Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פלימרקט בתל אביב-יפו

פלימרקט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דן תורן מגיע לשוק הפשפשים להיכרות עם פלימרקט, מסעדת שף אטרקטיבית ותוססת במיוחד. העיצוב משלב אלמנטים משווקי פשפשים מרחבי העולם, והתפריט עדכני וססגוני המושפע מהמטבח האיטלקי, הספרדי והמקומי עם נגיעות אישיות של השף.

ביום חמישי בערב קפצתי לסעוד בפלימרקט שבשוק הפשפשים. גל, חברי הטוב, שהתלווה אלי היה מעט סקפטי ואם איני טועה אמר משהו בסגנון "עזוב אותי ממסעדות גורמה, תן לי איזו מסעדה עממית - ככה גם נאכל טוב וגם לא ניקח משכנתא". אז לגל ציפתה הפתעה מעניינת ואפילו אני, שבאמתחתי מספר לא מועט של ביקורים במסעדות, הופתעתי לטובה מהפלימרקט.

האווירה של שוק הפשפשים עוטפת אותך מהצעד הראשון: אנשים מחייכים, סמטאות ציוריות, המיית הרחוב המקבלת ריתמיקה מיוחדת והקצב נהיה איטי יותר. את הצעידה לפלימרקט עשינו דרך סמטאות השוק - אני מכור לעיר הזו בכלל ולחלק הזה שבה בפרט. כבר בכניסה למסעדה ניתן להבין שהחוויה תהיה שונה ומאוד מיוחדת; חלל המסעדה מלא במיני פריטים בסגנון וינטג' אשר מתאימים לתפאורת הרחוב הטבעית של האזור. צלילי הסועדים מתנגנים בהרמוניה מושלמת עם צלילי המטבח הפתוח שבמרכז המסעדה, ומהגלריה ניתן לראות את ארון היין הענק וכמה כורסאות עליהן ישבו עוד בהכרזת המדינה. הכל יחד מתגבש לכדי מיקרו-קוסמוס מנותק מהמציאות הישראלית או לכל הפחות מרוחק ממנה כ-60 שנה.

שי, הבעלים והמנהל הינו מסעדן ויזם קולינרי, קיבוצניק תל-אביבי אך בעיקר איש מרתק שיודע מה הוא רוצה ולא נסחף אחרי טרנדים. לשמחתי, עוד לפני כוס היין הראשונה כבר פצחנו בשיחה עמוקה על השקפת עולמו בנוגע למסעדות. "כולם רוצים ליצור משהו אחר ומיוחד אך בדרך מנסים להתאים את הסועד אל עולם פנטזיונרי שבתוכו מגישים אוכל. החלטתי שמה שאני רוצה זה לתת לקהל שלי את מה שהוא רוצה. יהיו אורחים שיכנסו לכאן ויראו במקום איזו מסעדת שוק פשוטה ועממית ומצידו השני של הבר ישבו סועדים שיראו במקום מסעדת שף שופרא-דה-שופרא. האומנות שלנו היא לתת לסועד להנות מכל החוויה, לא רק מהאוכל או מהאווירה והשירות אלא מהכל ביחד".

התפריט של פלימרקט מחבק את כולם - אפשר להנות מארוחה בשמונים שקלים ומארוחה בשלוש מאות שקלים, שתי הארוחות יהיו מיוחדות, טעימות ומשביעות. כל סועד ורמתו, כל אחד ומה שעושה לו נעים. בפלימרקט מקבלים את כולם בהרבה אהבה ומעניקים לכולם את אותו היחס.

את מרבית המנות הגיש לנו השף המחונן של המסעדה. מסתבר שבפלימרקט באופן קבוע יוצא השף אל הסועדים לקבל פידבק, כי רק כך לדעתו יוכל להיות קשוב להעדפות ולטעמים של הסועדים.

והגיע הזמן לאכול. תוך כדי שיחה וכמה כוסות יין החלו להגיע לשולחן מנות מרהיבות וביניהן קדירת פירות ים ברוטב אסייאתי על טהרת הטעם הטוב, נתח קצבים על פולנטה רכה ונגיעות של פורט מצומצם וגם צלעות עגל שהוגשו על קרם ערמונים עם סלקים שרופים ופורט.

המנות, כולן וללא יוצא מן הכלל, נטפו פשטות ועממיות, יחד עם זאת כולן הורכבו מתוך מחשבת גורמה מקצועית. הטעמים מודגשים וברורים, ההגשה נעימה, מזמינה ונוחה, הצבעים הברורים עושים מאוד שמח בעיניים והפרודוקטים האיכותיים עושים הרבה טעם של עוד. נראה שהשף וכלל עובדי המטבח הצליחו להתאים את הלכות המטבח להלכות השוק - מרתק, מעניין, מיוחד ושונה לצד פשוטות מזמינה. המנות במסעדה פשוט "צועקות" איכות. הכל נכון, הכל במקום ובניגוד למסעדות גורמה של שפים גדולים, המנות בפלימרקט הן לחלוטין בגובה העיניים וכלל לא מאיימות. בתפריט לא תמצאו כינויים מפוצצים, על הצלחת לא תראו פרודוקטים מוזרים, המלצרים יזמרו באוזניכם את שמות המנות הטעימות ואתם תבינו כל מילה. ממש כמו שצריך להיות.

מעבר למנות שזכינו לטעום, המטבח בפלימרקט מציע עוד מגוון רחב של טעמים וניחוחות. מסלטים טריים ומיוחדים, דרך דגים ופירות ים ועד לנתחי בשר משובחים.

לסיכום; הייתי כותב איזו פסקה ארוכה ומלאת מחמאות אבל להערכתי זה מיותר. אנהג בכם כפי שנהגה בי מסעדת פלימרקט ואהיה עממי ומזמין - חברים, עשו לעצמכם טוב בלב ובפה והזמינו מקום בפלימרקט.