מסעדת ארמנדו – עם נגיעות מהים התיכון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מאז שהגשש החיוור העלו את השאלה האם דייג אוהב דגים טרם נמצאה תשובה חד משמעית ועדיין קיימים חילוקי דעות לגביה - אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח: ארמנדו (קדוש) אוהב דגים, ולא פחות מכך מתמחה בהכנתם והפיכתם למטעמים של ממש. בהתאם, אך טבעי שהמסעדן הוותיק המזוהה בעיקר עם דגים יפתח מסעדה אל מול הים - הכתובת המדויקת היא הרברט סמואל 88 תל אביב, ממש מול הטיילת היפהפיה ובסמוך לגן לונדון ששופץ וחודש - וגם העובדה שהיא נקראת על שמו אינה מפתיעה בהתחשב בכך שהמוניטין שלו כמומחה לדגים וכמי שמפיק מכל דג את המיטב גבוהים במיוחד.

שעות פעילות


בימים ראשון עד חמישי המסעדה פותחת את שעריה ב-12:00 ופועלת ברציפות עד חצות. בימי שישי פועל המקום עד כניסת השבת ובמוצאי שבת חוזרים לפקוד אותה אורחים וזאת עד לחצות.

כדאי לציין כי המקום נמנה על אותן מסעדות כשרות בתל אביב שמושכות אליהן קהל מגוון במיוחד, שכן גם שומרי מסורת ובעצם כל מי שמקפיד על כשרות יכול ליהנות מהמטעמים שמציע התפריט.

מראה מלבב עיניים בחוץ ובפנים


מסעדת דגים ראוי לה כי תשכון אל מול הים שבו משתכשכים הדגים שהופכים למעדנים (לפחות חלקם, שהרי ישנם דגי המאכל בימינו אשר מתפתחים בבריכות מיוחדות וישנם גם דגי נחלים), וכאמור ארמנדו היטיבה להתמקם מעל הטיילת התל אביבית הומת האדם והססגונית כל כך. מחלונות המסעדה נשקף הים התיכון במלוא יופיו והדרו, וגם בפנים משתקף הקסם של המרחבים הכחולים האינסופיים, וזאת בזכות עיצוב פנים מדויק עליו הופקד האדריכל יוסי אבן - שהתבסס על הסגנון האירופאי ושילב בו נגיעות ים תיכוניות שובות עין ולב.

ה"אני מאמין" של ארמנדו


שף עמי קדוש, הלא הוא ארמנדו, ינק את רזי הקולינריה והאהבה לבישול מאמו, שלהגדרתו התייחסה לאוכל כאל פולחן של ממש. בפרט ספג עמי מאמו את האהבה הרבה לחומרי הגלם ולהכנת המטעמים, וכן את האירוח ברוחב לב של ממש.

המסעדה בהרברט סמואל, שהחלה לפעול ב-2009 והשכילה לשמור הן על רמה גבוהה והן על פופולריות רבה, היא פסגת הקריירה שלו, לפחות עד כה, ועמי מביא בה לידי ביטוי את האירוח "כיד המלך", את היחס החם לכל אדם (כמי שדובר שפות רבות - עברית, ערבית, אנגלית, צרפתית ואיטלקית - מצליח עמי לתקשר עם כל אחד ובעיקר להבין שכולנו יותר דומים משונים), את ההקפדה המוחלט על שימוש בחומרי הגלם המובחרים והטריים ביותר ואת הטיפול המדויק בכל דג ודג.

מרכיב חשוב נוסף ב"אני מאמין" של עמי, ובהתאם גם של המסעדה שלו, הוא האהבה ליין, שלא בכדי נאמר עליו כי הוא משמח לבב אנוש ובפרט הוא משתלב היטב עם מנות הדגים.

התפריט של ארמנדו


מסעדות מומלצות על סמך פרמטרים רבים אבל העיקרי שבהם הוא כמובן התפריט ורמת הביצוע של המנות - וכך המצב גם כאן, ולא בכדי מדובר באחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ.

בס, ברבוניה, מוסר, מושט, לוקוס, לברק, פרידה, מליטה ודגים נוספים - אפויים, צלויים על הגריל או מטוגנים - הם הבסיס של התפריט, שכולל גם מנה שבה עמי גאה במיוחד: סיר דגים מרוקאי א-לה אמא.

את הארוחה מומלץ לפתוח עם מבחר סלטים מבין מגוון האפשרויות שכולן טריות, צבעוניות ומרנינות ולקנח עם אחת המנות האחרונות שמוכיחות כי שף עמי קדוש יודע לטפל לא רק בדגים. יין, כאמור, מהווה תוספת מבורכת, והמסעדה מציעה מבחר עשיר של יינות משובחים.

אירועים


ארמנדו היא אחת מאותן מסעדות בתל אביב שמקיימות גם אירועים: רוצים ליהנות מהנוף המשכר של הים ומארוחה טעימה במיוחד שמתאימה לכל אחד? צוות המסעדה ישמח להתאים תפריט במיוחד לאירוע שלכם ולהבטיח חוויה קולינרית ייחודית. ניתן לקיים אירועים של עד 150 חוגגים.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש