בערב בו היינו בחר השף להציע תפריט טעימות בן 9 מנות מגוונות, כולל מרק מיסו עדין בספלוני תה סיניים, דגים מבושלים בצורות שונות: טמפורה סלמון נימוחה מהטובים שאכלנו, ילו טייל נפלא בגריל, בס בפנקו ובציפוי של סומסום שחור, ועוד.
בצלחת הגדולה הוגשו כמה סוגי ירקות אפויים- ברוקולי, תפוחי אדמה, קישואים, בטטות ודלעת, ורוטב הרוזמרין היטיב איתם מאד
הביקור שלנו במקום היה ביום שטוף שמש של אמצע השבוע. השקט שמסביב, הנובע מהמיקום בלב המושב (20 דק' מת''א), היה הזדמנות מצוינת ליהנות מיום יפה וארוחה מצוינת, שכן הגבינות, על מכלול השמות שלהן, הן באמת יצירה יוצאת דופן.
שום חוויה קולינרית לא דומה לחוויה של ארוחת טעימות שנמשכת ערב שלם, אבל זה בתנאי שמדובר בארוחת טעימות טובה . לפניכם שש ארוחות מעולות, מרגשות ומרטיטות.
מדובר באוכל מפתיע, ייחודי, שמזמין אכילה בחבורות גדולות, וטעימות זריזות אחד מהשני, בדיוק מתאים לישראל. זרימת הכיסונים מגוונת ומשאירה את הסועדים מגורים, ממתינים לבאות והכל טרי טרי וטעים ואותנטי, כבא אמרנו?
חללים מקומרים מטוייחים לבן, תאורה נעימה ולא עמומה מידי וריצוף אבן. השולחנות ערוכים במפות מעומלות, הסכו''ם מבריק, הכוסות סדורות בשורה, מוזיקת ג'אז קלה ברקע , כמו שצריך.
מאפי הבוקר חייבים להיות טריים, וחשוב מכל, עשויים מבצק שכל כך מסובך לעשות אותו, שחבל על הטירחה. ובאמת, למה לטרוח? אם פעם היה אפשר להשיג קרואסון טוב רק ביום שישי, בצפון דיזנגוף היום יש לנו מאפי בוקר מעולים על ימין ועל שמאל. קבלו את הטובים והמעולים ביותר
השמפניה, אותו משקה אצילי בעל ניחוח השמרים והבועות המתפצחות בפה כמו קוויאר כיכב מאז ומעולם בערב השנה החדשה. בשנים האחרונות תפס המשקה תאוצה גם בשאר הימים: מיין לבן מבעבע זול במסיבות של נערים ועד מסיבות פאר עם שמפנית פרימיום באלפי שקלים לבקבוק. לכבוד השנה האזרחית החדשה וכהצדעה לפנטזיה, קבלו ארבעה קוקטילים קלאסיים, ועוד כמה.
אם יש משהו שעושה לי את זה, זה לשבת ספונה במקום חם ונעים, כשארובות השמיים מראות לנו כמה אנחנו קטנים. הידיים עוטפות ספל שוקו חם, שלא יברח, העיניים בוהות החוצה אל הים וההרים ובנשמה יש מין פרפור כזה שלרגע לוחש – איזה כיף לי.
יש המתייחסים לכניסתה של השנה האזרחית החדשה כאל סוג של חגיגה אנינה ויסבו לארוחת טעימות ויש שיביאו אותה בקרחנה לוהטת עם מוסיקה מחרישת אוזניים אבל כולם, יטביעו את הרגע בשמפניה ואלכוהול. מבין ההיצע האינסופי ליקטנו עבורכם כמה ארוחות, כמה חגיגות שלא כדאי להפסיד.
קיבלנו ''שלים'' רחבים ארוכים ומפנקים מצמר, התכרבלנו והמשכנו לפטפט ולפטפט ולקשקש, מסביב היו חבורות של חבר'ה, וצחוקיה, והמון סיגריות, יפעת נזכרה בגסט האוס שלנו בדרמסאלה, וזה היה טוב.
