אנחנו כבר בשבוע השני של המונדיאל. הפעם, רוב המשחקים מתקיימים בשעות הערב המאוחרות ואף עמוק אל תוך הלילה. הנה רשימה של כמה ברים ופאבים מומלצים שבהם אפשר לראות את המשחקים על כוס בירה טובה (או כמה כוסות), נשנושים וארוחות מהירות וכמובן אפשר להתלהב יחד עם כל החבר'ה מבלי להעיר את הילדים, ההורים או האישה.
"סביצ'ה דג ים זוגג בלימון ושמן זית. עלעלי מיקרו כוסברה ופרוסות דקות של צנון עטפו את הדג. המנה היתה קלילה ומאוד עדינה..." קרין אביב בערב מושלם בפנינה המלכותית של הגליל - מוסקט מצפה הימים. שילוב של נוף עוצר נשימה, אווירה רומנטית ותפריט מוקפד מבית היוצר של השף רועי דקל.
"אני, כלקוח שבוי של הרשת, הזמנתי את המנה הקבועה - 300 גר' המבורגר עשוי למחצה ועליו גבינת אמנטל, בצל מטוגן ופלפלים קלויים..." דן תורן לוקח את "אבא תורן" לאכול המבורגר איכותי באווירה משפחתית בבורגוס, קניון שרונים, הוד השרון
"ארבע טורטיות מגולגלות ואפויות במילוי משובח - שום ומוצרלה, בליווי סלסלה בלנקה, והן טומנות בחובן פריכות ואווריריות ויוצרות געגוע מקסיקני ליעד נחשק..." כרמית אופק מוקסמת מטעמי המטבח המקסיקני האותנטי שנמצא ממש בלב תל אביב, במקסיקנה
"מנה אחרי מנה המשיכו לזרום פרגיות בדבש, שוק טלה, פיקניה, קציצות ברזילאיות בשם בולינו – טעימות מאוד, וכבדי עוף..." גיא סופר-זמרני חוגג בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון.
"ושוב אנחנו מכריזים על המנה המנצחת מבחינתנו – גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק..." שפרה צח זכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית בפאשה תל אביב, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. מצטרפים לארוחה?
שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
"זרמו לשולחן גם פטריות פורטובלו בגריל עם גבינת מוצרלה, עגבניות, נבטי חמנייה, צנובר ובלסמי מצומצם, מנה יוצאת מהכלל, חמימה ונימוחה עם טעמים עדינים ונכונים..." נורית פורן חוזרת לטעמים ולניחוחות של צל תמר בקיבוץ אשדות יעקב
"סיגרים מבצק פילו, ממולאים בבשרו העדין של דג מוסר ים ופיסטוקים קצוצים שמוגשים עם תלולית מסקרפונה לטבילה, כך שכל ביס מזמן לחיך ניגודים של טעם ומרקם..." שפרה צח בארוחת שיירינג במסעדת "שולחן", של השף עומר מילר, השוכנת בשדרות רוטשילד בתל אביב
"פרחי קרפצ'יו - פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם. הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם..." כרמית אופק לוקחת את האח הקטן לחגוג את אירוסיו ב-NG בנווה צדק, תל אביב
"טעימה מהים הגיעה במנת הפילה לוקוס בגריל. הדג תובל בשבבי פלפל ומלח גס, ולצידו הונח פירה בטטה ותפוח אדמה רך ועדין. המנה הייתה מאוד עדינה בעשייתה מחד והתיבול היה מאוד מודגש מאידך..." קרין אביב מגיעה לבראסרי 107, המסעדה החדשה שנפתחה ברחוב יפה נוף, על קצה הר הכרמל, חיפה
העונה החמה לפנינו. קרטיב, אבטיח ותירס חם הולכים טוב תחת השמש החמה ובילוי בחוף הים. אבל אין כמו לשבת במסעדה ממוזגת, נקיים ויפים, עם תצפית לגלי הים הכחול. הנה כמה המלצות למסעדות כשרות היושבות על קו החוף שיספקו לכם חוויה טעימה עם נוף מהמם
"בשר העגל היה רך וטעים ומצע המלאווח והלבאנה חידדו את טעם הבשר והשלימו את אווירת המזרח תיכון חדש שכאילו נוסחה מחדש בארוחה שלנו..." חגית גרוס מתענגת מארוחה מלכותית בברטי שברחוב קינג ג'ורג' תל אביב
