Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פאשה בתל אביב

פאשה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ושוב אנחנו מכריזים על המנה המנצחת מבחינתנו – גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק..." שפרה צח זכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית בפאשה תל אביב, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. מצטרפים לארוחה?

אם תשאלו את האיש שאיתי על הכיוון הקולינרי המועדף עליו, זה יהיה המטבח האוריינטלי לסוגיו. אם תשאלו אותו על סוג הארוחה שהוא אוהב, זו תהיה ארוחה של הרבה מנות וטעמים. כך שארוחת הטעימות של פאשה התלבשה עליו כמו תרבוש לראש.

פאשה, שחוגגת בימים אלו עשור לקיומה, גאה בכך שהיא משמרת את המטבח האורפאלי של יהודי טורקיה ואת המנות המיוחדות לו. עכשיו, למה שתתלבטו, למשל, בין קובה חמוסטה לעלי גפן? או בין קבב לפרגית ממולאת? 350 ש"ח לזוג, ויש לכם גם וגם וגם. ארוחת טעימות שכוללת את כל הפייבוריטים, מהמנה הראשונה ועד לקינוחים. "אנשים עפים על זה" מבטיחה לנו המלצרית.

פצחנו את הארוחה עם קוקטייל פאשה מריר-מתוק, שהשתלבו בו טעמי האוזו, הקמפרי והמרטיני, בתוספת רעננה של פסיפלורה, ובינתיים הגיעו אל שולחננו פיתות עבות מנוקדות בקצח, היישר מהטאבון, ולצידן מצעד צלוחיות עם סלטים: עדשים עם בצל, סלט קולורבי וסלרי, צנוניות עם רוקט, סלט סלק, זיתים כבושים וסלט טורקי שערב לנו במיוחד. ניגבנו את הצלחות עד תום בזו אחר זו, ורק עם גאוות המקום – סלט הכוסברה והשקדים – נאלצנו לאכזב את המלצרית. זה לא אתם, הסברנו, זה אנחנו וחוסר חיבתנו לירק הזה.

מכאן ואילך לא היתה מנה שהשארנו בצלחת. את המנות החמות ייצגו עלי גפן ממולאים באורז, לחמה-עג'ון, שהוא מעין פיצה בשרית עשויה בצק דקיק ופריך ועליה שכבת בשר טחון ברוטב עגבניות מתובל, קובה חמוסטה – קציצה שמנמנה במילוי בשר טחון, מאודה ולא מטוגנת כך שהיא מתקבלת קלילה יותר וטובלת ברוטב לימוני, והמנה שהכי אהבנו – חציל בלאדי בטחינה. נכון, מנה שפוגשים לא מעט במחוזותינו, אבל זו של פאשה היתה מדוייקת ומצויינת, עם טעם קלייה בולט ו"שמיכה" של טחינה חמה עם גזיזי עגבניות ועשבי תיבול, עד שלא התאפקנו וביקשנו מילוי חוזר, למרות שהמלצרית הזהירה אותנו שלא נתמלא לפני העיקריות.

והנה הן, העיקריות המובטחות: קבב טורקי מהטאבון, "קפיצי" וטעים שאותו אנחנו מלווים בטחינה שנשארה מהמנות הראשונות, סטייק פרגית,, תבשיל של בקר ובמיה בבישול ארוך, ושוב אנחנו מכריזים על המנה המנצחת מבחינתנו – גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק.

ארוחת הטעימות לא פוסחת גם על החלק המתוק, שיש כאלה שרואים בו את עיקר הארוחה, בעיקר כשאל השולחן מגיעים שלושה קינוחים: צלחת נחושת לוהטת ובה קדאיף חם, גלידת וניל עם שערות חלבה, סילאן וטחינה גולמית, ו"שוט" מלבי. קבלו את השדרוג הפרטי שלנו: לשדך את הקדאיף החם והפריך עם גלידת הוניל והחלבה. ומה עם המלבי? טוב תודה, אותו השארנו לנו לסיום, מתענגים על כל כפית.

אם תשאלו את האיש שאיתי, הוא יצא מרוצה. מאוד.