אין כמו גשמים טובים כדי להחזיר אותנו לצלחת מרק....עם קרעפלך. הקור והגשמים הם הזדמנות מצוינת לפסוע אל המסעדות היהודיות הפזורות בתל אביב ולהזמין בנחת כבד קצוץ, גולש רך ומזמין, חמין שחום וקומפוט לקינוח. סקירה רגעית של הטובות במסעדות היהודיות בעיר. פרויקט חורף
הצטיינו בטעמם נתחוני העוף האפגני המעושנים ,עוף הטיקה ,והבונה גוש שהיא מנה יצירתית הכוללת קוביות בקר מבושלות ברוטב נענע ועגבניות אשר יצרו ניגוד מתוחכם בפה
הקונספט של המקום הוא אוכל טוב ובגדול. הכול מוגש בסטייל אמריקאי, המנות ע-נקיות, הצלחות עוד יותר ואתה מרגיש שלא חוסכים עליך.
חנוכה זאת הזדמנות מצוינת להשתחרר ממחויבות ולהביא אותה בשחיתות לא אחראית . בזמן שכולם יאכלו סופגניות, תוכלו אתם לחגוג חנוכה פרטי ומטוגן משלכם, עם קינוחים מטוגנים מכל הסוגים והמטבחים. שוטטנו בין מתכוני השפים והמסעדות וליקטנו עבורכם את המתוק והמטוגן שאיננו סופגניה. קבלו אותם בלי ייסורי מצפון.
שלחנו מזלגות גם לצלוחיות של לבנה מצוינת בפסטו עגבניות, כרובית בציפוי פריך וברוטב צ'ילי, עגבניות שרי עם גבינת פטה צאן ורוטב פסטו, גבינת שמנת עם בצל מטוגן וחציל מטוגן ברוטב סויה ודבש. לצדם הופיעה פוקצ'ה חמימה ופריכה בלווית חמאת שום.
קורדיליה היא לא בדיוק מסעדה. כלומר, היא מסעדה אבל לא מקום שהולכים אליו לאכול. כלומר הולכים לאכול והאוכל טעים ומצוין (על כך בהמשך). אולם לב הענין הוא להצטרף אל השף ניר צוק למשהו שמזכיר יותר צניחה חופשית אחרי שפן עם שעון מאשר הטקס המוכר של תפריט ומנות וחשבון.
שם פרטי: אוכל, שם משפחה: איטלקי. ביקור ראשון במסעדת פסטריה מעודד חזרה לביקור שני ושלישי....
מה שיש ליפו להציע, לא מסתיים בשקיעות ובסמטאות בפסטיבל ''טעימות יפו'' המתקיים בימים אלו ממש אפשר לטעום מנות ייחודיות למסעדות העיר, ללא תשלום.
על הפוקצ'ה הנאפית במקום פשוט אסור לוותר. אוהבי לחמים יתמוססו מהשילוב הריחני של הפוקצ'ה שיצאה זה עתה מהתנור , עם שמן זית ועשבי תיבול.
במהלך שלושת סופי השבוע האחרונים של חודש נובמבר, מתקיים בעיירה סאן מיניאטו שבחבל פיאמונטה פסטיבל פטריות הכמהין הלבנות הנאספות במקום.
פנינה אמיתית ואהבה ישנה על פתיליה. היום שאחרי הסושי אצל יוחנן.
כפר סבא זה לא תל אביב יודע כל תינוק אבל ,קפה ים, מקפיץ את השרון מדרגה. היינו חבורה של חברה אוהבי טריפעס רעבים, מהשרון, שנשבר להם לנסוע שעה למסעדה, ושחקנו אותה בגדול.
אמרו עלינו שאנחנו עם הספר, אבל האמת אנחנו עם המנגל. אוהבים על האש. בקיץ ממנגלים, ביום העצמאות ממנגלים בחופשות ממנגלים. 4 מסעדות עם בשר, שישמחו את כוווולם
ארבעה בתי קפה מחוץ לעיר הגדולה, שגם אם לא חייבים לנסוע אליהם במיוחד, שווה להכיר למקרה שתקלעו לסביבה.