"חזה המולארד היה מסודר על הצלחת כמניפה של פרוסות מולארד, על מצע של רוטב פירות הדר, ולידם פלחי אשכולית אדומה, תפוז וקלמנטינה..." רונן סולומון מפנק את זוגתו בארוחת גורמה כשרה במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב
"על מצע הניוקי הונחה ריבת פלפלים, פוזרו מעט תבלינים מעניינים והרבה מאוד שרימפס טרי. המנה הוגשה בצלחת חרס יפה וחמה שהציגה כפריות איטלקית אמיתית - מנה מוצלחת מאוד ומומלץ בחום..." דן תורן מתענג על מנות מארץ המגף במסעדת איטלקיה בפשפשים ביפו
"קבבוני הטלה עסיסייים ו"קפיציים" כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל שמדגיש את הטעם הטבעי של הבשר. יחד איתם מגיעה כמות נכבדה של ירקות קלויים, וכל זה מצטרף על הצלחת לחגיגה צבעונית-שחמחמה ומשמחת חיך..." שפרה צח, חנדלה, גבעת חן
"מנה מעולה ועתירת טעמים של פרח זוקיני ממולא בריקוטה כבשים עם תרד ועלי מיקרו בזיליקום, על קרם של עגבניות צלויות. בוצעים את הציפוי הפריך, מגלים את הפנים הירוק-לבן, מגלגלים ברוטב האדמדם ונהנים עד מאוד..." שפרה צח, נהנת מתפריט חורף יחד עם מנות חדשות מתפריט אביב- וכל זה בסיטרה, תל אביב
"הזמנו מרק גולש הונגרי בטעם ביתי, קרפצ'יו עגל דק עם שבבי פרמזן וחציל קלוי בתנור עם טחינה. שלושת המנות היו מיוחדות ומעודנות בטעמן, חלקנו את המנות מבלי משים, נוגסים פעם בזו ופעם בזו, מחייכים ומתפעלים משילוב הטעמים המוצלח..." אורלי פרש-אזולאי, מיט, חיפה
דן תורן מגיע לברביס, הלוא היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. הנה לכם כמה פרטים. רשמו לקראת הנסיעה הבאה שלכם לאילת
"פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין..." ענבל גרזון, פונדק עין כרם, ירושלים
"הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה חף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי..." גיל ח' עמית מתענג על הטעמים האהובים עליו במסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון
שוב הגיע הפסח, תזכורת לכך קיבלתם כבר בשיחת הטלפון מאמא שביררה (בדרכה שלה) איפה אתם עושים את החג? יש את אלה הנהנים לעמול שעות במטבח, לחתוך, לקצוץ, לבשל, לאפות וכמובן בסוף גם לשטוף את הכלים ויש מי שרוצה להנות מיום שמש אביבי ולקבל מחמאות על האוכל מבלי לבלות אפילו דקה אחת במטבח. הנה כמה המלצות למסעדות ומעדניות המציעות אוכל מוכן לחג:
"בסינטה עם בייקון על ציר יין אדום הצליח השף לאזן בין מליחות הבייקון ומתיקות היין כך שבפה היתה חגיגה של טעמים מדויקים..." קרין אביב והאיש שאיתה נהנים מארוחת טאפאסים זוגית באדלינה - שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
"והנה היא, בכבודה ובעצמה, פלטת קצבים "קטנה" של קילו אחד, בחלוקה שווה לאנטרקוט, סינטה ופילה. הנתחים, מבשר משובח, הורדו מהגריל כשהם עדיין בדרגת מדיום-רייר וממשיכים להיעשות עוד קצת בפלטה הלוהטת עצמה..." שפרה צח, רובינשטיין, נתניה
"את הכבוד נתן שרון לנתח פריים ריב במשקל של 400 גרם שיצא לקראת סוף הטעימות. הנתח היה עסיסי ורך, מאוד מאוד טעים ועשוי להפליא..." מסעדת רוסו ברמת ישי שינתה לאחרונה קונספט קולינרי ועיצובי. קרין אביב יצאה לבדוק מה מחכה לנו שם