט אינה אחת מאותן מסעדות כשרות בצפון, מה גם שהיא פתוחה בשבתות.

העסקיות של מוסקט מצפה הימים


בין השעות 13:30 ל-16:00 תוכלו ליהנות במסעדה מארוחה עסקית הכוללת פוקצ'ה ומנה ראשונה במחיר המנה העיקרית.

בין הראשונות שמציעה מוסקט מצפה הימים במסגרת העסקית: מרק ירקות גינה ולוטה, קרפצ'יו פילה בקר ועוד.

בין העיקריות: קבב דג ים בגריל פחמים, נתח עוף רך ונטול עצמות עם שעועית גינה ירוקה על הפלאנצ'ה, פסטה תוצרת בית עם חמאת עשבי תבלין, עלי תרד ופטריות עונתיות, ועוד.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש