מטבעי וכמו רבות מבנות מיני אינני קרניבורית ומכאן שמסעדות בשר הן לא הזן המועדף עלי. אבל המבורגרים זו כבר סוגיה אחרת, ולכן, די מהר אחרי המעבר המעט טראומתי מתל אביב לחיפה, מצאתי את הקניבר, ה-מקום בעיר לקציצת בשר עסיסית בלחמניה.
מטבעי וכמו רבות מבנות מיני אינני קרניבורית ומכאן שמסעדות בשר הן לא הזן המועדף עלי. אבל המבורגרים זו כבר סוגיה אחרת, ולכן, די מהר אחרי המעבר המעט טראומתי מתל אביב לחיפה (שהיתה מבחינתי עד לא מזמן עיירה נידחת בצפון הרחוק), חיפשתי ומצאתי את ה-מקום בעיר לאכול קציצת בשר עסיסית בלחמנייה. ובחיפה מסתבר, כל אחד יודע את התשובה – קניבר.
מתוקף היותי סטודנטית, בביקוריי הקודמים בקניבר הגעתי עם חברים אחרי הים או סתם באמצע לימודים למבחן, בדרך כלל לארוחה עסקית, ותמיד שמחתי לגלות מקום ראוי שנותן שירות לא פורמלי ומנות גדולות מכל הלב, טריות ומצוינות.
גם הפעם הקניבר לא אכזב. הגענו בשעת ערב והופתענו לגלות שהחלק הסגור בזכוכיות בחורף הופך בקיץ למרפסת שוקקת ממש על הרחוב. התיישבנו בחוץ כמובן. ספת העור האדומה והסקסית היתה תפוסה אז הסתפקנו בשולחן עץ פשוט. למי שעוד לא זכה לבקר, אספר שהקניבר הוא מקום קטן עם כעשרה שולחנות, רובם בחוץ ולרוב עובדת מלצרית אחת. המקום נראה ממש כמו מסעדה אמריקאית ומעוצב בפשטות נעימה כשעל כל שולחן פלייסמט מנייר ועליו טבלה מוכנה למשחק ''ארץ עיר''. משהו שאמור לעזור לרעבים שממש לא יכולים לסבול את ההמתנה (הקצרצרה) לאוכל. בפינת השולחן ניצבת ברוב הוד והדר ערכת רטבים של היינץ לכל דורש, פריט חובה לתיבול המנה שלשמה התכנסנו.
המלצרית שניגשה אלינו לא הפסיקה לחייך ונתנה הרגשה רצויה ולא פורמלית, מתאימה מאוד לאווירת המקום. את ההמלצות נתן לנו בחור אחר, חייכן גם הוא, שפירט את המנות בסבלנות. הזמנו בירות. מהחבית יש רק קרלסברג (לאור ההתאמה המושלמת שבין בירה להמבורגר אני קוראת לקניבר להגדיל את המבחר!), מבקבוק, המבחר מרשים יותר. בגלל שבאנו לבדוק לעומק הרגשנו צורך לדגום גם מנה ראשונה. בחרנו בסלט קיסר עם עוף וגואקמולה שהיה עשיר מאוד והוגש עם לחם הבית וחמאה. החסרון היחיד שמצאתי בו היה נדיבות יתר בקרוטונים.
לעיקריות הזמנו המבורגר בתוספת בצל מטוגן ואמנטל, וצ'וריסוס חזיר. הן הגיעו לפני שהספקנו להניח את המזלגות של המנה הראשונה, מה שהתאים לנו מאוד. ההמבורגר היה כל מה שהמבורגר צריך להיות: גדול, שמן, עסיסי, מתובל היטב, עשוי כפי שביקשנו בדרגת M, מלווה בלחמנייה והרבה ירקות טריים ועם תוספות טעימות ונדיבות. לצדו הגיע מיונז, כפי שהציעה המלצרית, ואף רוטב טרטר מפנק (מיונז, שום, צלפים ועוד – משתלב היטב עם הצ'יפס). הצ'וריסוס היו שמנות כפי שהוזהרנו וכמו שצ'וריסוס לבנות צריכות להיות, ולוו בצ'יפס, ירקות טריים וחרדל שמחמיא להן. הגברבר שאכל אותן נהנה מאד.
רק אחרי שסיימנו את המנות העיקריות, הבחנו במוזיקה הנעימה (למרות שהיא די גלג''לצית כנהוג בעיר) ובעובדה שהאנשים סביבנו לא הפסיקו להתחלף והמקום היה מלא כל הזמן, כפי שהיה גם בפעמים אחרות שביקרתי בו.
לקינוח התפנקנו בפונדנט שוקולד חם, שאין בעולם כולו דבר אהוב עלי ממנו (כמעט) והוא לווה בהמון גלידה מסתורית ומעולה שניחשנו שהיא בטעם מוקה ובתוכה פסי שוקולד נוזלי. רמת הסוכר בדמנו הגיעה לערך קטלני כמעט ומרגע זה גם אנחנו התחלנו לחייך כמו המלצרים.
לגבי מחירים, סלט עולה בקניבר 35 שקלים, המבורגר בינוני 30 שקלים (המבורגר בלי צ'יפס, 14 שקלים), ויש מבחר תוספות עצום שמחירן 5-6 שקלים בממוצע. צ'וריסוס + צ'יפס עולים 30 שקלים, פונדנט, 25 שקלים. לדעתנו, המחיר יותר מהוגן אם מתחשבים באיכות וגודל המנות.
עסקיות יש מיום ראשון עד שישי, בין 12:00 ל- 17:00, במחיר שבין 42 שקל (כולל המבורגר, צ'יפס, סלט, בירה או שתיה קלה ושתיה חמה ) ל- 64 שקל (כשההמבורגר מתחלף באנטריקוט). ואם אתם שואלים אותנו, העסקיות משתלמות בעליל.
בשורה התחתונה, אם אתם מגיעים לקניבר (ותגיעו, כדאי לכם), אני ממליצה שתיצמדו למומחיות של המקום. עזבו את המנות הראשונות או הבשרים האחרים ולכו על ההמבורגר. זה בהחלט ההמבורגר הטוב בחיפה, במחיר הוגן ובלי פלצנות מיותרת.
קניבר
שדרות מוריה 110, חיפה
טלפון: 8260043 – 04
-
קניבר. ה-מקום בעיר לחובבי המבורגרים
-
והנה הקציצה בכבודה ובעצמה
-
חיפה עיר יפה, בבקשה
-
עסקיות משתלמות בעליל. בואו